6+1 γυναίκες της TV που έγιναν αγαπημένες ηρωΐδες της μυθοπλασίας και έκαναν την έκπληξη

Κατερίνα Μπούσιου
6+1 γυναίκες της TV που έγιναν αγαπημένες ηρωΐδες της μυθοπλασίας και έκαναν την έκπληξη

Χαρακτήρες ιδιαίτεροι, άλλοτε με καλοσύνη και άλλοτε με πανουργία, αυτές οι γυναίκες άφησαν το στίγμα τους στις ελληνικές σειρές της χρονιάς και έγιναν viral κάνοντας τους καλύτερους ρόλους της καριέρας τους.   

Το σωστό timing, ένα καλό σενάριο, ακόμη και η τύχη, έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετές γυναίκες που πρωταγωνίστησαν στις σειρές μυθοπλασίας, να κάνουν ρόλους που άφησαν το στίγμα τους, τη φετινή τηλεοπτική χρονιά. Ακόμη και αν μερικές σειρές δεν ικανοποίησαν με το αποτέλεσμα, κυρίως οι γυναίκες ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτές, έλαμψαν με το υποκριτικό τους ταλέντο. Με ή χωρίς αρχικά πρωταγωνιστικό ρόλο.

7 + 1 ελληνικές σειρές που έκαναν φέτος επιτυχία (όχι μόνο τηλεθέαση) οι άτυχες και οι αποτυχίες

Μαρκέλλα Γιαννάτου - Η Μάγισσα

Η αγαπημένη ηθοποιός ένα χρόνο πριν τη συμμετοχή της στη Μάγισσα μας είχε ήδη εντυπωσιάσει στις Άγριες Μέλισσες. Ως Γερακίνα όμως τη φετινή σεζόν, την είδαμε για πρώτη φορά σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο. Σκληρή, δυναμική, αλλά και δίκαιη, ο ιθύνων νους της οικογένειας των Γερακάρηδων, είχε μία μεταστροφή στον ρόλο της λίγο πριν το τέλος και ενώ οι τραγωδίες εναλλάσσονταν στην οικογένειά της. Οι κόντρες της με την πεθερά Κυπριανή, είναι από τα highlights της σειράς, που δεν θα ξεχάσουμε. Αν σκεφτείς πως στο μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, η Μαρκέλλα Γιαννάτου, ήταν έγκυος στην κόρη της, της αξίζει ένα παραπάνω «μπράβο» για όσα κατάφερε. Πρακτικά μία τέτοια συνθήκη έχει το μέγιστο βαθμό δυσκολίας για μία γυναίκα.

https://www.instagram.com/p/Cw74m1aoaem/

Χριστίνα Μαξούρη - Το Προξενιό της Ιουλίας

Όπως μας είχε πει και στη συνέντευξή μας στο Queen.gr (διάβασε εδώ) μετά από μία σημαντική διαδρομή στο θέατρο, για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι χτύπησε το τηλέφωνό της και της προτάθηκε τηλεοπτικός ρόλος. Το ντεμπούτο της στην TV μετατράπηκε τελικά σε θρίαμβο. Ως Στεφανία στο Προξενιό της Ιουλίας, η Χριστίνα Μαξούρη, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, αφού στο plot twist του φινάλε, εκείνη «πήρε» πάνω της τη δολοφονία του Γιωργίκη Προβιού για να ζήσει μία ευτυχισμένη ζωή η Ιουλία και ο αγαπημένος της Χρήστος. Όχι μόνο ερμηνευτικά, αλλά και κινησιολογικά λόγω της αναπηρίας του χαρακτήρα της, ο ρόλος της ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Τα μηνύματα όμως που πέρασε μέσω του χαρακτήρα της και η ερμηνευτική της δεινότητα την έκαναν έναν από τους πιο αγαπητούς ρόλους τη φετινή σεζόν.

https://www.instagram.com/reel/C9Cm6xroO_-/

Φωτεινή Ντεμίρη - Το Ναυάγιο

Υπάρχουν κάποιοι ρόλοι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση που ενώ δεν είναι πρωταγωνιστικοί, καταφέρνουν να συζητηθούν και στο τέλος να μετατραπούν ως κομβικοί για το σενάριο. Η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη, ανήκει σε αυτή την κατηγορία ως Χριστίνα στο Ναυάγιο. Από τους ωραιότερους ρόλους της χρονιάς, η καλοσυνάτη σπιτονοικοκυρά των αγοριών της σειράς, ξεπέρασε τον εαυτό της σε έναν συνδυασμό δράματος και κωμωδίας. Τα εκφραστικά της μέσα πολλά και η Χριστίνα έκλεψε τις εντυπώσεις.

https://www.instagram.com/reel/C8jIRz2I-vI/

Νεκταρία Γιαννουδάκη - Ψυχοκόρες

Από τις πολύ μεγάλες εκπλήξεις της μυθοπλασίας. Αν και μας ήταν ήδη γνωστή από το θέατρο και τον τηλεοπτικό της ρόλο ως Σοφία στον Σασμό, στις Ψυχοκόρες μεγαλούργησε ως Αρχοντούλα. Ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο. Αρκεί να την παρατηρούσες με τον τρόπο που «στεκόταν» σε μία σκηνή, στον χώρο και το μέτρο που είχε στην κίνησή της. Σεναριακά η ιστορία της ήταν έξυπνα δομημένη και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να μας δείξει τις ερμηνευτικές της ικανότητες. Άλλωστε όπως λένε όλοι οι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, εν αρχή ην ο λόγος. Έκανε ένα πολύ όμορφο δίδυμο με την Δήμητρα Ματσούκα ως Νέλλα. Άλλη μία περίπτωση γυναικείου ρόλου που άφησε εποχή.

https://www.instagram.com/reel/CxwBKhzIAwW/

Αρετή Πασχάλη - Ο Έρωτας Φυγάς

Παρά τις ταλαιπωρίες που πέρασε η σειρά, με τη διακοπή της από το Open, τη σύντομη παύση και την μετακόμιση στον ΑΝΤ1, οι ηθοποιοί τη σειράς Έρωτας Φυγάς, κράτησαν ψηλά το επίπεδό της. Αν τους βοηθούσαν και οι σεναριογράφοι με μία πιο έξυπνη πλοκή, η σειρά θα είχε καλύτερη πορεία. Η Αρετή Πασχάλη, από καλοσυνάτη γιατρός, έγινε η αδίστακτη Ευγενία, πληγωμένη και απατημένη. Θα περιμέναμε να έχει μία πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη ο ρόλος της στο τέλος και όχι απλά να γυρίσει σε μία πιο απλή ζωή και όλοι τελικά να τη συγχωρήσουν για όσα έκανε. Η ηθοποιός παρόλο που δεν ήταν η κεντρική πρωταγωνίστρια (όπως η Ντάνη Γιαννακοπούλου και η Πέμη Ζούνη) κατόρθωσε να μας κερδίσει με τον τρόπο που χειρίστηκε τον χαρακτήρα της.

https://www.instagram.com/p/C3pqCZColD8/

Βασιλική Τρουφάκου - Ο Γιατρός & Famagusta

Από το «Κάτω Παρτάλι» μας είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον η ηθοποιός. Φέτος είχε διπλή τηλεοπτική παρουσία, τόσο στον Γιατρό, όσο και στο Famagusta. Και στις δύο περιπτώσεις μας κέρδισε με την εξέλιξη στα εκφραστικά της μέσα, γιατί οι ρόλοι της, μόνο απλοί δεν ήταν. Ισορροπεί πολύ εύκολα στα διαφορετικά συναισθήματα των χαρακτήρων της, σχεδόν αθόρυβα. Αρκεί ένα βλέμμα της. Αναμένουμε τη συνέχεια γιατί και τα δύο projects επιστρέφουν από τον Σεπτέμβριο.

https://www.instagram.com/p/C2dA2CJLTD6/

Μπέτυ Λιβανού - Η Παραλία

Η πανούργα όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, Νικολίνα, ενώ αρχικά δεν ήταν το κέντρο της ιστορίας στην Παραλία, προέκυψε από τα μέσα της σεζόν, στην ουσία και μετά την αποχώρηση της Δανάης Μιχαλάκη ως Υπατία, στην οποία στηρίχτηκε και το αρχικό σενάριο. Η Μπέτυ Λιβανού, ήταν με μία λέξη, αριστουργηματική. Πίσω από αρκετές δολοφονίες, με αρκετά μυστικά, έπαιξε κινηματογραφικά τον ρόλο της. Είναι από τις τυχερές της σεζόν. Και το λέω, γιατί ηθοποιοί της δικής της κλάσης, εμπειρίας και ταλέντου, δεν έχουν πάντα την ευκαιρία να δέχονται ρόλους που τους προκαλούν να δημιουργήσουν κάτι σημαντικό. Βρήκε όμως φέτος και έναν εξαιρετικό παρτενέρ, τον Γιώργο Νινιό που υποδύθηκε τον γιο της Δημητρό. Αναμένουμε και στην δική της περίπτωση από τον Σεπτέμβριο στον δεύτερο κύκλο, τις εξελίξεις.

https://www.instagram.com/p/C2MhFPJo09U/

Στα social media οι παραπάνω κυρίες, είχαν αρκετές φορές την τιμητική τους. Ακόμη και αν έκαναν, αυτό που αποκαλούμε απλά τις «κακές», αναγνωρίστηκαν για το αποτύπωμα που άφησαν τη φετινή σεζόν.