Ποιος σκότωσε τη Diana; Το νέο ντοκιμαντέρ της Emma Cooper θα δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε

Πατούλια Κατερίνα
Ποιος σκότωσε τη Diana; Το νέο ντοκιμαντέρ της Emma Cooper θα δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε

27 χρόνια μετά τον θάνατό της, ένα νέα ντοκιμαντέρ που θα χωριστεί σε τρία επεισόδια έρχεται να φέρει στο φως νέες λεπτομέρειες για τον θάνατο της Diana στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997.

H τελευταία σεζόν του Crown στο Netflix επέλεξε να αγγίζει το μοιραίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή της πριγκίπισσας Diana στο Παρίσι εξ' απαλών ονύχων.

Nέες λεπτομέρειες και νέα πρόσωπα για τον θάνατο της Diana

Αυτή τη στιγμή κι ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας δεν σταμάτησαν ποτέ να οργιάζουν όλες αυτές τις δεκαετίες, ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ποιος Σκότωσε τη Diana» (Who killed Diana) είναι στα σκαριά σύμφωνα με το Deadline.

Την παραγωγή έχει αναλάβε το στούντιο EverWonder, θα απαρτίζεται από τρία μέρη και σκηνοθέτης θα είναι η Emma Cooper.

Σύμφωνα με το Deadline, η σκηνοθέτις Emma Cooper συνεργάζεται με το EverWonder Studio για τη σειρά τριών μερών, που ονομάζεται Who Killed Diana?.

Η σειρά που θα εξερευνήσει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα στις 31 Αυγούστου 1997, θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από πρόσωπα που δεν έχουν ξαναδεί το φως της επικαιρότητας με βασικές πηγές που συνδέθηκαν με το δυστύχημα στο Παρίσι το οποίο στέρησε τη ζωή στην πριγκίπισσα, τον σύντροφό της Dodi Fayed και τον οδηγό του οχήματος τους.

Η Cooper ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η εξερεύνηση θρυλικών γυναικών μέσω ερευνητικών δημοσιογραφικών ντοκιμαντέρ είναι το πάθος μου. Ακριβώς όπως κάναμε με το Μυστήριο της Μέριλιν Μονρόε, βρήκαμε μια ιστορία που ο κόσμος νόμιζε ότι γνώριζε και αποκαλύψαμε κρυμμένες αλήθειες.

Είμαι αφοσιωμένη στο να προσεγγίσω την ιστορία αυτής της αγαπημένης και εμβληματικής γυναίκας με νέες προοπτικές, νέες φωνές και ανείπωτες πληροφορίες.

Δεν θα μπορούσα να είχα ζητήσει καλύτερους συνεργάτες από τον Ian, τον Jon και ολόκληρη την ομάδα της Everworder, που έχουν γίνει αληθινούς συνεργάτες».

Αυτό θα είναι το πρώτο έργο σε ένα μεγαλύτερο franchise μεταξύ της EverWonder και της Empress, που θα ρίξει νέο φως στους συγκλονιστικούς θανάτους διάσημων προσωπικοτήτων.

Ο Jon Adler, Επικεφαλής Ανάπτυξης Ταλέντου και Περιεχομένου στην EverWonder, δήλωσε στο Deadline:

«Η Emma και η Empress Films έθεσαν έναν υψηλό πήχη για την κάλυψη περίπλοκων γεγονότων μέσω της άνευ προηγουμένου πρόσβασης και της κορυφαίας αφήγησης. Και οι δύο πιστεύουμε ότι η προσέγγιση και η πρόσβαση είναι το παν. Αυτό το νέο franchise δεν θα επανεξετάσει απλώς τους θανάτους διάσημων προσωπικοτήτω, αλλά θα οδηγήσει ενεργά την ιστορία προς τα εμπρός με νέες φωνές και νέα γνώση σε συναρπαστικές και περίπλοκες λεπτομέρειες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cooper παρήγαγε το ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων του CNN, για την Diana, το οποίο στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στη ζωή και τον αντίκτυπο της πριγκίπισσας και όχι στον ξαφνικό θάνατό της.


Η Κούπερ δήλωσε στο Town & Country σε μια συνέντευξη του 2021, της χρονιάς που βγήκε το ντοκιμαντέρ του CNN:

«Πρέπει να ομολογήσω, είμαι απόλυτη θαυμάστρια της Νταϊάνα και η δημιουργία της σειράς με έκανε παραπάνω. Αντιπροσωπεύει αυτό που σημαίνει το να είσαι μια σύγχρονη γυναίκα - από την άποψη του να δείχνεις τα τρωτά της σημεία και να μην τα αφήνεις να θεωρούνται αδυναμίες αυτά. Η Diana έχει δώσει στη μοναρχία αυτή την κληρονομιά και το βλέπουμε στα παιδιά της».

https://www.instagram.com/p/C8xJgIzipS_/

H Cooper πέρα από το πρόσφατο ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο του Johnny Depp με την Amber Heard, είχε δημιουργήσει ένα ακόμα ντοκιμαντέρ με royal αύρα, που αφορούσε την Ghislaine Maxwell, τη σκιά του Epstein, καλού φίλου του πρίγκιπα Andrew.

https://www.instagram.com/p/CQkvpJss1Ve/

27 χρόνια μετά τον θάνατο της Diana, ο πρίγκιπας William υπηρετεί πιστά τη μνήμη της

Με αφορμή τα 27 χρόνια από τον θάνατο της Diana στις 31 Αυγούστου 2024, υπάρχουν διαθέσιμα μερικά ντοκιμαντέρ που αφορούν στον θάνατό της, τα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις:

The Diana Investigations - 2022- Discovery+

«Diana: In Her Own Words»- 2017 -Channel 4

The Princess -2022

Diana, Our Mother: Her Life and Legacy - Trailer (HBO Documentary FIlms)

Diana, Princess of Wales: A Celebration of a Life -2012

Princess Diana: A Life After Death