Για την 3η σεζόν του House of the Dragon θες υπομονή και το φινάλε δεν άρεσε ούτε στον George Martin

Πατούλια Κατερίνα
Για την 3η σεζόν του House of the Dragon θες υπομονή και το φινάλε δεν άρεσε ούτε στον George Martin

Δεν είναι μυστικό ότι το φινάλε της δεύτερης σεζόν του House of the Dragon δεν άρεσε ούτε στο κοινό ούτε και στους κριτικούς.

Πριν μερικές ημέρες μάθαμε πως και ο δημιουργός George R. R. Martin που έχει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της σειράς καθόλου δεν ευχαριστήθηκε το φινάλε του House of the Dragon.

Η δεύτερη σεζόν τελείωσε περίπου στο ίδιο σημείο με το ξεκίνημά της στα οκτώ και όχι στα δέκα επεισόδια που είχε η πρώτη, τονίζοντας ακόμα πιο πολύ τα προβλήματα ρυθμού με τα οποία το prequel του Game of Thrones παλεύει από το ξεκίνημά του.

Το ποστ του George R. R. Martin για το φινάλε του House of Dragon

«Δεν ανυπομονώ για τις αναρτήσεις που πρέπει να γράψω, για όλα όσα πήγαν στραβά με το HOUSE OF THE DRAGON αλλά πρέπει να το κάνω και αυτό, και θα το κάνω».

Φυσικά ο Martin δεν έγραψε τελικά όσα δεν του άρεσαν και είναι αρκετά περίεργο πως ο δημιουργός εξακολουθεί να είναι δυσαρεστημένος με τη σειρά, παρόλο που αυτή τη φορά είναι επίσημος δημιουργός της.

Μετά την αντίδραση των fans για το φινάλε του Game of Thrones, ο συγγραφέας υποτίθεται ότι φρόντισε να συμμετέχει ενεργά στο prequel του HBO.

Μάλιστα, στα πρώτα επεισόδια του House of Dragon είχαμε δει τον Martin να απαινεί τόσο την υποκριτική δεινότητα όσο και την σκηνοθεσία της σειράς.

«Έχω επισκεφτεί πραγματικά κάστρα που δεν έμοιαζαν τόσο επιβλητικά όσο το Red Κeep και το Dragonstone. Τι υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσει η σεζόν. Η σκηνοθεσία ήταν υπέροχη. Ο βετεράνος του Game of Thrones Alan Taylor σκηνοθέτησε το πρώτο επεισόδιο και η Clare Kilner το δεύτερο. Και οι δύο έκαναν υπέροχη δουλειά. Και δεν μπορώ να πω αρκετά καλά για την υποκριτική. Το Rhaenyra the Cruel έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, πολλοί από τους θαυμαστές το ανακηρύσσουν ως το καλύτερο επεισόδιο του HotD και κάποιοι το κατατάσσουν στα καλύτερα επεισόδια του GAME OF THRONES. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός σχετικά με αυτό αλλά σίγουρα θα έλεγα ότι αξίζει».

Το αμφιλεγόμενο τέλος του Game of Thrones άφησε έτσι κι αλλιώς τις προσδοκίες των fans να πέσουν πάνω στο βιβλίο αυτό, το Winds of Winter που ο Martin δεν έχει ολοκληρώσει τα τελευταία δέκα χρόνια:

Τι γνωρίζουμε για την τρίτη σεζόν του House of the Dragon

Το House of the Dragon ανανεώθηκε πρόσφατα για την τρίτη σεζόντης σειράς η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του George R.R. Martin, Fire and Blood. Με δύο χρόνια ολόκληρα να έχουν περάσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σεζόν, μπορούμε να περιμένουμε μια παρόμοια περίοδο αναμονής από τώρα για την τρίτη σεζόν.

https://www.instagram.com/p/C-VaZUMt37R/

Μετά την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν τον Αύγουστο του 2022, η παραγωγή της δεύτερης σεζόν ξεκίνησε στις αρχές του 2023, με τα γυρίσματα να ολοκληρώνονται μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Το πρώτο επεισόδιο για τη δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα αργότερα στις 16 Ιουνίου 2024, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία της πρώτης σεζόν.

Υποθέτοντας ότι η παραγωγή στην τρίτη σεζόν μπορεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2025, πιθανότατα δεν θα δούμε τα νέα επεισόδια μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Τι θα δούμε στην τρίτη σεζόν;

Το House of the Dragon βασίζεται στο Fire and Blood αλλά τον εμφύλιο πόλεμο των Targaryen δεν τον είδαμε ούτε στη δεύτερη σεζόν και θα φτάσουμε αργά και βασανιστικά στη μάχη αυτή που τελικά κορυφώθηκε με την εξαφάνιση των δράκων.

Ενώ η πρώτη σεζόν επικεντρώθηκε στην απόφαση του βασιλιά Viserys να ονομάσει την κόρη του Rhaenyra, διάδοχο του Iron Throne, στη δεύτερη σεζόν είδαμε τις συνέπειες μιας και ο πρωτότοκος γιος του Viserys με την Alicent, Aegon σφετερίστηκε την κληρονομιά της Rhaenyra.

Η τρίτη σεζόν πιθανότατα - ευχόμαστε- θα μας προσφέρει - επιτέλους μακάρι- σκηνές γεμάτες δράση μιας και το φινάλε της δεύτερης σεζόν μας άφησε στην αυγή του πολέμου ξανά, δείχνοντας μας πώς θα πορευτούν η Team Black και η Team Green καθώς η Rhaenyra στρατολόγησε τρεις νέους αναβάτες δράκων στο πλευρό της και ο Aemond εξασφάλισε μια συμμαχία με την τριαρχία.

Στις τελευταίες στιγμές του φινάλε, βλέπουμε στρατεύματα σε όλο το Westeros να βαδίζουν προς τη μάχη.

Ενώ αυτή η σεζόν αφορούσε πολύ τις στάσεις και τις αρχές ενός πρώιμου μεσαιωνικού πολέμου, η τρίτη σεζόν θα φέρει στις οθόνες μας τον ολοκληρωτικό πόλεμο και σε αντίθεση με την τάση του Game of Thrones να σκοτώνει απροσδόκητα σημαντικούς χαρακτήρες της σειράς, στο House of the Dragon υπάρχει η αντίθετη τάση. Ίσως όμως η τρίτη σεζόν να τα αλλάξει όλα!

House of the Dragon: Επιτέλους ανακοινώθηκε σε ποια σεζόν θα τελειώσει

house-of-the-dragon-poster.jpg