Μαύροι Πίνακες - πρεμιέρα: Αδίστακτοι δολοφόνοι στην πιο ιδιαίτερη σειρά της χρονιάς

Κατερίνα Μπούσιου

Η νέα αστυνομική σειρά, 9 αυτοτελών επεισοδίων του Star «Μαύροι Πίνακες» σε επίπεδο Netflix δε μοιάζει με καμία άλλη αντίστοιχη τη φετινή χρονιά. 

Μία dream team ηθοποιών, ενώνεται φέτος στη νέα σειρά Μαύροι Πίνακες για να λύσει το πιο δύσκολο αστυνομικό μυστήριο της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Το Star επιχειρεί φέτος να συστήσει στο κοινό μία εντελώς διαφορετική σειρά, με υψηλό επίπεδο παραγωγής και με ελληνικό σενάριο και όχι προσαρμογή ξένης σειράς.

Η Κάτια Γκουλιώνη, ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Σοφία Κόκκαλη και ο Δημήτρης Κίτσος, είναι το αστυνομικό team σε συνδυασμό με άλλους σπουδαίους ηθοποιούς σε μία dark ατμόσφαιρα, γύρω από τις Λεύκες.

Γκουλιώνη, Αλπάνης, Παπαζήσης, Κόκκαλη, Παπαληγούρα και Κίτσος

Ένα πολύ ιδιαίτερο αστυνομικό θρίλερ είναι οι Μαύροι Πίνακες (Πρεμιέρα την Παρασκευή 11.10 στις 22.30) και ουσιαστικά είναι η δεύτερη, καθαρά αστυνομική σειρά που βλέπουμε τη φετινή σεζόν, μαζί με τη Διάφανη Αγάπη του Alpha. Το μοτίβο όμως στη νέα σειρά του Star, είναι διαφορετικό και όχι τόσο μεταφυσικό. Είναι σκληρά ρεαλιστικό. Το διαπιστώσαμε και από τα πρώτα teasers της σειράς.

Η σπουδαία Κάτια Γκουλιώνη επιστρέφει στην τηλεόραση για να λύσει το μυστήριο στους Μαύρους Πίνακες

Στο πρώτο επεσόδιο και στην πρώτη δολοφονία. Όλα ξεκινούν σε μία μικρή κωμόπολη, τις Λεύκες. Με τη δολοφονία της 16χρονης Ισαβέλλας, τηλεοπτικής κόρης του Δημάρχου Νίκου Αλεξίου που υποδύεται ο Ιωάννης Παπαζήσης. Το έγκλημα είναι φριχτό αλλά και ιδιαίτερο. Ο μυστηριώδης δράστης, έχει ζωγραφίσει έναν μαύρο πίνακα που καλύπτει τα χαρακτηριστικά της. Εμπνευσμένο το μοτίβο που χαράσει στο πρόσωπό της, από τους πίνακες του Φρανσίσκο Γκόγια.

Η αστυνομία κινητοποιείται άμεσα για το πρωτοφανές έγκλημα και η Άννα που είναι διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της. Δεν υπάρχει λοιπόν καταλληλότερη από την Κάτια Γκουλιώνη να υποδυθεί αυτόν τον ρόλο.

Η σπουδαία ηθοποιός έχει βοηθό της τον Άλκη (Δημήτρης Κίτσος) και την Ιόλη (Σοφία Κόκκαλη) αστυνομικό, που μόλις έχει φτάσει με μετάθεση στην πόλη. Στο σπίτι που μένει η Ελπίδα, μία ηλικιωμένη κάτοικος που ζει μόνη της, θα μείνει προσωρινά. Η Ελπίδα (Όλγα Πολίτου) είναι εκείνη που βρήκε και το πτώμα της νεαρής μαθήτριας.

Η Άννα καλεί ενισχύσεις από την Αθήνα και έτσι καταφθάνει στις Λεύκες και ο Άρης, ένας ικανότατος και διορατικός αστυνομικός που θα υποδυθεί ο Αντίνοος Αλμπάνης. Στην έρευνά της, έχει να αντιμετωπίσει και τις διαφορές της με την Ιόλη.

Ενδιάμεσα θα αρχίσουμε να γνωρίζουμε και όλους τους παράλληλους χαρακτήρες και κατοίκους της πόλης. Υπάρχουν πολλά προσωπικά μυστικά, αλλά είναι σίγουρο πως ο ή η δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους.

Καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η μητέρα της αδικοχαμένης μαθήτριας και σύζυγος του Δημάρχου. Η Αγάπη (Λένα Παπαληγούρα) είναι οικονομικά ευκατάστατη και εκείνη που στην ουσία βοήθησε τον σύζυγό της στην πολιτική του καριέρα και στην ανέλιξή του. Τον αγαπά βαθιά, έχει εξάρτηση από εκείνον και υπομένει ακόμη και τη βίαιη συμπεριφορά του. Όλα όμως θα αλλάξουν μετά την απώλεια της κόρης της.

Στα επόμενα επεισόδια, θα συμβούν και άλλες δολοφονίες στις Λεύκες και το σκηνικό θα γίνει ακόμη πιο περίεργο.

Στη σειρά εκτός από τους προαναφερθέντες, πρωταγωνιστούν και οι: Θοδωρής Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης, Μελέτης Γεωργιάδης. Συμμετέχουν οι: Μιχάλης Βαλάσογλου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Μαριλού
Κατσαφάδου, Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Εύα
Σαμιώτη, Ευδοκία Μιμιλίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Άδωνις Χατζής.

Το σενάριο υπογράφουν η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου (θα υποδυθεί και τον ρόλο του Φίλιππου και δημοσιογράφου που θα ερευνήσει την υπόθεση) και η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Φιλιώτου.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης