Η σπουδαία Κάτια Γκουλιώνη επιστρέφει στην τηλεόραση για να λύσει το μυστήριο στους Μαύρους Πίνακες

Κατερίνα Μπούσιου
Η σπουδαία Κάτια Γκουλιώνη επιστρέφει στην τηλεόραση για να λύσει το μυστήριο στους Μαύρους Πίνακες

Η κινηματογραφική Ευτυχία, η θεατρική Σωτηρία και κυρίως η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάτια Γκουλιώνη, επιστρέφει στην τηλεόραση. 

Είναι μία από τις εκπλήξεις της επόμενης τηλεοπτική σεζόν, η επιστροφή στην TV της Κάτιας Γκουλιώνη. Μία πολυβραβευμένη ηθοποιός με σπάνιο ταλέντο, έρχεται από τον Σεπτέμβριο στο Star στη σειρά «Μαύροι Πίνακες» για να λύσει το μυστήριο μίας περίπλοκης δολοφονίας.

Από την Ευτυχία σε μία νέα πρόκληση

Η Κάτια Γκουλιώνη είναι μία σπάνια περίπτωση στα καλλιτεχνικά μας πράγματα τα τελευταία χρόνια, καθώς κάθε της ρόλος στον κινηματογράφο και στο θέατρο, γίνεται σημείο αναφοράς. Ηθοποιός, σκηνοθέτης αλλά και ενδυματολόγος κατά περίσταση, έχει βραβευτεί στο παρελθόν και για τις τρεις της ιδιότητες.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Η Φόνισσα είναι μια ηρωίδα αρχετυπική στα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας»

Το ευρύ κοινό την λάτρεψε στον ρόλο της ως Ευτυχία στην ομότιτλη ταινία, υποδυόμενη τη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στα πρώτα χρόνια της ζωής της. Τον ρόλο τον συνέχιζε την δεύτερη περίοδο της μεγάλης στιχουργού, η Καριοφυλλιά Καραμπέτη. Οι δύο ηθοποιοί για να πετύχουν την ταύτιση, την κινησιολογία και τον κοινό τρόπο προσέγγισης του ρόλου, είχαν κάνει μαζί πρόβες και είχαν μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια όπως είχε αποκαλύψει η Κάτια Γκουλιώνη.

Εκείνη η ταινία, όπως είχε δηλώσει και σε μία σπάνια συνέντευξή της, την απελευθέρωσε ως άνθρωπο: «Έγινα περισσότερο θαρραλέα, απέκτησα χιούμορ» μελετώντας την ιστορία μίας θρυλικής μορφής της ελληνικής μουσικής, πραγματικά ασυμβίβαστης και εντελώς ροκ στη ζωή της.

katiagoulioni.jpg

Το θεατρικό κοινό τη μνημονεύει και για έναν άλλο ρόλο τα τελευταία χρόνια, εκείνον της Σωτηρίας Μπέλλου στην παράσταση «Σωτηρία» αλλά και για τους δεκάδες ρόλους της σε κινηματογραφικές ταινίες (όπως η «Πολυξένη»), όλοι, με διακρίσεις από κοινό και κριτικούς.

Από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν η Κάτια Γκουλιώνη επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από την τελευταία της εμφάνιση στη σειρά «Η ζωή εν τάφω» της ΕΡΤ. Και πραγματεύεται καλλιτεχνικά, ένα διαφορετικό είδος, καθώς οι «Μαύροι Πίνακες», σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει στο Star, είναι μία κατά βάση αστυνομική σειρά.

To σενάριο είναι του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μάριου Ιορδάνου και της Σοφία Καζαντζιάν, η σκηνοθεσία της Κατερίνας Φιλιώτου και εκτός από την Κάτια Γκουλιώνη, πρωταγωνιστούν ο καλός της φίλος Αντίνοος Αλμπάνης, ο Δημήτρης Κίτσος, η Σοφία Κόκκαλη, ο Ιωάννης Παπαζήσης (θα είναι φέτος και στον «Γιατρό» στον Alpha) η Λένα Παπαληγούρα, ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Σωτήρης Χατζάκης, ο Μελέτης Γεωργιάδης, η Ελένη Βεργέτη αλλά και η Όλγα Πολίτου.

Η ιστορία ξεκινά σε ένα μικρό χωριό τις Λεύκες, μετά τη δολοφονία μίας έφηβης μαθήτριας. Οι ύποπτοι είναι πολλοί, τα κίνητρα ασαφή προς το παρόν, με τον ή την δολοφόνο να χρησιμοποιεί στο έγκλημά του τα μοτίβα από τους «Μαύρους Πίνακες» του ζωγράφου Φρανσίσκο Γκόγια.

https://www.instagram.com/reel/C9USCq1qrVA/