Σε 8 νέες ελληνικές σειρές αναζητούν και από έναν δολοφόνο - Ποια εγκλήματα θα έχουν και τιμωρία;

Κατερίνα Μπούσιου
Σε 8 νέες ελληνικές σειρές αναζητούν και από έναν δολοφόνο - Ποια εγκλήματα θα έχουν και τιμωρία;

Πολλά τα crime stories, τόσο σε σύγχρονες όσο και σε σειρές εποχής. Και δίπλα σε κάθε έγκλημα θα υπάρχει και ο αντίστοιχος μεγάλος έρωτας. 

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν υπάρξει καταιγισμός από τηλεοπτικές πρεμιέρες από το πρωί μέχρι το βράδι, σε ενημερωτικές εκπομπές, reality, δελτία ειδήσεων, τηλεπαιχνίδια, πρωινά και φυσικά σε σειρές μυθοπλασίας. Πολλές οι διαφορές στα νέα σίριαλ της σεζόν, αλλά και αρκετές ομοιότητες. Χωρίς να είναι κυριολεκτικά αστυνομικές, σε 8 από αυτές, οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες θα αναζητούν έναν δολοφόνο.

Μία ολόκληρη σεζόν θα βρίσκονται στα ίχνη του, αλλά ποιοι θα καταφέρουν τελικά να τον βρούν;

Εγκλήματα, εκδίκηση, τιμωρία και μεγάλοι έρωτες

Θεωρητικά και η Μάγισσα όπως μας είχε πει την πρώτη σεζόν της, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος , είναι ένα crime story εποχής, αλλά δεν εστιάζει όμως κυρίως στο έγκλημα. Παρόλο που στη Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά θα έχουμε και έναν δολοφόνο, όπως και την πρώτη σεζόν με την Κατερίνα Λέχου ως ηθικό αυτουργό και τη Δαμιανή ως εκτελεστή.

Η Έλλη Τρίγγου επέστρεψε στη Μάγισσα και λύνει το μυστήριο της Φλεγόμενης Καρδιάς - Τα πρώτα πλάνα

Υπάρχουν άλλες σειρές φέτος, όλες νέες παραγωγές που έχουν αυτό το κοινό και κύριο στοιχείο στην πλοκή τους. Πάρε για παράδειγμα τη Διάφανη Αγάπη.

Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης ως αστυνομικός Στέφανος Λεοντής, περνά στη μεταφυσική διάσταση μετά τη δολοφονία του αναζητώντας τον ένοχο. «Βλέπει» όλους τους παλιούς συνεργάτες του επίσης να κάνουν τις έρευνες, αλλά όλη τη σεζόν μία 17χρονη μαθήτρια που είναι και η μόνη που μπορεί να τον δει, θα τον βοηθά για να τον ανακαλύψει. Θα τον βρει, αν ρωτάς πως θα καταλήξει. Ένας μεγάλος έρωτας θα συνυπάρχει με το έγκλημα. Βασικά ο πρωταγωνιστής επιστρέφει από τους νεκρούς, για να προστατέψει και την αγαπημένη του Άννα, που θα υποδυθεί η Χαρά Μάτα Γιαννάτου. Δες και το τρέιλερ για τις λεπτομέρεις.

Από την άλλη πλευρά στον Τιμωρό, ο Δημήτρης Λάλος αποφυλακίζεται μετά από 25 χρόνια και αναζητά δύο δολοφόνους. Πρώτον εκείνον που ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του ως εκδίκηση και δεύτερον εκείνον που σκότωσε έναν Μαροκινό και του «φόρτωσε» τον φόνο. Εξ αρχής θα ξέρουμε ως τηλεθεατές, πως ο δεύτερος είναι ο κολλητός του φίλος και πως ο πρώτος δολοφόνος είναι ο πατέρας του. Ο σύγχρονος Κόμης Μόντε Χρίστο της ελληνικής τηλεόρασης θα αργήσει πολύ για να τους εκδικηθεί.

Ο Αλέξανδρος Σταύρου επιστρέφει στην TV και όλα θυμίζουν μία epic σκηνή από Βέρα στο Δεξί, για το Χ

https://www.instagram.com/reel/C_s81PMtXBh/

Στο Δίχτυ, τη νέα σειρά 8 επεισοδίων που σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ως διοικητής και ο Θοδωρής Αθερίδης ως ειδήμων αστυνομικός του εγκληματολογικού, θα ψάχνουν από έναν δολοφόνο σε κάθε επεισόδιο. Καθαρόαιμη αστυνομική σειρά που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Από την άλλη πλευρά, το Grand Hotel στον ΑΝΤ1, έχει και τον δικό του Ηρακλή Πουαρό, τον αστυνόμο Χρόνη Κομνηνό που θα υποδυθεί ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, εν έτει 1925. Ερευνά τι συνέβη με την εξαφάνιση και αργότερα τη δολοφονία μίας νεαρής καμαριέρας. Όλοι είναι ύποπτοι και όλοι έχουν κίνητρο σε αυτή την υπόθεση. Από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σασπένς της φετινής σεζόν και πολυάριθμο υψηλών προδιαγραφών καστ.

https://www.instagram.com/reel/C_xrZuOtmUy/

Στον Άγιο Έρωτα, ο πατέρας Νικόλαος που θα υποδυθεί ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, αναζητά τον ηθικό αυτουργό της αυτοκτονίας της αδελφής του και αργότερα θα προκύψει ένα άλλο έγκλημα, το οποίο όμως δεν θα τον αφορά άμεσα. Για το πρώτο σκοπεύει να εκδικηθεί, αλλά θα βρεθεί σε δίλημμα, όταν ανακαλύψει πως είναι πατέρας της κοπέλας που θα αγαπήσει. Στην προκειμένη περίπτωση τη Χλόη - Δανάη Παππά.

Στο Ταμπού, την νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου για το Mega, θα γίνουμε και εμείς ερευνητές παρακολουθώντας την προσπάθεια της αστυνομικού που θα υποδυθεί η Μυρτώ Αλικάκη, για να βρει ποιος ή ποια δολοφόνησε μία γυναίκα και έριξε το πτώμα της στη συνέχεια στη Λίμνη Ιωαννίνων. Υπάρχουν και εδώ μάρτυρες που φοβούνται να μιλήσουν και αρκετοί ύποπτοι. Που έχουν επίσης αρκετά μυστικά, είτε για τους κρυφούς τους έρωτες, είτε για τις παρανομίες τους. Δυνατό plot twist σε κάθε επεισόδιο.

https://www.instagram.com/reel/C_tKCx5Ni_D/

Μία εκλεκτή ομάδα ηθοποιών και εκλεκτών ερευνητών συνυπάρχουν στη νέα σειρά Μαύροι Πίνακες του Star, που ίσως αποτελέσει και από τις εκπλήξεις της τηλεοπτικής χρονιάς. Μία έφηβη βρίσκεται δολοφονημένη στις Λεύκες, μία μικρή κωμόπολη και το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζητά ενισχύσεις και η Κάτια Γκουλιώνη με τον Αντίνοο Αλμπάνη συμμαχούν για να προλάβουν το νέο χτύπημα του δολοφόνου που χρησιμοποιεί στους φόνους του, μοτίβα από τους «Μαύρους Πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια. Με ατμόσφαιρα που θυμίζει το Έτερος Εγώ, εδώ ο έρωτας παίζει δευτερεύον ρόλο.

Για δεύτερη σεζόν, η Παραλία στην ΕΡΤ, ξεκίνησε με ένα φόνο, όπως και πέρισυ. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε μάθει ποιος είναι ο αυτουργός, ενώ θα δούμε και την τιμωρία για εγκλήματα του παρελθόντος. Που ήδη γνωρίζουμε από την πρώτη χρονιά πως τα έχει κάνει η Μπέτυ Λιβανού ως Νικολίνα. Το κοινό εδώ και μήνες περιμένει μετά το έγκλημα να υπάρχει και η κατάλληλη τιμωρία της. Περιμένουμε όμως ανατροπή στην κατάληξη και των δύο υποθέσεων.