Είδαμε το 1ο επεισόδιο της Μάγισσας Φλεγόμενη Καρδιά και είναι ένα μικρό τηλεοπτικό αριστούργημα

Κατερίνα Μπούσιου
Είδαμε το 1ο επεισόδιο της Μάγισσας Φλεγόμενη Καρδιά και είναι ένα μικρό τηλεοπτικό αριστούργημα

Η Μαρία Κίτσου στην πρώτη της «κόντρα» με την Έλλη Τρίγγου και ο καταλυτικός ρόλος της Γιούλικας Σκαφιδά. Ο Μελέτης Ηλίας ως Τζουζέπε, κάνει επίσης την έκπληξη.

Ο τηλεοπτικός κόσμος της Μάνης όπως τον είχες γνωρίσει στον πρώτο κύκλο της Μάγισσας, είναι εντελώς διαφορετικός, στη Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά. 100 χρόνια μετά τη Θεοφανώ και 100 χρόνια πριν, οι Λασκαραίοι και οι Γερακάρηδες συνεχίζουν τις κόντρες τους και αυτό είναι το μόνο κοινό.

Στο 1ο επεισόδιο θα καταλάβεις πως βρισκόμαστε σε μία εντελώς διαφορετική τηλεοπτική διάσταση. Σχεδόν κινηματογραφική. Τι είδαμε στη δημοσιογραφική προβολή και τι θα δεις και εσύ στο πρώτο επεισόδιο τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 22.30.

Ο κρυφός έρωτας της Μαρίας Κίτσου και ο διαφορετικός ρόλος του Μελέτη Ηλία

Στην αρχή της δημοσιογραφικής προβολής, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος, μας είχε ήδη προδιαθέσει, για τη διαφορετικότητα του δεύτερου κύκλου της Μάγισσας. Και έδειξε χαρούμενος από το αποτέλεσμα. Όσα είδαμε στη συνέχεια, απλά επικύρωσαν τον ενθουσιασμό του.

Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, που κάνουν και φέτος τη μεγάλη έκπληξη στη μυθοπλασία, μας εξήγησαν στη συνέχεια το πόσο δύσκολο ήταν να δημιουργήσουν μετά τον πρώτο κύκλο τον δεύτερο και ακόμη καλύτερο της σειράς. Ευχαριστώντας και όλο το καστ της Μάγισσας, που την περσινή χρονιά δημιούργησε τη σειρά που όλοι αγαπήσαμε. Αυτή η ευγνωμοσύνη των δημιουργών, δείχνει και τη δική τους ποιότητα. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα, είναι ομαδική δουλειά, όχι ατομική.

Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά: Η νέα Γερακίνα και η νέα κόντρα με την απόγονο Τζανή και Μεταξίας

Το επεισόδιο ξεκινά με την άφιξη του απόγονου (δισέγγονος για την ακρίβεια) της Θεοφανώς και του Μάρκου Λάσκαρη, Ανδρέα Λάσκαρη με τη σύζυγό του στον πύργο της οικογένειας στη Μάνη. Εκεί που μένει ως ενοικιαστής ο νεαρός Φρανσουά Μποφόρ και απόγονος του Μισέλ.

Κρύβει και εκείνος τα μυστικά του προπάππου του και θέλει να αγοράσει τον πύργο, παρά τις αντιρρήσεις του Ανδρέα. Έχει τον λόγο του, γιατί θέλει να ερευνήσει όσα του κληροδότησε ο δικός του πρόγονος. Δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του. Θα έχουμε εκπλήξεις από αυτόν τον ρόλο.

Το ίδιο βράδυ σε μία σκηνή μεταφυσική και καθηλωτική, εμφανίζεται και η Θεοφανώ - Έλλη Τρίγγου, στον Ανδρέα Λάσκαρη. Απέναντί τους η Πανδώρα - Μαρία Κίτσου, σε μία ένωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Του ζητά να μην την κοιτά και τον παροτρύνει να γυρίσει πίσω και να βρει τη ρίζα του κακού που θα τους λυτρώσει. Είναι η Πανδώρα η ρίζα του κακού ή μας οδηγεί σε αυτήν;

Και έτσι βρισκόμαστε 100 χρόνια πριν τη Θεοφανώ, όταν η Πανδώρα Μοντιλιάνι, μαζί με τον σύζυγό της Τζουζέπε - Μελέτη Ηλία έρχονται στη Μάνη. Εκείνος με δυσμενή μετάθεση ως δικαστής. Η Μαρία Κίτσου παίζει έναν τόσο διαφορετικό ρόλο και είναι σίγουρο ότι θα γίνει αγαπημένο meme στα social media, γιατί δεν ανέχεται τη μίζερη νέα καθημερινότητά της στη Μάνη. Οι εκφράσεις της είναι έως και κωμικές κάποιες στιγμές.

Ο Μελέτης Ηλίας μας δείχνει ξανά πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Πολυδιάστατος ξανά και χωρίς να θυμίζει σε τίποτε τους προηγούμενους τηλεοπτικούς του χαρακτήρες. Αυτό, λέγεται ταλέντο.

Μία μικρή λεπτομέρεια: Στους διαλόγους στα ιταλικά, μιλούν άψογα τη γλώσσα, η Μαρία Κίτσου και ο Μελέτης Ηλίας. Κάτι μας δείχνει αυτό, για την προσοχή των δημιουργών και της παραγωγής, στη λεπτομέρεια των ρόλων. Δεν είναι εύκολο ένας ή μία ηθοποιός, να παίξει στη Μάγισσα. Είναι πολλές και ποικίλες οι απαιτήσεις των χαρακτήρων.

https://www.instagram.com/reel/DAbDAkDNZje/

Η Πανδώρα συναντά εκεί και τον πρώτο της μεγάλο έρωτα, τον Σίλβιο Εσπόζιτο. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μας εξέπληξε με τον τρόπο που χειρίζεται τον νέο του ρόλο. Πολύ διαφορετικός από ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Ως διοικητής του Πόρτο Κάγιο, έχει και μία πρώτη κόντρα με τον Τζουζέπε. Οι αντιλήψεις τους είναι διαφορετικές. Γιατί εκείνος δεν αντιμετωπίζει ως κατώτερους τους Μανιάτες, αλλά τους κατανοεί περισσότερο.

Όμως η πιο συγκλονιστική σκηνή του 1ου επεισοδίου είναι η συνάντηση της Πανδώρας, με τη Λεώνη. Μία ηθοποιός με μαγικό χάρισμα. Η Γιούλικα Σκαφιδά έχει τα αντίστοιχα vibes με την περσινή Κυπριανή. Δεν ξέρουμε ακόμη όμως, αν είναι εξίσου σκοτεινή.

Μαρία Κίτσου και Γιούλικα Σκαφιδά, κάνουν μία απίθανη σκηνή, αριστοτεχνικά γυρισμένη. Ανάμεσα στις φωτιές και με τη γλώσσα των μαγισσών που και η Θεοφανώ χρησιμοποιεί, της αποκαλύπτει πως ξέρει για το κρυφό της πάθος. Δεν ξέρουμε όμως ακόμη, πως η Πανδώρα, απέκτησε αυτή την έλξη για τη μαγεία. Πόσο την κατανοεί. Πότε την γνώρισε για πρώτη φορά. Αυτό το μυστήριο έχει ενδιαφέρον.

Ανάμεσα στα πολλά που συμβαίνουν στο πρώτο επεισόδιο, γνωρίζουμε και τον Σπύρο Τσεκούρα, στον ρόλο του προγόνου των Γερακάρηδων, Μήτρο Γερακάρη και δισέγγονο του Σπήλιου. Όμως οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και συμβαίνουν 2 δολοφονίες νεαρών γυναικών. Και τα δύο εγκλήματα είναι αποτρόπαια, καθώς βρίσκονται τα θύματα, με ξεριζωμένες καρδιές. Όπως συνέβαινε εκείνη την εποχή, κάποιοι εξόντωναν τις μάγισσες με αυτόν τον φριχτό τρόπο.

Ποιος είναι όμως εκείνος που έχει επιδοθεί στην εξόντωση των μαγισσών; Αυτό είναι ένα ακόμη μυστήριο. Υπάρχει βέβαια και η αμφιβολία, αν ήταν όντως, μάγισσες.

Σκηνοθετικά, σκηνογραφικά (με τα περίτεχνα κοστούμια των Βενετσιάνων), από άποψη φωτογραφίας και πλοκής, το πρώτο επεισόδιο ήταν άρτιο. Το καστ, εκτός από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους που ήδη γνωρίζεις, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στους δεύτερους λεγόμενους ρόλους. Αν και στο πρώτο επεισόδιο, μας συστήνονται λίγοι από αυτούς.

Όπως εκείνος του Γιώργου Γερακάρη και ανιψιού του Μήτρου που τον υποδύεται ο Αλέξανδρος Πιεχόβιακ - τον θυμάσαι και από το Κάνε ότι κοιμάσαι - και θα κατηγορηθεί στη συνέχεια για τον φόνο της κοπέλας που αγαπούσε και ήδη έχει βρεθεί δολοφονημένη.

https://www.instagram.com/p/DAfpmeroB9b/

Και αν με ρωτάς, αν τελικά, έπρεπε να επιστρέψει η Μάγισσα με δεύτερο κύκλο; Ναι, έπρεπε.

Ο ρόλος της Θεοφανώς, δεν θα εξαντληθεί στο πρώτο επεισόδιο. Όπως ήδη δήλωσε χθες στο Καλύτερα Δε γίνεται η Έλλη Τρίγγου, η Θεοφανώ δεν θα εμφανιστεί μόνο στην αρχή της σειράς, αλλά και στη συνέχεια σε κάποια κομβικά σημεία. Αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον θα συνεχιστεί, για να δούμε και πιο αναλυτικά αυτόν τον περίεργο δεσμό μεταξύ Λασκαραίων και Γερακάρηδων.

«Στη Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά, θα εμφανιστώ σε μερικά επεισόδια καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Επειδή με έναν τρόπο η ιστορία που βρισκόμουν εγώ πέρυσι είναι στη μέση χρονικά, και έχουμε ένα παρελθόν και ένα μέλλον που θα δούμε φέτος, οπότε θα λειτουργώ, κάπως σαν συνδετικός κρίκος. Απ' ότι έχω καταλάβει και εγώ, γιατί δεν έχω διαβάσει πολλά. Οπότε θα τα λέμε και φέτος λίγο στη Μάγισσα».

DPG Network