Στο ερώτημα ποια είναι τελικά η Λεώνη στη «Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά» θα σε εκπλήξει η απάντηση

Κατερίνα Μπούσιου
Στο ερώτημα ποια είναι τελικά η Λεώνη στη «Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά» θα σε εκπλήξει η απάντηση

Είναι απόγονος των Λασκαραίων, των Γερακάρηδων, της Θεοφανώς, ή της Κυπριανής; Το μεγάλο αίνιγμα με τη Λεώνη που θα  υποδυθεί η Γιούλικα Σκαφιδά. 

Στο Πόρτο Κάγιο στη Μάνη βρίσκονται εδώ και δύο μέρες οι ηθοποιοί της Μάγισσας Φλεγόμενη Καρδιά και πριν σου εξηγήσω τι βάναυσο θα ακολουθήσει μετά την πρεμιέρα, ας λύσουμε τον γρίφο «Δεν είναι αυτό που φαίνεται» στην περίπτωση της Λεώνης που θα υποδυθεί η Γιούλικα Σκαφιδά.

Μέχρι σήμερα ξέρουμε πως είναι ηθοποιός, ενός περιπλανόμενου θιάσου. Υπονοήθηκε πως είναι μάγισσα. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Γιατί η Λεώνη είναι πρόγονος κάποιων πολύ γνωστών μας προσώπων από την περσινή χρονιά. Τι τη συνδέει με τους Λασκαραίους και τους Γερακάρηδες;

Τα γενέθλια από το Νησί, 14 χρόνια μετά και ο μυστήριος - απίθανος ρόλος

Η χθεσινή μέρα, ήταν μέρα γυρισμάτων μεν για τη Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά, αλλά και μέρα ξεχωριστών γενεθλίων, δε. 14 χρόνια από ένα γύρισμα στο Νησί, τότε που η Γιούλικα Σκαφιδά ήταν διαφορετική, ως ηθοποιός και ως άνθρωπος: «14 χρόνια και μία μέρα μετά. Τώρα πια δε βγάζω φωτογραφίες με την κλακέτα στο γύρισμα. Το θεωρώ πασέ και κλισέ και όλα τα «σε ε». Ούτε ψάχνω τα ίδια πράγματα, τους ίδιους ρόλους, τους ίδιους ανθρώπους.
Ονειρεύομαι όμως το ίδιο δυνατά και είναι μέρες που πορώνομαι τόσο πολύ με σενάρια και ανθρώπους που θέλω να «βουτήξω στον ρεαλισμό». (Inside δικό μου και των φίλων μου) να σπάσω το γυαλί ανάμεσα μας, να μη μας χωρίζει τίποτα.

Η Μαρία Κίτσου «απείλησε» δημόσια τη Γιούλικα Σκαφιδά και έγιναν το πρώτο viral της Μάγισσας στο Χ

https://www.instagram.com/p/C_ycxiAAb_L/

Καταλαβαίνουμε απόλυτα όταν μιλά για πόρωση ρόλων, πως αναφέρεται στον νέο της ρόλο στη Μάγισσα, ως Λεώνη. Όπως και την περσινή χρονιά, οι περισσότεροι ρόλοι, δεν αποκαλύπτουν από την πρώτη στιγμή την ιδιοσυγκρασία τους και τα μυστικά τους. Περνά χρόνος για να δούμε τι επιδιώκουν και ποιοι πραγματικά είναι.

Αρχικά ξέρουμε πως η Λεώνη είναι ηθοποιός ενός περιπλανώμενου θιάσου που κάνει μία στάση και στη Μάνη. Στα χρόνια του 1710, μία γυναίκα με τέτοιο επάγγελμα ήταν ήδη παρείσακτη και ανήθικη. Για κάποιο λόγο η Πανδώρα Μοντιλιάνι που ζει μέσα στην πλήξη του πύργου των Λασκαραίων όπου έχει επιταχθεί από τους Ενετούς, έλκεται από μία επίδειξη που κάνει ο θίασος και ειδικά από κάτι που θα της πει η Λεώνη και αφορά την έλξη που νιώθει για τον Σίλβιο Εσπόζιτο.

https://www.instagram.com/p/C_iA_Yrg6Ks/

Αυτή η γυναίκα ήταν σα να διάβασε τη σκέψη της και αργότερα θα καταλάβει και τη μαγική της ιδιότητα. Αλλά ποιανου συγγενής, ποιανού πρόγονος είναι η Λεώνη, αφού έχουμε γυρίσει 100 χρόνια πίσω στην ιστορία μας, από τον πρώτο κύκλο;

Αλλά κάπου εδώ ξεκινά η ανατροπή. Έχουμε ήδη δει την Έλλη Τρίγγου ως Θεοφανώ να καθοδηγεί στα πρώτα επεισόδια τον δισέγγονό της ως όραμα προς το παρελθόν των Λασκαραίων. Και στο flashback που θα κρατήσει για μία ολόκληρη σεζόν, πρόγονος της οικογένειας είναι ο Νικήτας Λάσκαρης (Γιάννης Ποιμενίδης). Προπάππους του Σπήλιου, του Γιώργου Γάλλου δηλαδή.

Η Έλλη Τρίγγου επέστρεψε στη Μάγισσα και λύνει το μυστήριο της Φλεγόμενης Καρδιάς - Τα πρώτα πλάνα

Πρόγονος των Γερακάρηδων είναι ο Μήτρος Γερακάρης, (Σπύρος Τσεκούρας), δηλαδή προπάππος του Σπήλιου Γερακάρη, του Τάσου Νούσια δηλαδή.

Η Λεώνη ποιανού προγιαγιά ήταν;

https://www.instagram.com/reel/C_vxqEgoAX6/

Αν η σκέψη σου πήγε προς το σόι της Κυπριανής, (Θέμις Μπαζάκα) σωστά πήγε. Προς τους Γερακάρηδες γέρνει η συγγένεια, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο το ακούς.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως θα δούμε το πώς προέκυψε η μαγεία στη Μάνη, αλλά δεν θα το δούμε τόσο εξευγενισμένα όπως το είδαμε την πρώτη σεζόν, δηλαδή με κάποια οράματα και δηλητήρια.

Στα χρόνια του 1710, οι μάγοι και οι μάγισσες καίγονταν. Το πιο βάναυσο απ΄όλα που θα το δούμε επίσης στη σειρά, είναι ότι στα θύματα ξερίζωναν τις καρδιές τους από το σώμα τους. Αυτή αποτρόπαια τακτική είχε ως σκοπό να αποθαρρύνει τις γυναίκες κυρίως, να έλκονται από τη μαγεία.

Για αυτό και οι περισσότεροι και οι περισσότερες, κρύβονταν. Και εκδηλώνονταν, μόνο όταν υπήρχε πρόσφορο έδαφος.