Ποια είναι η Αντιγόνη, που θα σώσει τον Γιατρό Μαρκουλάκη από τη δολοπλοκία εναντίον του;

Κατερίνα Μπούσιου
Ποια είναι η Αντιγόνη, που θα σώσει τον Γιατρό Μαρκουλάκη από τη δολοπλοκία εναντίον του;
GEORGE XANTHINAKIS

Από σκληρά τεστ θα περάσει ο Ανδρέας Βρεττός για να επανέλθει στη θέση του ως διευθυντής της Παθολογικής κλινικής στη «Μέριμνα». 

Ο Γιατρός επανέρχεται με το τρίτο του επεισόδιο και ίσως το πιο κρίσιμο για τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ως Ανδρέας Βρεττός. Τίποτε δεν είναι πια το ίδιο στην κλινική του και έχει πλέον περισσότερους εχθρούς παρά συμμάχους. Η πρώτη κόντρα με την Ευδοκία Ρουμελιώτη είναι γεγονός, αλλά υπάρχει μία άλλη γυναίκα που θα καταφέρει να τον σώσει πριν εκείνος φτάσει στα όριά του.

Σταθάτος και Χριστίνα εναντίον του Βρεττού

Ο δεύτερος κύκλος στον Γιατρό έχει μία σεναριακή ιδιαιτερότητα, καθώς στα πρώτα επεισόδια, αφορά την περίοδο της Covid 19 και τις επιπτώσεις στη ζωή και την καριέρα των γιατρών της Μέριμνας. Ήδη στο προηγούμενο επεισόδιο, σε αυτό το παιχνίδι με τον χρόνο από το παρελθόν στο παρόν, είδαμε πως ο Ανδρέας Βρεττός, είναι σε δυσμενή θέση. Στην ουσία δουλεύει ως εξωτερικός συνεργάτης στη Μέριμνα.

Ο Γιατρός έκανε πρεμιέρα αλλά κανείς δεν χάρηκε με την απόλυση Μαρκουλάκη και τον θάνατο του Μιχάλη

Υπάρχουν βέβαια και αρκετά θέματα που αφορούν στο τι συνέβη κατά την περίοδο της πανδημίας και επεναξετάζονται. Κάποιοι, θέλουν να «φορτώσουν» παραπάνω ευθύνες στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που δεν του αναλογούν. Ο θάνατος του Μιχάλη, είναι μία τέτοια υπόθεση.

Ενώ πια τη θέση του έχει αναλάβει η πρώην συμφοιτήτριά του Χριστίνα (Ευδοκία Ρουμελιώτη), ο Βρεττός έχει μία δεύτερη ευκαιρία να ξανακερδίσει τη θέση του. Αλλιώς θα χάσει ακόμη και την ιδιότητα και την άδεια του γιατρού.

Όμως του βάζουν συνεχώς εμπόδια. Ο Σταθάτος (Αλέκος Συσσοβίτης) του εξηγεί πως θα περάσει από ειδικά τεστ. Αλλά του στήνει διαρκώς παγίδες. Και αυτές, θα τον φτάσουν στα όριά του.

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε πριν τον διώξουν από την κλινική ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, βρίσκει τη λύση. Η Αντιγόνη Κώνστα, η νέα ψυχολόγος του νοσοκομείου, έχει αναλάβει να διερευνήσει την ψυχολογική κατάσταση όλων των γιατρών μετά την πανδημία. Εκείνη θα κρίνει και την τύχη του Βρεττού.

ogiatros_antigoni.jpg

Από την άλλη πλευρά ο Βρεττός έχει και την κόντρα του με τον νέο γιατρό, Γρηγόρη Γιαννόπουλο που θα υποδυθεί ο Πέτρος Λαγούτης. Οι διαφωνίες δεν είναι επί ιατρικού θέματος. Αλλά είναι καθαρά προσωπικό. Ο Γρηγόρης έχει σχέση με την κόρη του Κέλλυ και εκείνος δεν την εγκρίνει.

Η Άννα σε αυτό το σημείο ως μαμά της, θα παίξει στη συνέχεια πυροσβεστικό ρόλο σε αυτό. Θα προσπαθήσει να πείσει τον Ανδρέα να μην είναι τόσο επιθετικός. Γιατί κάποια στιγμή θα τον δεις να φτάνει μέχρι τη χειροδικία. Η σκηνή είχε αποκαλυφθεί σε ένα από τα πρώτα τρέιλερ της σειράς.

DPG Network