Αυτές είναι οι 12 νέες και άλλες 9 δραματικές σειρές στην TV που μπαίνουν στη μάχη για την τηλεθέαση

Κατερίνα Μπούσιου
Αυτές είναι οι 12 νέες και άλλες 9 δραματικές σειρές στην TV που μπαίνουν στη μάχη για την τηλεθέαση

Με μικρά ψήγματα κωμωδίας και πολύ δράμα θα πορευτούμε και αυτή την τηλεοπτική σεζόν με σειρές που σκοπεύουν να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός στα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια έχει ολοκληρωθεί και όλοι προσδοκούν πως θα κερδίσουν τις εντυπώσεις την επόμενη σεζόν και κυρίως ότι θα αυξήσουν τα έσοδά τους, μέσω της επιτυχίας του προγράμματος. Υπάρχει και ένα δεύτερο challenge, με το να κερδίσουν ξανά τους χαμένους τηλεθεατές. Οι πλατφόρμες και το διαδίκτυο κερδίζουν σταθερά το μιντιακό τοπίο.

Το μεγάλο κέρδος των τελευταίων χρόνων είναι ότι τουλάχιστον βλέπουμε και κάποιες αξιόλογες παραγωγές.

Δολοφονίες, έρωτες, σκοτεινά μυστικά και πολλά ξένα formats

Θα ξεκινήσω με κάθε κανάλι ξεχωριστά. Ο Άγιος Έρωτας ως καθημερινή σειρά του prime time δεν είναι η μόνη δραματοποιημένη σειρά του Alpha. Το κανάλι έχει επενδύσει αρκετά τη φετινή τηλεοπτική χρονιά στην μυθοπλασία και έτσι θα έχουμε ακόμη τον Τιμωρό και τη Διάφανη Αγάπη, με μονή και διπλή παρουσία κάθε εβδομάδα. Σταθερή αξία θα είναι ο δεύτερος κύκλος με τον Γιατρό που έχει πολλές προσθήκες νέων πρωταγωνιστών αλλά ακλόνητο ως κεντρικό πρόσωπο τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

https://www.instagram.com/reel/C-FakrqP_7V/

Μίνι ιδιαίτερα πρωτότυπη σειρά 8 επεισοδίων, είναι το «Να με λες μαμά» με την Μαρία Κίτσου στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως γιατρός που αναγκάζεται να απαγάγει ένα μικρό κορίτσι για να το γλιτώσει από την οικογενειακή κακοποίηση.

Από τη νέα χρονιά αναμένουμε να δούμε επίσης και τα «Κόκκινα Φανάρια» που βασίζεται στην ομότιτλη θρυλική ελληνική ταινία με τον Βασίλη Μπισμπίκη και την Κλέλια Ρένεση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Σε αναμονή είμαστε επίσης και για τη σειρά «Η Παναγιά της φωτιάς» η οποία στηρίζεται στο ομότιτλο βιβιλίο του Σπύρου Πετρουλάκη. Πολλά θα κριθούν για τις σειρές που θα δούμε από τις αρχές του 2025 και το δεύτερο μισό της σεζόν, από την πορεία που θα έχουν όσες προηγηθούν. Λογικό.

Καλοκαιρινή ανάρτηση ως γοργόνα για τη Δανάη Παππά πριν ζήσει το μεγαλύτερο δράμα στον Άγιο Έρωτα

Η Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά, είναι η ναυαρχίδα του προγράμματος του ΑΝΤ1 και ποντάρει στην μεγάλη επιτυχία της Μάγισσας της πρώτης σεζόν. Η δεύτερη όμως χρονιά λειτουργεί ως μία αυτόνομη ιστορία που συνδέεται ως το παρελθόν εκείνης που προηγήθηκε, αλλά ως και το μέλλον της. Prequel σε μεγάλο ποσοστό και ένα μικρό sequel για την αρχή γιατί θα έχει σημασία. Δες εδώ τα πρώτα επεισόδια.

https://www.instagram.com/reel/C-iF7rHIS1k/

Η δεύτερη καθημερινή, επίσης δραματική σειρά, είναι το Grand Hotel, η οποία βασίζεται στην ισπανική επιτυχία με τον ίδιο τίτλο. Για αυτή τη σειρά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, γιατί υπάρχει ένα πολυπληθές καστ πολύ αγαπημένων μας ηθοποιών. Δες την υπόθεση και το καστ.

https://www.instagram.com/reel/C-aygsBtGsL/

Το κανάλι προς το παρόν βαδίζει συνετά και δεν έχει ανακοινώσει άλλη σειρά (πλην μίας κωμικής) για την επόμενη σεζόν. Θα στηριχτεί το πρόγραμμα αρκετά και στις παλαιές εκπομπές που συνεχίζουν αλλά και στις νέες, του Σάκη Τανιμανίδη και του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μαζί με το Dragons' Den για τρίτη σεζόν καλύπτεται ο τηλεοπτικός χρόνος.

Συνετά επίσης προς το παρόν κινείται το Mega στις δραματικές του σειρές. Θα έχουμε την 4η σεζόν στη Γη της ελιάς, τον τρίτο και τελευταίο κύκλο στο Famagusta και τον Maestro και όταν αυτά τελειώσουν, θα καλωσορίσουμε τη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου με τον τίτλο Ταμπού, που ξεκινά με μία δολοφονία στη λίμνη των Ιωαννίνων και μπερδέματα σε μία επιφανή οικογένεια της περιοχής., αλλά και τον δεύτερο κύκλο του Άγιου Παίσιου. Ο οποίος έχει καθυστερήσει αρκετά και αναμενόταν την προηγούμενη σεζόν. Σειρά που αξίζει την προσοχή μας, για την εξαιρετική παραγωγή και τον Προκόπη Αγαθοκλέους να κάνει ρόλο ζωής σε αυτή τη σειρά.

Έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα και αναμένουμε να δούμε τη σειρά «Οι Αθώοι» παραγωγή βασισμένη στο κλασσικό αριστούργημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Ο Νίκος Κουτελιδάκης υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο η Ελένη Ζιώγα. Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, ο Κίμων Κουρής, η Αμαλία Καβάλη, ο Κώστας Νικούλι, έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Παραλία και η Ηλέκτρα συνεχίζουν για δεύτερη σεζόν στην ΕΡΤ, μετά την επιτυχία που γνώρισαν την πρώτη σεζόν. Με ανανέωση στο καστ και νέα πλοκή. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τη σειρά «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» η οποία αναφέρεται στην άγνωστη ιστορία της νεαρής σοπράνο πριν γίνει η μεγάλη ντίβα. Η ζωή της στην Αθήνα τα χρόνια της κατοχής και οι πρώτες παραστάσεις της. Δες και εδώ όσα μας είχε πει αποκλειστικά η σκηνοθέτης Όλγα Μαλέα.

Στην ΕΡΤ έχουμε επίσης τη μεγάλη επιστροφή ενός σημαντικού σκηνοθέτη. Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει για 6 επεισόδια με αυτοτελείς ιστορίες με τη σειρά «Το δίχτυ». Στο επίκεντρο ως βασική ομάδα στο καστ είναι μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας η οποία αναλαμβάνει δύσκολες υποθέσεις. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, είναι ανάμεσα στο πολυπληθές καστ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Έρημη χώρα». Θα υπάρξει όπως και στις άλλες σειρές της ΕΡΤ μία παράλληλη προβολή στο κανονικό πρόγραμμα και στο Ertiflix. Μη τη χάσεις. Από τις ωραιότερες σειρές των τελευταίων χρόνων.

Από τις σειρές που θα κάνουν την έκπληξη, είναι οι «Μαύροι Πίνακες» στο Star. Το κανάλι ποντάρει σε μία πολύ ιδιαίτερη σειρά, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Αστυνομική σειρά μυστηρίου η οποία ξεκινά με την έρευνα για τη δολοφονία μίας νεαρής μαθήτρια στο χωριό Λεύκες. Στο κυνήγι του αδίστακτου δολοφόνου που χρησιμοποιεί στα εγκλήματά του μοτίβα από τους «Μαύρους πίνακες» του Φρανσίσκο Γκόγια, θα έχουμε την Κάτια Γκουλιώνη, τη Σοφία Κόκκαλη, τον Αντίνοο Αλμπάνη, τον Δημήτρη Κϊτσο, τη λένα Παπαληγούρα, τον Θοδωρή Κατσαφάδο κ.α. Το καστ είναι πρώτης κατηγορίας. Το σενάριο υπογράφουν η Σοφία Καζανζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Φιλιώτου. Δες και εδώ για την υπόθεση.

https://www.instagram.com/reel/C9XId3fKxEk/

Δεν έχουμε κάνει αναφορά στο Open, γιατί δεν μας έχει γνωστοποιηθεί καμία νέα του σειρά, ενώ ο ΣΚΑΙ, θα βαδίσει σε άλλα μονοπάτια πιο ειδησεογραφικά και με έμφαση στα reality και θα αποφύγει τη μυθοπλασία.