Πέντε κρυφές παραλίες δίπλα στην Αθήνα για να αποδράσεις το ΣΚ

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πέντε κρυφές παραλίες δίπλα στην Αθήνα για να αποδράσεις το ΣΚ

Οι ομορφότερες «άγνωστες» παραλίες για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις βουτιές σου.

Τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα εν μέσω καλοκαιριού συνδέονται άμεσα με τη λέξη παραλία γιατί η ζέστη είναι πάντα λίγο πιο υποφερτή όταν φοράς το αγαπημένο σου μπικίνι.

Η αλήθεια είναι πως μετά από μια κουραστική και γεμάτη υποχρεώσεις εβδομάδα, ιδανικά όλες θα θέλαμε να κολυμπάμε (ή να κάνουμε ηλιοθεραπεία) σε κάποιο νησί. Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ωστόσο η πρωτεύουσα έχει αρκετούς κρυμμένους θησαυρούς και συγκεκριμένα παραλίες που ελάχιστοι έχουν ανακαλύψει.

To tip για την ασφάλεια της βαλίτσας σου στο αεροδρόμιο που κάνεις λάθος

Πέντε κρυφές παραλίες δίπλα στην Αθήνα

Η Αττική έχει πολλές κρυφές, ανοργάνωτες παραλίες σε ακτίνα ελάχιστων χιλιομέτρων από το κέντρο, ιδανικές για όσες θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα χωρίς πολύ κόσμο και έχουν αυστηρά κριτήρια στα καθαρά νερά.

1. Παραλία ΚΑΠΕ- Σούνιο

Αν θες να κάνεις βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και να μεταφερθείς νοερά στις Κυκλάδες, η παραλία ΚΑΠΕ είναι η καλύτερη επιλογή. Βρίσκεται στο Σούνιο και συγκεκριμένα στα Λεγρενά, σε ακτίνα μιας ώρας από το κέντρο. Για πολλούς θεωρείται η ομορφότερη κρυφή παραλία και μια επίσκεψη αρκεί για να πειστείς.

https://www.instagram.com/p/CkMDKWiMu74/

2. Παραλία Ερωτοσπηλιά- Πόρτο Ράφτη

Πριν από μερικά χρόνια είχα την τύχη να την επισκεφθώ και εντυπωσιάστηκα με την ομορφιά της. Η παραλία Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη ενδείκνυται για ηλιοθεραπεία, χαλαρές βουτιές και άραγμα με φίλους (ή τον σύντροφό σου).

https://www.instagram.com/p/CyveZuJI-Rd/

Τα τελευταία χρόνια η Ερωτοσπηλιά προσελκύει ολοένα και περισσότερο κόσμο γι' αυτό είναι προτιμότερο να πας καθημερινή ή νωρίς το πρωί το Σαββατοκύριακο.

3 πράγματα θέλουν οι τουρίστες από τις διακοπές τους φέτος και η έρευνα ήταν αποκαλυπτική

3. Παραλία Παράγκα- Βουλιαγμένη

Η Παράγκα συγκαταλέγεται στις ωραιότερες κρυφές παραλίες της πρωτεύουσας. Βρίσκεται ανάμεσα σε Βουλιαγμένη-Καβούρι, μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Τα τιρκουάζ νερά σε συνδυασμό με τα πεύκα σε κάνουν να νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε νησί ενώ λίγο πιο πέρα θα βρεις τα ωραιότερα καταστήματα της Αθηναϊκής Ριβιέρας για το φαγητό/ποτό σου.

https://www.instagram.com/reel/CuU3Z3NKD0D/

4. Παραλία Τσίου- Σούνιο

Η παραλία Τσίου είναι ένας επίγειος παράδεισος της Λαυρεωτικής που εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο με καταγάλανα νερά, βράχια και θέα στον Σαρωνικό. Μη ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου παγωμένα ροφήματα, καπέλο και ψάθα για να χαλαρώσεις στο έπακρο.

paraliatsiou.jpg

Το Instagram μάς κάνει τους χειρότερους τουρίστες και το Μπαλί πήρε τα μέτρα του

5. Παραλία Αγκώνα- Κάλαμος

Η παραλία Αγκώνα βρίσκεται στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι στον Κάλαμο και θα χρειαστείς περίπου 40-50 λεπτά για να την ανακαλύψεις. Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη όπως και το parking. Το μόνο που θα χρειαστείς για την ολοήμερη απόδρασή σου είναι μια ψάθα, πετσέτες και τα αγαπημένα σου σνακ. Τα καθαρά νερά σε συνδυασμό με το βότσαλο δημιουργούν ένα φυσικά όμορφο σκηνικό που αξίζει να επισκεφθείς.

Πηγή κεντρικής: freepik.com