3 πράγματα θέλουν οι τουρίστες από τις διακοπές τους φέτος και η έρευνα ήταν αποκαλυπτική

Γεωργία Βλαχοπούλου
3 πράγματα θέλουν οι τουρίστες από τις διακοπές τους φέτος και η έρευνα ήταν αποκαλυπτική

Τα trends για τους καλοκαιρινούς προορισμούς αυτή τη χρονιά άλλαξαν, με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν πλέον μέρη που τους προσφέρουν διασκέδαση μεν αλλά και εποικοδομητικές εμπειρίες.

Το καλοκαίρι έφτασε και κάποιοι σίγουρα έχουν κλείσει ήδη το μέρος που θα πάνε διακοπές. Σύμφωνα πάντως, με έρευνα που έγινε οι περισσότεροι αυτοί τη χρονιά θα επιλέξουν τον καλοκαιρινό τους προορισμό με βάση την ευεξία που θα τους προσφέρει, τις δραστηριότητες που θα μπορούν να κάνουν και το πόσο κοντά θα τους φέρει με την φύση.

Τα trends στους καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2024

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Get Your Guide, το 90% των ταξιδιωτών σχεδιάζει να ξοδέψει τα ίδια ή περισσότερα χρήματα σε δραστηριότητες το 2024, με το 98% από αυτούς να λέει ότι οι λόγοι που πλέον θα επιλέγουν έναν προορισμό θα επικεντρώνονται πια από τις έξτρα εμπειρίες που αυτός θα συνδυάζει για εκείνους.

To tip για την ασφάλεια της βαλίτσας σου στο αεροδρόμιο που κάνεις λάθος

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη χρονιά φαίνεται πως οι άνθρωποι θα προσανατολιστούν σε προορισμούς που θα μπορέσουν να ταιριάξουν με πράγματα που τους αρέσουν να κάνουν, με τα χόμπι τους ή με δραστηριότητες που βρίσκουν ενδιαφέρουσες. Γι' αυτόν τον λόγο οι κορυφαίοι προορισμοί θα είναι αυτοί που συνδυάζουν:

-Πολιτισμό και ιστορία
-Περιπέτεια και φύση
-Μια καθηλωτική και μοναδική εμπειρία

pexels-alexandre-teulade-110224832-17060324.jpg

Αυτό το καλοκαίρι, επίσης πολλοί θα επιλέξουν να κάνουν ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι τους, για να ανακαλύψουν εκ νέου τις «δικές» τους περιοχές με τρόπους που θα αναζωπυρώσουν τον θαυμασμό τους γι' αυτές.

Παράλληλα, τα εθνικά πάρκα, τα κρυμμένα μονοπάτια πεζοπορίας και οι απομακρυσμένες παραλίες θα είναι από τα πράγματα που θα προσελκύσουν επίσης αρκετούς ταξιδιώτες το 2024, οι οποίοι θα αναζητούν την περιπέτεια χωρίς ωστόσο, να πρέπει να απομακρυνθούν πολύ από την περιοχή τους.

Οι ταξιδιωτικές τάσεις επικεντρώνονται επιπλέον, στην ευεξία και στη σύνδεση με τη φύση. Προορισμοί όπως το Fajardo στο Πουέρτο Ρίκο και το Hoi An στο Βιετνάμ βρίσκονται στο προσκήνιο χάρη στους ξεχωριστούς πολιτισμούς και τις γεμάτες περιπέτειες προσφορές τους.

Είτε πρόκειται για ένα καταφύγιο γιόγκα στο Μπαλί, ένα μάθημα μαγειρικής στην καρδιά του Μεξικού, είτε για μια βιώσιμη εμπειρία καλλιέργειας στην ισπανική ύπαιθρο, αυτές οι δραστηριότητες - και επομένως τα ταξίδια - προσφέρουν πολλά περισσότερα σε κάποιον από την διασκέδαση, που ήταν η μόνη που αναζητούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Ας μην πηγαίνουμε όμως, μακριά. Και στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί προορισμοί που σε κάνουν να έρθεις κοντά με τη φύση και να απολαύσεις μοναδικές εμπειρίες, όπως για παράδειγμα, αν επιλέξεις έναν ξενώνα κοντά στη λίμνη Κερκίνη, στην οποία μπορείς να περιηγηθείς με βάρκα αλλά και να παρατηρήσεις τα περισσότερα από 300 είδη πουλιών που φωλιάζουν σε εκείνη.