Η παραλία που συναγωνίζεται τους Εγκρεμνούς και το πιο ωραίο μέρος για Pizza στη Λευκάδα

Πατούλια Κατερίνα
Η παραλία που συναγωνίζεται τους Εγκρεμνούς και το πιο ωραίο μέρος για Pizza στη Λευκάδα
INTIME NEWS

Πήγαμε, είδαμε, κολυμπήσαμε, φάγαμε και επιστρέψαμε. Τα hot spots του μοναδικού νησιού του Ιονίου που δεν χρειάζεται να πληρώσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να το επισκεφτείς.

Σε περίπου 3 και κάτι ώρες από την Αθήνα και χάρη στον νέο αυτοκινητόδρομο μετά το Αντίρριο, η Λευκάδα αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή διακοπών τελευταίας στιγμής.

Μετά τις διακοπές μου ως παιδί και μετά τις διακοπές το 2020 εν μέσω αυστηρών περιορισμών λόγω covid19, η επιστροφή στη Λευκάδα με δύο παιδιά αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή παρά τα μικρά της αγκάθια.

Ιδού λοιπόν τι must do -αν ταξιδεύεις οικογενειακά στο νησί του Ιονίου στο οποίο μπορείς να φτάσεις μέσω της πλωτής γέφυρας και χωρίς να μπεις σε καράβι!

Τα must do και τι να αποφύγεις σε μια σύντομη εξόρμηση στη Λευκάδα:

Dos και Donts:

Μην ταξιδέψεις μεσημέρι: Είναι πιθανό να πετύχεις την ώρα εκείνη που η γέφυρα ανοίγει για να περάσουν τα δεκάδες πολυτελή σκάφη με αποτέλεσμα να δημιουργείται στον δρόμο από και προ το νησί ουρά χιλιομέτρων- την οποία δεν μπορείς με κανένα τρόπο να αποφύγεις.

Ψάξε κατάλυμα επί τόπου: Με μακρά ιστορία στον τουρισμό και δεκάδες μικρά, μεσαία, παλιά και καινούργια ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, η Λευκάδα είναιι ένα νησί στο οποίο μπορείς να βρεις να μείνεις αρκεί να μην έχεις συγκεκριμένους περιορισμούς στη θέση και τις ανέσεις του καταλύματος. Προφανώς το να βρεθείς με δωμάτιο δίπλα στη θάλασσα θέλει κάποια τύχη αλλά μια μικρή αναζήτηση και εκτός των δημοφιλών sites εύρευσης ξενοδοχείου, ακολουθώντας την παλιά τεχνική των τηλεφωνημάτων, μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη σε ένα τέτοιο νησί.

ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÊÏ ÏÄÏÉÐÏÑÉÊÏ ÓÔÏ ÍÇÓÉ ÔÇÓ ËÅÕÊÁÄÁÓ <br><br> ÔÏ ÅÍÁËÉÏ ÓÐÇËÁÉÏ ÔÏÕ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÇ ÓÔÏ ÌÅÃÁÍÇÓÉ

Αφιέρωσε το απογευματινό σου μπάνιο σε μια παραλία κοντά στο ξενοδοχείο και προτίμησε τις εξορμήσεις στις δημοφιλείς παραλίες, αρκετά νωρίς.

Γιατί νωρίς; Για να προλάβεις να απλώσεις την πετσέτα σου ή να βρεις ξαπλώστρα και κυρίως για να καταφέρεις να παρκάρεις. Σε ένα νησί που φτάνεις οδικώς, τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτή την high season του τουρισμούς είναι δυσανάλογα με τις θέσεις πάρκινγκ.

Και μιας και μιλάμε για πάρκινγκ, εκεί έχεις πολλές επιλογές πια μέσα στην πόλη της Λευκάδας και στο Νυδρί που ανήκουν σε ιδιώτες. Σε ιδιώτες ανήκουν και τα πάρκινγκ για να φτάσεις οδικώς στις δημοφιλείς παραλίες (Εγκρεμνοί, Κάθiσμα, Πόρτο Κατσίκι, Αγιοφίλη). Το κόστος ποικίλλει από 8-10 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείς να πάρεις ένα ποσό πίσω ανταλλάσσοντας την απόδειξη με αναψυκτικά ή νερά.

ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÊÏ ÏÄÏÉÐÏÑÉÊÏ ÓÔÏ ÍÇÓÉ ÔÇÓ ËÅÕÊÁÄÁÓ <br><br> ÐÁÑÁËÉÁ ÐÏÑÔÏ ÊÁÔÓÉÊÉ

Παραλίες να μην βαριέσαι να βουτάς:

Το Πόρτο Κατσίκι αδικείται από τον υπερτουρισμό και το Κάθισμα αδικείται από την αδυναμία να βρεις πάρκινγκ. Ο Γυαλός και η παραλία Αγιοφύλι - ειδικά η τελευταία - είναι η ιδανική και λιγότερο πηγμένη από κόσμο επιλογή για να απολαύσεις τα γαλάζια νερά του Ιονίου.

Μην λυπηθείς τον κόπο και φτάσε με αυτοκίνητο στους Εγκρεμνούς που έχουν ανοίξει ξανά. Θα περπατήσεις περίπου για ένα χιλιόμετρο (ανηφόρα- κατηφόρα) και να ανεβοκατέβεις 400 σκαλοπάτια- 394 για την ακρίβεια- αλλά θα απολαύσεις μια παραλία στην οποία τα σκάφη και οι περισσότεροι τουρίστες δεν πλησιάζουν.

ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÊÏ ÏÄÏÉÐÏÑÉÊÏ ÓÔÏ ÍÇÓÉ ÔÇÓ ËÅÕÊÁÄÁÓ <br><br> ÐÁÑÁËÉÁ ÁÃÉÏÕ ÍÉÊÇÔÁ

Κάνε την mini κρουαζιέρα στα forgotten islands που ξεκινάει νωρίς το πρωί και επίλεξε μικρός σκάφος για να μπορέσεις να μπεις στη θρυλική Σπηλιά Παπανικολή και να προσεγγίσεις εύκολα το λιμάνι της Καστού και τις παραλίες του Καλάμου με τα καταπράσινα νερά. Τα μεγαλύτερα πλοία που προσφέρουν κρουαζιέρες προς την Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν σου προσφέρουν μεγάλη ευελιξεία στο κολύμπι και στην ώρα που θες να διαθέσεις σε μικρότερες παραλίες στις οποίες ο τουρισμός δεν έχει επέμβει δραστικά.

https://www.instagram.com/p/Cv4kk8psTf3/

Food for thought

Οι επιλογές σε αλμυρά και γλυκά πιάτα, σε ταβέρνες και σε εστιατόρια, σε παγωτό και γλυκίσματα, είναι άπειρες στη Λευκάδα αλλά υπάρχουν μικρά «διαμαντάκια» στα οποία μπορείς να επενδύσεις.

Για παράδειγμα σχεδόν έξω από τον οικισμό της Νικιάνας, θα βρεις μια μικρή παραλία με ένα εστιατόριο- cafe πάνω στο κύμα και μια προβλήτα για βουτιές.

https://www.instagram.com/p/C-xqvpAN5sm/

Από την άλλη, στην πόλη της Λευκάδας, θα βρεις pizza στον φούρνο με ζυμάρι που ανοίγεται μπροστά σου, γνήσια καρμπονάρα και κοκτέιλ σε τιμή που στην Λευκάδα δύσκολα θα βρεις- με τέτοια ποιότητα!

https://www.instagram.com/p/CizyHnhNoxQ/

Το Loulis Taste Project του πρώην παίκτη του MasterChef, Παύλου Λούλη, είναι πρόταση που δεν θα σε απογητεύσει.

Στην πόλη της Λευκάδας- λιγότερο τουριστική από το έτερο Νυδρί, θα βρεις δεκάδες επιλογές για ιταλικό παγωτό και ice rolls αλλά και επιλογές για buns και insta made ζυμαρικά.