10 τρελά facts για το Oktoberfest που σίγουρα δεν ήξερες

Γεωργία Βλαχοπούλου

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κέντρο του Μονάχου, στη Γερμανία αλλά και στη χώρα μας σε διάφορα events.

Τι κι αν δεν έχει μπει αkόμη ο Οκτώβριος, στο Μόναχο της Γερμανίας αλλά και τη χώρα μας έχουν ξεκινήσει οι εορτασμοί για το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας, το Oktoberfest.

Αν και το όνομά του θα μας παρέπεμπε στο ότι οι εορτασμοί αυτοί θα ξεκινούσαν με το που μπει ο δέκατος μήνας του χρόνου, το Oktoberfest διαρκεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου και συνήθως έτσι είναι κάθε χρόνο, ξεκινάει δηλαδή κάπου στα μέσα του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη.

«Λευτεριά στα Nokia 3310» ή γιατί η Gen-Z αφήνει τα smartphone για τα κινητά με «κουμπάκια»

Σίγουρα έχεις βρεθεί σε κάποιο πάρτι με αφορμή τη γιορτή αυτή, πόσα πράγματα όμως γνωρίζεις για το Oktoberfest;

10 τρελά facts για την μεγαλύτερη γιορτή μπύρας

1. Το πρώτο Oktoberfest πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό του γάμου του διαδόχου του θρόνου του Λουδοβίκου, ο οποίος αργότερα έγινε o βασιλιάς Λουδοβίκος I, με την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας- και αρχικά ήταν ένας ιππόδρομος χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στην μπύρα.

2. Αν και το Oktoberfest είναι παγκοσμίως γνωστό, εξακολουθούν να το παρακολουθούν κυρίως Βαυαροί. Το 72% όσων βρίσκονται στo Mόναχο αυτή τη στιγμή είναι από την ίδια τη Βαυαρία, με το 15% να προέρχεται από άλλες χώρες.

https://www.tiktok.com/@placestobe_munich/video/7417014605395922209

3. Τα πιο δημοφιλή πράγματα για φαγητό στο Oktoberfest στη Γερμανία είναι το ψητό κοτόπουλο ("Hendl"), το χοιρινό κότσι ("Schweinshaxe") και τα βόδια ("Osche"). Η ποσότητα των κοτόπουλων που καταναλώνονται στην πραγματικότητα υπερτερεί της ποσότητας των λουκάνικων τα οποία είναι τα λεγόμενα Weisswurst, άσπρα λουκάνικα που φτιάχνονται με μοσχαρίσιο κιμά και μπέικον από χοιρινό καρέ!

4. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δούλευε στο Oktoberfest όταν ήταν μικρός, στήνοντας σκηνές μπύρας.

5. Η ποσότητα μπύρας που καταναλώνεται στο Oktoberfest θα μπορούσε να γεμίσει περισσότερες από τρεις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

6. Οι σερβιτόροι στο Oktoberfest μπορούν να μεταφέρουν 10 Maß (δηλαδή, ποτήρια του λίτρου μπύρας) ταυτόχρονα. Αρκετά εντυπωσιακό. Bέβαια, τα πιο πολλά ποτήρια που έχουν κρατηθεί ποτέ από κάποιον ήταν 26!

https://www.tiktok.com/@verenaangermeier/video/7419801927824772385

7. Το Oktoberfest υπολογίζεται πως αποφέρει 1,2 δισ. ευρώ στην οικονομία της Βαυαρίας.

8. Μην περιμένεις ρέστα αν πας ποτέ στο Oktoberfest, αφού ο φόρτος εργασίας των σερβιτόρων είναι τόσο μεγάλος που οτιδήποτε παραπάνω τους δώσεις το θεωρούν tips.

9. H μπίρα του Oktoberfest είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών - και πιο δυνατή από τις συνήθεις - καθώς με βάση τη νομοθεσία, μόνο μπύρα που παράγεται εντός της πόλης του Μονάχου μπορεί να πωλείται στις σκηνές του φεστιβάλ στο Mόναχο, οι οποίες μάλιστα ανήκουν σε 6 συγκεκριμένες ζυθοποιίες: Augustiner, Hacker-Pschorr, Hofbräu, Löwenbräu, Paulaner, Spaten.

10. Τα Lederhiosen και τα Dirndl - oι παραδοσιακές φορεσιές - δεν είναι υποχρεωτικές αλλά μπορούν να σε βάλουν στο κλίμα. Παράλληλα, αν νομίζεις πως το μόνο που θα ακούς στο συγκεκριμένο φεστιβάλ θα είναι παραδοσιακά βαυαρικά τραγούδια κάνεις λάθος. Μετά από κάποια ώρα μπορεί να ακούσεις από το YMCA μέχρι το «Sweet Caroline».

https://www.tiktok.com/@andregebelautor/video/7418233409962642721
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης