Νόμιζες ότι σου την πέφτει ο Brad Pitt; Η αλήθεια πίσω από τα fake πρόφιλ θα σε προβληματίσει

Νόμιζες ότι σου την πέφτει ο Brad Pitt; Η αλήθεια πίσω από τα fake πρόφιλ θα σε προβληματίσει
Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Αν «έπεσες στα δίχτυα» του Brad Pitt ελπίζουμε να μην το πλήρωσες ακριβά. Τα εξωφρενικά ποσά και οι απάτες στο όνομα του ηθοποιού.

Φαντάσου να κάθεσαι αμέριμνη στον καναπέ σου και να χαλαρώνεις μετά τη δουλειά και να σου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό από έναν γοητευτικό άνδρα. Και φαντάσου αυτός ο ελκυστικός άνδρας να μην είναι άλλος από τον Brad Pitt. Ζήλεψες λιγάκι; Μη βιάζεσαι.

Μπορεί να ακούγεται υπέροχο να σου την πέφτει ο Brad Pitt - παρόλο που έχει μεγαλώσει παραμένει το ίδιο κούκλος - όμως δύο γυναίκες στην Ισπανία δεν πέρασαν καλά ύστερα από αυτή την εμπειρία.

Italy Venice Film Festival Wolfs Red Carpet

Brad Pitt

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Ο Brad Pitt και η Ines De Ramon είναι το νέο πιο cool ζευγάρι -Τα matching σύνολα στη Νέα Υόρκη

Γιατί δε θα ήθελες να σου την είχε πέσει ο Brad Pitt;

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι απέσπασαν από δύο γυναίκες 325.000 ευρώ παριστάνοντας τον αστέρα του Hollywood Brad Pitt στο διαδίκτυο.

Οι ύποπτοι ήρθαν σε επαφή με τις γυναίκες σε μια διαδικτυακή σελίδα για τους θαυμαστές του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού και τις έκαναν να πιστέψουν ότι «είχαν συναισθηματική σχέση μαζί του», ανέφερε η ισπανική αστυνομία Guardia civil σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Προσποιούμενοι τον Brad Pitt, τα μέλη της συμμορίας φέρονται στη συνέχεια να ενθάρρυναν τις γυναίκες να επενδύσουν σε διάφορα έργα που δεν υπήρχαν.

Η μία γυναίκα, από τη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, εξαπατήθηκε κατά 175.000 ευρώ, ενώ η άλλη, από τη βόρεια χώρα των Βάσκων, έχασε 150.000 ευρώ.

«Οι επιτήδειοι του κυβερνοχώρου, για να παγιδέψουν τα θύματα, είχαν μελετήσει τα κοινωνικά τους δίκτυα και είχαν φτιάξει ένα ψυχολογικό προφίλ τους, ανακαλύπτοντας έτσι ότι και οι δύο γυναίκες ήταν δύο ευάλωτα άτομα, χωρίς στοργή και σε κατάσταση κατάθλιψης», ανέφερε η αστυνομία. Και οι δύο είναι άνω των 60 ετών.

Χρησιμοποίησαν επίσης πλατφόρμες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για να ανταλλάξουν μηνύματα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τις δύο γυναίκες, μέχρι που έφτασαν σε σημείο να πιστέψουν ότι συνομιλούσαν μέσω WhatsApp με τον ίδιο τον Brad Pitt, ο οποίος τους υποσχόταν μια ρομαντική σχέση και ένα κοινό μέλλον.

Είναι δυνατόν; Κι όμως ναι, είναι.

«Η αγάπη μου για σένα είναι αληθινό συναίσθημα μέσα από την καρδιά μου». Οι δύο γυναίκες «έπεσαν» στην παγίδα, ακριβώς όπως ήθελαν οι επιτήδειοι.

Η αστυνομία ανέλαβε δράση και συνέλαβε πέντε άτομα στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, μεταξύ των οποίων και τους ύποπτους αρχηγούς της ομάδας.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων πραγματοποίησαν έφοδο σε πέντε σπίτια, κατάσχεσαν αρκετά κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, δύο υπολογιστές και ένα ημερολόγιο «στο οποίο ήταν καταγεγραμμένες οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες για να εξαπατήσουν τα θύματά τους».

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν 85.000 ευρώ από αυτά που έχασαν οι εξαπατημένες γυναίκες.

Συμπέρασμα; Ποιος Brad Pitt; Καλός είναι και ο Κωστάκης από τα Άνω Πετράλωνα, μην τον υποτιμάς.

Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί μια μικρή υπενθύμιση των αυξανόμενων κινδύνων που εγκυμονούν οι διαδικτυακές απάτες και οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να εκμεταλλευτούν ευάλωτα άτομα μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Μην υποτιμάς τους κινδύνους και μην ρισκάρεις να εκτεθείς και να εμπιστευτείς άτομα που δε γνωρίζεις.

Ο «κλώνος» του Johnny Depp εξαπάτησε ηλικιωμένη και της έκλεψε 40.000 δολάρια

DPG Network