Ολυμπιακό Χωριό: Πώς σχολιάστηκε στα social media η αποχώρηση της γυναικείας ομάδας τένις των ΗΠΑ

Ολυμπιακό Χωριό: Πώς σχολιάστηκε στα social media η αποχώρηση της γυναικείας ομάδας τένις των ΗΠΑ
Instagram

Την απογοητευτική κατάσταση των συνθηκών στο Ολυμπιακό χωριό αποκάλυψαν οι Αμερικανίδες αθλήτριες. «Δέκα κορίτσια, δύο μπάνια» δήλωσαν.  

Η Αμερικανίδα τενίστρια, Κόκο Γκοφ, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, αποκάλυψε μέσα από ένα βίντεό της που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Tik Tok ότι η αμερικανική γυναικεία ομάδα τένις αποχώρησε από το Ολυμπιακό Χωριό και μετακινήθηκε σε ξενοδοχείο στο Παρίσι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις εγκαταστάσεις.

Η ίδια τόνισε σε σχόλιο ότι όλες οι αθλήτριες της ομάδας της έχουν μεταβεί σε ξενοδοχείο στο Παρίσι στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 εκτός από την ίδια.

https://www.instagram.com/p/C9-25whgIyR/

Αφού οδήγησε τους συναδέλφους της Ολυμπιονίκες ως σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης της Παρασκευής, η Γκοφ δημιούργησε ένα βίντεο, κάνοντας μια ξενάγηση λίγων δευτερολέπτων στο συγκρότημα κατοικιών που μένει με τις συναθλήτριές της.

Μέσα από το βίντεό της, η 20χρονη τενίστρια δείχνει διάφορα πλάνα των αθλητριών και αναφέρει ότι για δέκα κορίτσια υπάρχουν δύο διαθέσιμα μπάνια. Μετά τη μετακίνηση των υπόλοιπων αθλητριών, δηλώνει ότι πλέον για πέντε αθλήτριες αντιστοιχούν δύο μπάνια.

«10 κορίτσια, δύο μπάνια. #olympicvillage», έγραψε το Σάββατο η 20χρονη τενίστρια στο βίντεο της στο TikTok.

Το βίντεο της Γκοφ στο Tik Tok

Η Γκοφ προσέθεσε, ακόμα, ότι τα δωμάτια προορίζονταν αρχικά για 8 άτομα, ενώ τόνισε πως για να κοιμηθεί στο Ολυμπιακό Χωριό έπρεπε να δανειστεί ένα στρώμα από την ομάδα τοξοβολίας των ΗΠΑ.

Τέσσερις από τις Αμερικανίδες τενίστριες πλην της Γκοφ προχώρησαν στη μετακίνησή τους σε ξενοδοχείο αφού αντιμετώπισαν τον συνωστισμό και τη συμφόρηση στις τουαλέτες. Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και η δισεκατομμυριούχος Έμα Ναβάρο, η οποία πιθανόν να μην είχε αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή της αυτό το ζήτημα.

https://www.instagram.com/p/C97JapIOfdp/

Εκφράζοντας τη θλιβερή κατάσταση, η Ναβάρο δήλωσε κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης στο PEOPLE: «Ναι, έμεινα εκεί μέσα για τρεις νύχτες νομίζω, αλλά δεν κοιμήθηκα ουσιαστικά καθόλου. Κοιμήθηκα συνολικά έξι ώρες, οπότε έπρεπε να μετακομίσω και να πάω στο ξενοδοχείο. Έκλαψα λίγο στο λόμπι την ημέρα που μετακόμισα, νομίζω μόνο από την έλλειψη ύπνου».

Ενώ όλοι μιλούν για «σκάνδαλο Δώρα Γκουντουρά», η ΕΟΕ μιλά για ήττα στα σημεία: «Ντροπή» λένε στο Χ

Τη δυσαρέσκειά τους για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού έχουν εκφράσει αρκετοί Ολυμπιονίκες, κάνοντας παράπονα για τα έπιπλα και τον κλιματισμό στα δωμάτια.

https://www.instagram.com/reel/C9w9SZqtfHd/

Η ανάρτηση της τενίστριας έρχεται μετά την αποκάλυψη της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι έχουν πει στους κολυμβητές τους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το χωριό 48 ώρες μετά τους αγώνες τους. Αυστραλιανοί παίκτες έχουν καταγγείλει δημοσίως τα χάρτινα κρεβάτια τους, αναφέροντας ότι δημιουργούν προβλήματα στην πλάτη τους και πρέπει να κάνουν μασάζ για να το αντιμετωπίσουν.

Ο διευθυντής του Ολυμπιακού Χωριού της ομάδας των ΗΠΑ, Ντάνιελ Σμιθ, δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό People: «Εάν ένας αθλητικός αστέρας αποφασίσει να μην μείνει στο Ολυμπιακό Χωριό, πρέπει να βρει τις δικές του διευθετήσεις όσον αφορά το πού θα μείνει και να κάνει τα δικά του συμβόλαια για το ξενοδοχείο», προσθέτοντας ακόμα ότι οι αθλητές που επιλέγουν ξενοδοχεία εκτός του Χωριού δε θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς από τη διοργάνωση από και προς το ξενοδοχείο τους.

Ορισμένοι αθλητές υψηλού προφίλ, όπως οι Λεμπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι, μένουν σε πολυτελή καταλύματα αντί για τα καταλύματα που τους παρέχει η διοργάνωση.

https://www.instagram.com/reel/C95IWzJOsIw/

Σε αντίθεση με τις περισσότερες υποδομές που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των Αγώνων του 2024, το Ολυμπιακό Χωριό κατασκευάστηκε ειδικά για να στεγάσει πάνω από 10.000 αθλητές.

Όταν τελειώσει η διοργάνωση, η περιοχή θα μετατραπεί σε οικιστική και εμπορική γειτονιά.