Nada Hafez: Η 7 μηνών έγκυος ξιφομάχος με την ατσάλινη θέληση άλλαξε τα πάντα στους Ολυμπιακούς 2024

Ανθή Μιμηγιάννη
Nada Hafez: Η 7 μηνών έγκυος ξιφομάχος με την ατσάλινη θέληση άλλαξε τα πάντα στους Ολυμπιακούς 2024

Το μήνυμα στο Instagram με την ανακοίνωση της 26χρονης, ο αποκλεισμός, ο γιατρός σύζυγός της και το μήνυμα αισιοδοξίας, ενδυνάμωσης και ανθεκτικότητας προς πάσα κατεύθυνση. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα μείνουν στην ιστορία τόσο για την αμφιλεγόμενη έναρξη όσο και για τα επιτεύγματα κορυφαίων αθλητών. Και σε αυτά τα επιτεύγματα που ξεχωρίζουν, στη λίστα φιγουράρει για τη μοναδικότητά του και την έμπνευση που προσφέρει σε όλες μας η περίπτωση μια γυναίκας με ατσάλινη θέληση.

Όπως όλοι γνωρίζουν, καθώς η είδηση έγινε νούμερο 1, η Nada Hafez όχι μόνο αγωνίστηκε ενώ είναι επτά μηνών έγκυος αλλά ξεχώρισε και με την αγωνιστικότητά της. Η Αιγύπτια ξιφομάχος αποκάλυψε ότι αγωνίστηκε την ώρα που είναι σε ενδιαφέρουσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον αποκλεισμό της από τη διοργάνωση. Η Hafez ανακοίνωσε τα νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφότου έφτασε στους 16 καλύτερους του αγωνίσματος της σπάθης γυναικών.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυτές είναι οι ελληνίδες αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν στο Παρίσι

https://www.instagram.com/p/C-A_dPbtIjD/

Η Hafez, η οποία εκπροσώπησε επίσης τη χώρα της στο Ρίο και στο Τόκιο, έγραψε ανάμεσα σε άλλα: «Αυτό που σας φαίνεται σαν δύο παίκτες στο βάθρο, στην πραγματικότητα ήμασταν τρεις! Ήμουν εγώ, η αντίπαλός μου και το μωράκι μου που ακόμα δεν έχει έρθει στον κόσμο μας! Το μωρό μου και εγώ αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. Η εγκυμοσύνη από μόνη της είναι δύσκολη, αλλά το να προσπαθώ να ισορροπήσω τη ζωή και τον αθλητισμό ήταν εξαιρετικά απαιτητικό, αλλά άξιζε τον κόπο».

Παρά την αξιοθαύμαστη προσπάθεια και την έμπνευση που προσέφερε, η Nada Hafez δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16 της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ειδικότερα, η 26χρονη κέρδισε την Αμερικανίδα Elizabeth Tartakovsky με 15-13 πριν χάσει με 15-7 από τη Νοτιοκορεάτισσα Jeon Ha-young στο επιβλητικό «Grand Palais».

Η πορεία της, όμως, δεν ήταν μάταιη. Η συμμετοχή της στους Αγώνες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός και μια πηγή έμπνευσης για αθλητές και μη σε όλο τον κόσμο. Η αθλήτρια απέδειξε ότι η δύναμη της θέλησης και η αγάπη για τον αθλητισμό μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερες γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ανεξαρτήτως των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Η ιστορία της εκθειάστηκε σαφέστατα και από όλα τα Μέσα καθώς αποτελεί ύμνο στη γυναικεία δύναμη, την ανθεκτικότητα και το αδάμαστο πνεύμα.

Μια Αθλήτρια με Ατσάλινη Θέληση

Η απόφαση της Nada να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν ήταν μια παρορμητική απόφαση. Συζήτησε εκτενώς με τους γιατρούς της, τους προπονητές της και την οικογένειά της. Μετά από προσεκτικές εξετάσεις και με την υποστήριξη των ειδικών, αποφάσισε να προχωρήσει, προσαρμόζοντας την προπόνησή της στις ανάγκες της εγκυμοσύνης της.

https://www.instagram.com/p/C7cTWqpNvnF/

Η προετοιμασία της Nada ήταν μια συνεχής μάχη με τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις της εγκυμοσύνης. Οι ορμονικές αλλαγές, η κόπωση και οι μεταβολές στο σώμα της απαιτούσαν συνεχή προσαρμογή και επιμονή. Ωστόσο, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Με τη βοήθεια των προπονητών της, ανέπτυξε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που της επέτρεπε να διατηρήσει τη φόρμα της και να βελτιώσει τις δεξιότητές της, ενώ παράλληλα προστάτευε την υγεία της και του μωρού της.

Η ιστορία της έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Γυναίκες, αθλητές, μέλλουσες μητέρες και όσοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις έχουν βρει στο πρόσωπό της ένα πρότυπο δύναμης και επιμονής.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η 7χρονη κόρη του Djokovic έγινε η πρωταγωνίστρια στον αγώνα με τον Nadal

Το Μέλλον της Nada και ο σύζυγός της

Η Nada Hafez δεν είναι μόνο μια αθλήτρια, είναι μια πρωτοπόρος που ανοίγει το δρόμο για τις επόμενες γενιές γυναικών αθλητριών. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σχεδιάζει να συνεχίσει την αθλητική της καριέρα, αλλά και να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά της. Είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να ενδυναμώσει άλλες γυναίκες και να προωθήσει την ισότητα στον αθλητισμό.

Από τον Μάρτιο του 2023 είναι παντρεμένη με τον καρδιοθωρακικό χειρουργό, Ibrahim Ihab.

https://www.instagram.com/p/Cp5qns-tD_R/

Ενώ όλοι μιλούν για «σκάνδαλο Δώρα Γκουντουρά», η ΕΟΕ μιλά για ήττα στα σημεία: «Ντροπή» λένε στο Χ