Η Simone Biles είναι η βασίλισσα των Ολυμπιακών Αγώνων - Η αποθέωση στο πρώτο χρυσό μετάλλιο

Κατερίνα Μπούσιου

 (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Ξεκίνησε το σερί των μεγάλων νικών για τη Simone Biles, το είδωλο των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Η νέα Κομανέτσι κάνει όλο τον κόσμο του αθλητισμού να μιλά για εκείνη. 4 χρόνια μετά την απόσυρση από τον αθλητισμό και την μάχη κατά της κατάθλιψης, έκανε δυναμικό comeback. 

Η κοσμοσυρροή celebrities, πολιτικών και θρύλων του αθλητισμού στο Bercy Arena του Παρισιού όπου διεξάγονται οι αγώνες της ενόργανης γυμναστικής, των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, οφείλονται στην Αμερικανίδα αθλήτρια Simone Biles που έκανε ακόμη και την Νάντια Κομανέτσι να θαυμάσει το ταλέντο της και τη μαχητικότητά της. Ήδη ξεκίνησε το σερί των νικών. Κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό γυναικών και όλοι περιμένουν πια στα ατομικά αγωνίσματα να σπάσει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ και να σαρώσει τα χρυσά μετάλλια.

Ήδη έχει μείνει στην ιστορία, το διπλό άλμα στη δοκό, που πλέον φέρει το όνομά της ως Biles II.

Ο πόνος και η κατάθλιψη έγιναν παράδειγμα σθένους «Το Παρίσι θα είναι η περίοδος λύτρωσης»

Η Simone Biles είχε συγκλονίσει τον κόσμο του αθλητισμού στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Εγκατέλειψε τους αγώνες λόγω της πίεσης και της εξάντλησης και εγκατέλειψε γενικά το άθλημα και όχι μόνο τον πρωταθλητισμό. «Νιώθω ότι κουβαλάω το βάρος όλου του κόσμου στους ώμους μου».

Gabriel Medina: Πώς τραβήχτηκε η viral φωτογραφία του στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι;

Αναγεννήθηκε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και μήνες ψυχοθεραπείας και η 27χρονη αθλήτρια από το Τέξας, όχι απλά επέστρεψε, αλλά φέτος αγωνίζεται για να αποδείξει ότι είναι η απόλυτη και αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της ενόργανης γυμναστικής. Ξεπερνώντας ακόμη και τον θρύλο Νάντια Κομανέτσι. «Το Παρίσι θα είναι η περίοδος λύτρωσης για εμένα» είχε πει αναχωρώντας από την Αμερική για τη Γαλλία. Δεν πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Αγώνων την περασμένη Παρασκευή και έμεινε στο Ολυμπιακό Χωριό για να ηρεμήσει και συγκεντρωθεί.

https://www.tiktok.com/@simonebilesowens/video/7397526749153692958

Το διπλό άλμα στη δοκό άφησε άφωνους τους κριτές και του συναθλητές της και φέρει πλέον το όνομά της. Απαιτεί ταχύτητα, ευστροφία, εμπειρία, άψογη φυσική κατάσταση, τεχνική και πλήρη συναίσθηση του timing. Καμία άλλη αθλήτρια δεν το είχε επιχειρήσει ποτέ ξανά. Καμία άλλη αθλήτρια στον κόσμο δεν μπορεί να τα καταφέρει όπως εκείνη.

Η χθεσινή της εμφάνιση στο σύνθετο ομαδικό γυναικών ήταν ανεπανάληπτη και κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Χαρούμενη που ο αγώνας της δικαιώθηκε. Και τώρα ξεκινά το σερί των μεγάλων νικών και των παγκόσμιων ρεκόρ.

(AP Photo/Charlie Riedel)

Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Στις κερκίδες βρίσκονταν πολιτικοί, ηθοποιοί, celebrities αλλά και το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή της, ο Αμερικανός αθλητής του ποδοσφαίρου και σύζυγός της από το 2023 Jonathan Owens.

Ο οποίος μετά την πρώτη νίκη της πόζαρε μαζί της, φορώντας το μετάλλιό της: «Συγχαρητήρια μωρό μου που έγινες η πιο πολυβραβευμένη αθλήτρια της ενόργανης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων». Για την ιστορία, η Biles είναι ήδη κάτοχος 8 Ολυμπιακών μεταλλίων και 30 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης