Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Zhou Yaqin έμαθε να δαγκώνει το μετάλλιό της και το διαδίκτυο τη λάτρεψε

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Zhou Yaqin έμαθε να δαγκώνει το μετάλλιό της και το διαδίκτυο τη λάτρεψε
AP Photo/Abbie Parr

Στους Ολυμπιακούς κέρδισε το ασημένιο, αλλά στις καρδιές μας το χρυσό. 

Ανάμεσα στις πιο γλυκές και όμορφες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού πρέπει να συγκαταλεγεί σίγουρα και το στιγμιότυπο με τη 18χρονη Zhou Yaqin να μαθαίνει να δαγκώνει το μετάλλιό της.

Η Zhou Yaqin έμαθε κάτι καινούργιο στο Παρίσι κι αυτό δεν έχει να κάνει άμεσα με το άθλημά της.

Η 18χρονη, που έκανε το Ολυμπιακό της ντεμπούτο στην αρένα Bercy, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην καλλιτεχνική γυμναστική στο αγώνισμα της δοκού ισορροπίας γυναικών.

Ολυμπιονίκης ετών 14: Η Arisa Trew κέρδισε το χρυσό και ζήτησε μια πάπια ως ανταμοιβή

Με την εμφανώς ντροπαλή Zhou Yaqin στο βάθρο ανέβηκαν η Alice D'Amato, η οποία έγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης της Ιταλίας στην ενόργανη γυμναστική γυναικών, και η συμπατριώτισσά της Manila Esposito.

Καθώς οι τρεις γυναίκες ανέβηκαν στο βάθρο κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των μεταλλίων τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, η D'Amato και η Esposito δάγκωσαν τα μετάλλιά τους για μια φωτογραφία - κυριολεκτικά εν αγνοία της 18χρονης αθλήτριας από την Κίνα.

Η ίδια κοίταξε τις Ιταλίδες συναθλήτριές της, τις είδε να δαγκώνουν τα μετάλλιά τους και γρήγορα τις μιμήθηκε, ακολουθώντας το παράδειγμά τους και σηκώνοντας το ασημένιο μετάλλιο στο στόμα της.

Η Zhou Yaqin μαθαίνει καθώς μεγαλώνει

Η αξιαγάπητη στιγμή έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αθωότητα και τη γλυκύτητα της αθλήτριας, με πολλούς θαυμαστές να την επαινούν που έμαθε επί τόπου, ενώ άλλοι σημείωσαν το ολυμπιακό πνεύμα που επέδειξε. Σε κάθε περίπτωση, τα σχόλια στα social media εκθείασαν την Ολυμπιονίκη που μας χάρισε μία από τις πιο γλυκές στιγμές σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το να δαγκώνουν οι αθλητές τα μετάλλιά τους για να γιορτάσουν τη νίκη τους είναι μια μακροχρόνια παράδοση, βασισμένη στο ότι οι πρώτοι έμποροι συνήθιζαν να δαγκώνουν τα χρυσά τους νομίσματα για να ελέγξουν αν ήταν αληθινά.

Ωστόσο, στις μέρες μας η πράξη αυτή αποτελεί απλώς παράδοση, μια αγαπημένη πόζα μεταξύ φωτογράφων, φιλάθλων και των ίδιων των Ολυμπιονικών.