Η Μαρίνα Σπανού απέδειξε πως δεν χρειάζεται ένα ριάλιτι για να ξεχωρίσεις αλλά φαντασία και «δρόμος»

Ανθή Μιμηγιάννη
Η Μαρίνα Σπανού απέδειξε πως δεν χρειάζεται ένα ριάλιτι για να ξεχωρίσεις αλλά φαντασία και «δρόμος»

Η συνέντευξη της Μαρίνας Σπανού στη Ναταλία Γερμανού και ο λόγος που η 21χρονη κοπέλα πρέπει να πάει Eurovision «χθες». «Ένας μουσικός του δρόμου ήταν η έμπνευση για να δημιουργήσω τα δικά μου τραγούδια».

«Στην παρέα μας η ταλαντούχα @marinaspanou_ που πάντα μας ταξιδεύει όμορφα και μελωδικά», με αυτή τη λεζάντα παρουσίασε η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» την καλεσμένη της Ναταλίας Γερμανού το μεσημέρι του Σαββάτου (1/6).

https://www.instagram.com/p/C7rEbBlIebD/

Χαμογελαστή και cool η Μαρίνα Σπανού δεν είπε τίποτα λιγότερο από τις αλήθειες που συνθέτουν τη φιλοσοφία και τη μουσική της. Η νεαρή τραγουδίστρια υποστήριξε τους στίχους των τραγουδιών της για ακόμα μια φορά και μόνο περηφάνια αισθανόμαστε για ένα κορίτσι που έχτισε βήμα- βήμα την πορεία της από τον «δρόμο». Πράγμα που σημαίνει ελευθερία και αυτοσχεδιασμό και όχι στροφή σε εύκολες λύσεις όπως αυτές των ριάλιτι. Ακόμα ένα πράγμα για το οποία τής βγάζουμε το καπέλο, είναι πως αν και κόρη του ηθοποιού Χρήστου Σπανού και της μουσικοδιδάσκαλου του Εθνικού Μελίνας Παιονίδου, εκείνη πήρε τα υλικά τους και ως ανεξάρτητη προσωπικότητα τα συμπεριέλαβε στα δικά της μέτρα αποδεικνύοντας πως -αν και 21 ετών, είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με ένα τεράστιο μουσικό μέλλον μπροστά της.

Το «ταξίδι» ήταν το θέμα που «έπεσε» στις Πανελλήνιες και η Μαρίνα Σπανού αποθεώθηκε ξανά

Στο μουσικό της «Ταξίδι» -όπως είναι και ο τίτλος του τραγουδιού της, η φοιτήτρια φιλολογίας και σπουδάστρια υποκριτικής έχει προορισμό (σε αντίθεση με τους στίχους του εν λόγου κομματιού) και αυτός είναι η απόλυτη επιτυχία που μεταφράζεται και ως έμπνευση για νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν έναν δρόμο δίχως «εκπτώσεις». Εκείνον τον «δρόμο» κάπου εκεί έξω που τα 2 άτομα που θα σε ακούσουν θα γίνουν 4, τα 4 θα γίνουν 8 κ.ο.κ. Γιατί αν και αυτός ο δρόμος έχει πάρα πολλή προσπάθεια η εξαργύρωσή του, όμως, έχει σταθερή επιτυχία και διαχρονικότητα.

Ας δούμε τώρα, τί είπε η Μαρίνα

Η Μαρίνα που έμελλε να γίνει viral στο TikTok. Γιατί κάποιοι άκουσαν. (Με την ελπίδα να ακούσουν και κάποιοι ιθύνοντες της Eurovision και να τη στείλουν «χθες» στον θεσμό. Αρκούν η κιθάρα και το ταξίδι της. Τίποτα άλλο. Το αν εκείνη βέβαια θα ήθελε να πάει είναι ένα άλλο θέμα).

«Ένας μουσικός του δρόμου ήταν η έμπνευση για να δημιουργήσω τα δικά μου τραγούδια»

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Δεν πίστευα ποτέ ότι η φωνή μου θα ταξιδέψει σε τόσα μέρη. Με αγχώνει η προσδοκία που δημιουργώ στον εαυτό μου. Δηλαδή ποιά θα είναι η επόμενη επιτυχία. Αλλά δεν θέλω να αλλάξει γιατί μου αρέσει που με εκπλήσσει όλο αυτό».

«Τα social media αποτελούν τρομερό εργαλείο και είναι και κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι η γενιά μας αυτή. Δεν θα πήγαινα σε talent show, ήθελα να είναι πιο αυτοσχέδιο και στα social media ένιωθα ότι είμαι εγώ».

«Μια μέρα, περπατούσα στην Αποστόλου Παύλου και ακούω έναν μουσικό, ο οποίος είχε φέρει πιάνο και έπαιζε κάτω από την Ακρόπολη το "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι". Συγκινήθηκα. Eκείνη τη στiγμή είπα ότι αυτό θέλω να κάνω».

«Ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο, αυτό ήταν δεδομένο. Έκανα ήδη προετοιμασία για τη δραματική, δεν έκανα φροντιστήρια για το σχολείο. Μου άρεσαν τα μαθήματα και είπα τον Μάρτιο ότι θα δώσω Πανελλήνιες για να έχω ένα plan b. Έδωσα και πέρασα Φιλολογία στο Καποδιστριακό, αλλά πέρασα και στη δραματική σχολή».

«Κάθε φορά που ανεβαίνω στη μουσική σκηνή, νιώθω ότι είμαι σε παράσταση. Σίγουρα δεν κλείνω την πόρτα, είμαι πολύ ανοιχτή και στο θέατρο και στη μουσική για θέατρο. Υπάρχουν πολλά κομμάτια που θέλω να εξερευνήσω και πιστεύω θα το βρω».

«Ήταν σχολείο ο δρόμος. Και σκληρός. Αλλά είχα την άγνοια που σου προκαλεί το εφηβικό θράσος κι ένιωθα παντοδύναμη. Πήγα στην αρχή με φίλους για να νιώθω ασφάλεια και μετά οι περαστικοί έγιναν σταθεροί. Είχε μια ροή η πορεία μου και είμαι ήρεμη με αυτό».

Η Μαρίνα Σπανού ευχήθηκε στη μαμά της με μια ανάρτηση σκέτη «Κάρτ - Ποστάλ»