Ο Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης και στο Twitter/X αποθέωσαν ξανά την απλότητα στις δηλώσεις του

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο Τεντόγλου πρωταθλητής Ευρώπης και στο Twitter/X αποθέωσαν ξανά την απλότητα στις δηλώσεις του

«Όταν αντί για τους Coldplay, έχεις να πάρεις ακόμα ένα χρυσό» έγραψαν για τον Τεντόγλου κι εκείνος το έκανε για 3η συνεχόμενη φορά  στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης σπάζοντας το ρεκόρ που ο ίδιος είχε ξανασπάσει. 

Μπορεί πολλοί να επέλεξαν να παρακολουθήσουν το βράδυ του Σαββάτου 8/6 τη μεγάλη συναυλία των Coldplay στην Αθήνα, όσοι όμως ήταν στα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν τον Μίλτο Τεντόγλου να φτάνει ξανά στ' «αστέρια» με την επίδοσή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στην Ρώμη.

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου αλλά το καλύτερο μετάλλιο το πήρε (ξανά) από τον πατέρα του

Ο Mίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,65 μέτρα - δύο φορές μάλιστα, στις έξι προσπάθειες που είχε - και έγινε για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ευρώπης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η επίδοσή του σε όλο τον αγώνα ήταν εξαιρετική, αν σκεφτεί κανείς πως ο αθλητής που βγήκε δεύτερος είχε το 6ο καλύτερο άλμα στον τελικό αυτό, αφού όλες οι προσπάθειες, όλα τα άλματα του Τεντόγλου ήταν πολύ καλύτερα.

Ο πιο σπουδαίος αθλητής του ελληνικού στίβου αλλά και πρότυπο για τα νέα παιδιά ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου αδιαμφισβήτητα είναι πλέον, ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές για τον ελληνικό στίβο - αν όχι ο σπουδαιότερος - γι' αυτό και αποθεώθηκε ξανά στο Twitter/X.

Μπορεί να έσπασε το δικό του Ευρωπαϊκό ρεκόρ, χωρίς να καταφέρνει να σπάσει το Πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα που είχε πηδήξει στα 8.66 μέτρα, όμως λίγη σημασία έχουν όλα αυτά, αφού ο ίδιος πέρα από τις εξαιρετικές αθλητικές του ικανότητες, απέδειξε για ακόμα μια φορά πως η απλότητα και το ήθος είναι αυτά που έχουν σημασία στη ζωή και όχι η έπαρση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ολόκληρος μία αλήθεια και δε γίνεται να μην τον αγαπήσεις για 4 λόγους

Ο Μίλτος Τεντόγλου, όπως πάντα, έτσι και αυτή τη φορά έγινε viral για τις δηλώσεις που έκανε μετά τη νίκη του. Πάντα αυστηρός με τον εαυτό του, ακόμα και το γεγονός πως έκανε δύο φορές άλμα στα 8.65 μέτρα ήταν κάτι που δεν του άρεσε, αφού θεώρησε πως ήταν σαν να μην προσπάθησε καν στο τελευταίο του άλμα.

«Προσπάθησα να σπάσω το Πανελλήνιο ρεκόρ. Κατάρα που έκανα δύο φορές 8,65. Δεν γίνονται αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

Φυσικά, όλα αυτά στα δικά μας μάτια μοιάζουν «τρελά», αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς ένας αθλητής που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο δεν είναι ευχαριστημένος στο 100% με τα άλματά του.

Παράλληλα, το γεγονός πως αντί να μιλάει μόνο για τον εαυτό του κάθε φορά που ανεβαίνει στο βάθρο, εκθειάζει και τους αντιπάλους του, όπως στο βίντεο πιο πάνω, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο για κάθε έναν που θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό όσο και για την συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε ως άνθρωποι. Όλοι αγωνιζόμαστε καθημερινά, αλλά μπορούμε να το κάνουμε με fair play, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου και όχι περιμένοντας από τον διπλανό μας να πέσει.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που μεγάλοι αθλητές αλλά και οι αντίπαλοί του στον χθεσινό τελικό τον αγκάλιασαν.

Αυτός όμως είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αν και έχει πάρει τόσα μετάλλια στα 26 του χρόνια, δεν θεωρεί πως κάνει κάτι σπουδαιότερο από έναν άνθρωπο που δουλεύει 8ωρο σε οικοδομή.

Όπως είχε πει μετά το χρυσό στην Ολυμπιάδα του Τόκιο:

Σέβομαι όλα τα επαγγέλματα γενικά. Δεν θεωρώ ότι αυτό που κάνω είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με κάποιον που δουλεύει οκτάωρο στην οικοδομή. Αυτό που κάνει ένας οικοδόμος ίσως είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ, άρα γιατί να το παίξω κάποιος; Ο κολλητός μου δουλεύει σε φούρνο, στα Γρεβενά. Ξέρω ότι είναι δύσκολη δουλειά, όλες οι δουλειές είναι δύσκολες. Σέβομαι όποιον προσπαθεί και δεν θέλω να το παίξω ιστορία.

https://www.instagram.com/p/Ct4K4-TNOEJ/

H σύντροφος του Μίλτου Τεντόγλου ήταν εκεί

Ο Μίλτος Τεντόγλου πέρα από τον Εμμανουήλ Καραλή, τον αθλητή στο άλμα επί κοντώ, που ήταν στις κερκίδες για να τον στηρίξει είχε και την σύντροφό του και αθλητική δημοσιογράφο, Πηνελόπη Γκιώνη.

https://www.instagram.com/p/C1fZbOKov7T/