Στο Προξενιό της Ιουλίας έχουμε ανατροπή της τελευταίας στιγμής με τον δολοφόνο του Προβιού

Κατερίνα Μπούσιου
Στο Προξενιό της Ιουλίας έχουμε ανατροπή της τελευταίας στιγμής με τον δολοφόνο του Προβιού

Plot twist λίγο πριν το φινάλε. Τα τελευταία γυρίσματα στο Προξενιό της Ιουλίας είχαν εκπλήξεις ακόμη και για τους ίδιους τους ηθοποιούς της. 

Ο δρόμος του τέλους μίας σειράς που άξιζε φέτος να έχει το ενδιαφέρον μας, είναι σύντομος αλλά γεμάτος με εκπλήξεις. Το Προξενιό της Ιουλίας λίγο πριν ρίξει τίτλους τέλους θα μας δικαιολογήσει τη δικαίωση που έρχεται, έστω και με την αφαίρεση μίας ανθρώπινης ζωής. Σε αυτό το τελευταίο δράμα υπάρχει ένας δολοφόνος που δεν μας περνούσε ποτέ από το μυαλό πως θα έφτανε στα άκρα. Οδηγήθηκε από τις συνθήκες και βοήθησε όλους τους υπόλοιπους.

https://www.instagram.com/reel/C8MNw8WMjPV/

Ποιος τελικά θυσιάζεται για να σωθούν όλοι οι υπόλοιποι;

Η επικοινωνιακή καμπάνια του Alpha τις τελευταίες ημέρες με το καίριο ερώτημα «Ποιος σκότωσε τον Προβιό;» έδωσε μία άλλη οντότητα στο φινάλε της σειράς το Προξενιό της Ιουλίας. Γιατί έβαλε το κοινό που ήδη την παρακολουθεί αλλά και όσους έχουν ακούσει ή διαβάσει για αυτήν, σε μία διεργασία για το ποιος «γράφει» το τέλος του πιο μισητού ρόλου, εκείνου του Γιωργίκη που υποδύθηκε αριστουργηματικά ο Μελέτης Ηλίας. Δεν λειτουργεί με στοιχηματικούς όρους όλο αυτό, αλλά περισσότερο με δεδομένα αστυνομικής περιπέτειας. Και όσοι είναι καλοί σε αυτό το είδος θα έχουν καταλάβει πως δεν θα δούμε το προφανές.

Πέγκυ Τρικαλιώτη: «Έχω ένα μεγάλο ταλέντο στο να ξεχνάω το κακό, δεν αγαπώ τις εντάσεις»

Οι τελευταίες μας αποκλειστικές πληροφορίες, αναφέρουν για μία αλλαγή που θα συμβεί στο φινάλε με τον δολοφόνο του Γιωργίκη, καθώς υπήρξε πρόθεση της παραγωγής και του σεναριογράφου Νίκου Απειρανθίτη, να μην υπάρχει το ίδιο φινάλε με εκείνο του βιβλίου. Αυτό γνωστοποιήθηκε στους ηθοποιούς κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν από λίγες ημέρες, πριν το γύρισμα του 98ου και πιο σημαντικού από τα 100 επεισόδια της σειράς.

https://www.instagram.com/reel/C8HQOv5B5zp/

Δεν είναι κάποιος από τους προφανείς ύποπτους, αυτούς δηλαδή που έχουν σοβαρό κίνητρο για να τον σκοτώσουν. Δύο είναι οι πιο σημαντικοί, δηλαδή ο Χρήστος και η Χάδω. Ο πρώτος λοιπόν που αναφέρεται και στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Πολίτη στο οποίο στηρίχτηκε η σειρά, ως ο δολοφόνος, δεν είναι τελικά εκείνος που αφαιρεί τη ζωή του Προβιού.

Έχει μία βάση όλο αυτό αν το καλοσκεφτείς. Τώρα που βρήκε τον πραγματικό του πατέρα γιατί να θυσιάσει το μέλλον του;

Ξέρουμε ήδη (δες παρακάτω) πως η Χάδω εκείνο το αιματηρό βράδυ το Προβέικο, θα καταδιώξει τον Γρηγόρη για να πάρει πίσω το παιδί της Ιουλίας. Μπορεί και να μην είναι καν την ώρα του φόνου στο σπίτι.

Η μοιραία σύγκρουση Χάδως και Γρηγόρη στο Προξενιό της Ιουλίας: Η μεγάλη καταδίωξη πριν το τέλος

Επίσης η δήλωση που έκανε ο Ηλίας Βαλάσης στο πάρτι των συντελεστών της σειράς, μας έβαλε σε σκέψεις. Γιατί όπως δήλωσε: «Το μεγάλο μήνυμα έρχεται στο τέλος και είμαστε όλοι σύμφωνοι για αυτό. Όλοι παλέψαμε για αυτό, οπότε περιμένετε το 100ο επεισόδιο να δείτε πιο είναι το πραγματικό μήνυμα και είναι τεράστιο.».

Κατανοείς πως για να το λέει με τόση έμφαση, σημαίνει πως είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης κατά της ενδοοικογενειακής βίαςπου αντιπροσωπεύει ο Γιωργίκης.

Μόνο μία γυναίκα θα μπορούσε να το κάνει αυτό, ή κάποιος που αγαπά και προστατεύει τις γυναίκες ή που έχει πρόθεση εκείνη τη στιγμή να τις προστατέψει. Σε αυτό το σημείο ας μην αποκλείσουμε πια και την ίδια την Ιουλία. Παρόλο που στο βιβλίο είναι τελικά αθώα. Γιατί στη φωτογραφία αποχαιρετισμού του Μελέτη Ηλία στον τηλεοπτικό του ήρωα με σκηνές από το τελευταίο γύρισμα, εκείνη μοιάζει (με το αίμα που έχει πάνω της) να έχει άμεση εμπλοκή.

https://www.instagram.com/p/C8Hx9JcMsgA/

Σήμερα ουσιαστικά θα ξεκινήσει αυτό το κεφάλαιο του τέλους, καθώς η Χάδω ανακαλύπτει το κρησφύγετο Επιφάνειου, Χρήστου και Ιουλίας. Η τελευταία συλλαμβάνεται, αλλά ευτυχώς οι υπόλοιποι διαφεύγουν. Δεν θα τους καταδώσει ποτέ και ο Γιωργίκης θα καταφέρει να κλείσει την Ιουλία στο ψυχιατρείο.

4 χρόνια μετά όμως εκείνη θα επιστρέψει. Για να πάρει ότι της ανήκει. Δηλαδή την κόρη της Ευγενία. Και ήδη πια θα έχουμε φτάσει μία ανάσα πριν το φινάλε.