Χωρίς έμπνευση το φινάλε του Σασμού με τον διπλό θάνατο Μαθιού - Ανδρέα: Τα αρνητικά σχόλια

Κατερίνα Μπούσιου
Χωρίς έμπνευση το φινάλε του Σασμού με τον διπλό θάνατο Μαθιού - Ανδρέα: Τα αρνητικά σχόλια

Ο Νίκος Βερλέκης ως Ρούσσος προκαλεί την αιματοχυσία του φινάλε στον Σασμό για να φέρει το τέλος της βεντέτας. 

Ο τρίτος κύκλος του Σασμού, ο επίλογος όπως ονομάστηκε, κλείνει στις αρχές Ιουλίου και όλοι πια ξέρουμε μέσω των spoilers που κυκλοφόρησαν πως το φινάλε του Δημήτρη Λάλου ως Μαθιός θα είναι τραγικό και παράλληλα γενναίο. Γιατί θα θυσιαστεί για χάρη του θείου του, Ρούσσου. Η συνάντηση με τον Βασίλη Μπισμπίκη ως Ανδρέα είναι καθοριστική. Αλλά μήπως τελικά δεν είναι το φινάλε που περίμενε το κοινό της σειράς;

Οι αντιδράσεις είναι πολλές στα social media.

Τελικά τι συμβολίζει ο θάνατος του Μαθιού με αυτόν τον τρόπο;

Αν παρακολουθείς εξαρχής τον Σασμό, θα είχες διαπιστώσει ότι σεναριακά την πρώτη σεζόν, ασχοληθήκαμε σε ότι αφορά τον ρόλο του Δημήτρη Λάλου ως Μαθιού, κυρίως με τον φόνο που διέπραξε κατά του Στεφανή και τις επιπτώσεις του. Παράλληλα με την βεντέτα Σταματάκηδων και Βρουλάκηδων και τον έρωτα Αστέρη και Αργυρώς.

Ο Νίκος Βερλέκης ξέρει από βεντέτες και ο Σασμός απέκτησε τον δικό του (ήδη αγαπημένο) Δρακολευτέρη

Τη δεύτερη σεζόν σχεδόν είχαμε ξεχάσει αυτόν τον φόνο, γιατί έπρεπε να μας απασχολήσει ο έρωτας του Μαθιού και της Βασιλικής αλλά και ο γάμος τους. Και ήρθε πια η τρίτη σεζόν για να μάθουν όλοι τελικά αυτό το μυστικό του Μαθιού και να μη γνωρίζουν αρχικά πως να το διαχειριστούν. Βρέθηκαν πολλά ελαφρυντικά, υπήρξαν πολλές ηθικές αντιδράσεις (κυρίως από τη Μαρίνα), αλλά σχεδόν ηρωποιήθηκε ο δολοφόνος. Ο οποίος ζούσε παράλληλα πολλά οικογενειακά δράματα, όπως τη δολοφονία του γιου του Νικηφόρου.

Κάποια στιγμή και εμείς παρασυρθήκαμε, γιατί ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή, επειδή επί χρόνια κακοποιούσε τη Βασιλική του. Αλλά ο φόνος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση. Ακόμη και σε μία τηλεοπτική σειρά.

Γενικά, αυτή η μετατροπή του ρόλου του Δημήτρη Λάλου δημιούργησε και διαφωνίες ανάμεσα στο κοινό και επικοινωνιακά αυτό, λειτούργησε και ως μία καλή διαφήμιση της σειράς. Και φτάνουμε στο πολυαναμενόμενο τέλος. Θα παραδοθεί στην αστυνομία τελικά ο Μαθιός, όπως λέγεται στα τελευταία 30 τουλάχιστον επεισόδια της σειράς;

https://www.instagram.com/p/C8ZsqccJ4Qi/

Τα τελευταία spoilers που ευρέως κυκλοφορούν και έχουν δόση αλήθειας σύμφωνα και με τις δικές μας πληροφορίες, είναι πως δεν θα έχουμε τελικά τη διπλή δολοφονία Βασιλικής και Μαθιού από τους Μουντάκηδες αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό.

Όλα ξεκινούν από την επιστροφή του Ανδρέα Βρουλάκη για να αντιμετωπίσει και να συναντήσει τον πατέρα του Ρούσσο. Αυτή η αναμέτρηση του Βασίλη Μπισμπίκη με τον Νίκο Βερλέκη, είναι η πιο σημαντική σκηνή λίγο πριν το φινάλε της σειράς.

Ο Ανδρέας στοχεύει τον πατέρα του και τον κατηγορεί για τον θάνατο της μητέρας του. Και ξαφνικά ο Μαθιός ο οποίος θα είναι παρών, θα υπερασπιστεί τον Ρούσσο. Όταν πυροβολεί ο Ανδρέας ο Μαθιός είναι αυτός που πληγώνεται θανάσιμα. Αλλά έχει και συνέχεια. Γιατί ενώ χωρίς ενδοιασμό ο Ανδρέας στοχεύει ξανά τον Ρούσσο, ο Μαθιός πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα προλάβει να τον σκοτώσει. Και γίνεται όπως καταλαβαίνεις θυσία για να σωθεί ο θείος του.

Υπάρχει και μία νεότερη πληροφορία που αναφέρει πως ο Μαθιός την ώρα που θα ξεψυχά ενώπιον όλων (προφανώς και στην αγκαλιά της Βασιλικής του) θα ζητήσει συγχώρεση για τον φόνο του Στεφανή.

Όπως καταλαβαίνεις, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό αυτός ο θάνατος. Ο Μαθιός θυσιάζεται για την οικογένειά του. Για να μην μείνει σε κανέναν η αίσθηση πως ήταν απλά ένας κοινός δολοφόνος. Ωστόσο το κοινό, τουλάχιστον στα social media, δε συμφωνεί με αυτό το τέλος. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Ούτε και εγώ θεωρώ όμως, πως έχει κάποια ιδιαίτερη έμπνευση αυτό το τέλος. Γιατί ενώ ο αδελφός του Αστέρης, έμεινε για έναν χρόνο στη φυλακή για τον φόνο του Πετρή, εκείνος «φεύγει» από τη ζωή ηρωϊκά. Και τελικά πάλι η Βασιλική βρίσκεται μόνη και χωρίς να ζήσει, παρά μόνο λίγες στιγμές ευτυχίας. Εκτός αν έχουμε ανατροπή και με τον δικό της ρόλο όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.