Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Ο Masterchef 2024 στο πρώτο του εξώφυλλο αποκάλυψε τα πάντα

Πατούλια Κατερίνα
Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Ο Masterchef 2024 στο πρώτο του εξώφυλλο αποκάλυψε τα πάντα

Πώς το MasterChef μπλέχτηκε με το GNTM σε ένα ποστ του φετινού νικητή Λευτέρη Ζαφειρόπουλου.

Ο φετινός έλληνας MasterChef Λευτέρης Ζαφειρόπουλος έκανε το πρώτο του εξώφυλλο για το περιοδικό Down Town Κύπρου.

lefteris.jpg

Τι ήθελε να κάνει μέσα στο παιχνίδι και έφτασε στη νίκη;

Ο Λευτέρης μίλησε για τον τρόπο που κα πριν να μπει στον διαγωνισμό, ήθελε να κινηθεί σε αυτόν τονίζοντας:

«Πίστευα πάντα πως αν αφεθείς και δείξεις αδυναμία σε κάτι, ίσως αυτή να μην σε αφήσει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις και να χάσεις στο τέλος το “παιχνίδι”» αλλά και ότι «Πάντοτε οι αποφάσεις που έπαιρνα εμπεριείχαν ρίσκο. Όπως ήταν, για παράδειγμα, το γεγονός πως βρέθηκα να δουλεύω σε εστιατόριο με ένα αστέρι Michelin, στο Λονδίνο. Αλλά, πίστεψα στον εαυτό μου!».

https://www.instagram.com/p/C86qwC9MgS7/

Η αγάπη του Λευτέρη για τη μαγειρική και τη ζωγραφική:

Αν σκεφτείς ότι είμαι -εδώ και 11 χρόνια- απόλυτα αφοσιωμένος σ’ αυτήν -και δεν το μετανιώνω καθόλου!-, ενώ έχω χάσει πολλές γιορτές, έχω χάσει φίλους, έχω χάσει σχέσεις, κι ανθρώπους απ’ τη ζωή μου… Αλλά δεν θα τα ονόμαζα «θυσίες» όλα αυτά, γιατί γνώριζα ποιος ήταν ο σκοπός μου! Κι ήξερα πως όποιος θα επέλεγε να παραμείνει δίπλα μου, θα με στήριζε σε αυτό που είχα αποφασίσει να κάνω. Όταν ήμουν μικρός, μου έλεγαν κάποιοι πως «η ζωγραφική σου φέρνει ηρεμία…».

Όμως, εμένα, στην ζωγραφική, με ενθουσίαζε αυτό που με ενθουσιάζει σήμερα και στην μαγειρική: Η έξαψη! Έχω δουλέψει στην Ελλάδα, στο Λονδίνο, στο Μεξικό, στην Καλιφόρνια, έχω δουλέψει μαζί με τους Jason Atherton, Nieves Barragan, Στέφανο Κολιμάδη, Τάσο Στεφάτο -είναι κάποια από τα ονόματα που έχουν μείνει στην μνήμη αλλά και στην καρδιά μου-, έχω περάσει από κάθε στάδιο της κουζίνας, και με ωράρια από τις 7:30 το πρωί μέχρι τη 1:00 το βράδυ, μη υπολογίζοντας την όποια προσωπική μου ζωή, όμως δεν έχασα ποτέ μου αυτό που με παρακίνησε να ασχοληθώ αρχικά με την μαγειρική: Τον ενθουσιασμό και την αγάπη μου σ’ αυτήν.

Αυτό δε που διαπιστώνω είναι πως η μαγειρική, μέσα στα χρόνια, ανέπτυξε με τέτοιο τρόπο τον χαρακτήρα μου, ώστε σήμερα μπορώ να σέβομαι πολύ περισσότερο τον ίδιο μου τον εαυτό, τη δουλειά μου, και να αγαπώ αυτό που προσφέρω στον πελάτη».

https://www.instagram.com/p/C8b2G9tN8-E/

Πάντως στο ποστ του Λευτέρη ως cover του περιοδικού ξεχώρισε ένα σχόλιο, που τον καλούσε να δηλώσει συμμετοχή και στο GNTM!

https://www.instagram.com/p/C8e6GfUo3lD/

Ο ίδιος όπως θα δεις παρακάτω απάντησε με χιούμορ:

1720011771117-485191834-lefteris.jpg