Το γράμμα της Φρόσως στις Ψυχοκόρες μαρτυρά το αιματηρό τέλος: «Εγώ θα σταματήσω το κακό»

Κατερίνα Μπούσιου
Το γράμμα της Φρόσως στις Ψυχοκόρες μαρτυρά το αιματηρό τέλος: «Εγώ θα σταματήσω το κακό»

Η επιστολή που αφήνει στις αδελφές της Ψυχοκόρες η Φρόσω, εξηγεί γιατί πρέπει να κάνει τη θυσία και να γίνει το πιο iconic πρόσωπο της σειράς. 

Μας μένουν μόνο δύο επεισόδια πριν το συγκλονιστικό τέλος στις Ψυχοκόρες την Πέμπτη το βράδυ. Η σειρά - φαινόμενο που έκανε την τηλεόρασή μας λίγο καλύτερη τη φετινή χρονιά, μας οδηγεί και στο τελικό αποχαιρετισμό μίας iconic μορφή της, τη Φρόσω. Εκείνη κάνει τη μεγάλη θυσία για να σώσει ό,τι πιο πολύτιμο έχει. Αφού πια έχει χάσει και τα 2 πρόσωπα που αγάπησε περισσότερο στη ζωή της. Η επιστολή που αφήνει στις αδελφές της λίγο πριν το μεγάλο φινάλε, είναι συγκινητική.

Μετά το τέλος του Κοσμά έρχεται το τέλος της Βικτωρίας;

Πρωτότυπο σενάριο, ωραία σκηνοθεσία, αισθητικά υπέροχη σκηνογραφία, δυναμική πλοκή και ένα all star καστ ηθοποιών, είναι τα στοιχεία της φετινής επιτυχίας στις Ψυχοκόρες. Μία σειρά εποχής που έθιξε κοινωνικά και ηθικά ζητήματα που αποτέλεσαν μεγάλες πληγές τη δεκαετία του '50, που πορεύτηκε με ρεαλισμό και μας γνώρισε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και 4 νέες ηθοποιούς που «σήκωσαν» με την αξία τους την επιτυχία της σειράς.

Φινάλε στις Ψυχοκόρες με τη Μαρίκα να παίρνει μία απόφαση ζωής - Το τέλος του Παύλου είναι «δώρο»

Χθες οι τηλεθεατές αποχαιρέτησαν και δύο σπουδαίους ηθοποιούς, από τους πιο έμπειρους, που στελέχωσαν τη σειρά. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η Δήμητρα Ματσούκα, ως Κοσμάς και Νέλλα Κοτρώτση, έπεσαν στον γκρεμό, μετά τη δική της δολιοφθορά στα φρένα. Αφού δεν μπορούσαν να είναι μαζί στη ζωή, ας ήταν στον θάνατο. Το πιο ιδιαίτερο ζευγάρι της σειράς έφυγε με τραγικό τρόπο. Το Χ τους αποχαιρέτησε με αγάπη.

dadakaridis_psyxokores.jpg

Με τη Βασιλική να αποχαιρετά τον Παύλο και εκείνος με τη σειρά του και τη Μάγια, ολοκληρώνουμε όλες τις ιστορίες και εστιάζουμε πια στη μεγάλη συνάντηση των 4 αδελφών Πολύζου. Το αίμα τις ενώνει για πάντα, η μοίρα τις χώρισε, αλλά η τύχη τις οδηγεί ξανά μαζί. Είδαμε καταρχάς χθες τη συγκινητική επανένωση Μαρίκας και Δεσποινιώς.

Σήμερα η Φρόσω συναντά την Αρχοντούλα (είναι σχεδόν κωμική η συνομιλία τους), συστήνεται ως η νέα ιδιοκτήτρια του κάτω ορόφου χρησιμοποιώντας το όνομα της Ευανθίας και ξαφνικά βλέπει μπροστά της τις αδελφές της. Κορυφαία στιγμή της σειράς και πολύ συγκινητική. Τελευταία βρίσκεται στο σπίτι Κοτρώτση η Βασιλική. Η Μάγια της είχε αφήσει στη ζακέτα που της χάρισε ένα ανέλπιστο δώρο. Τη διεύθυνση της Μαρίκας.

https://www.instagram.com/p/C9Fz5cdoX46/

Το πρώτο βράδυ που όλες οι αδελφές θα είναι μαζί είναι αμήχανο. Κάθε μία ντρέπεται να πει στην άλλη τα όσα πέρασε αλλά στο τέλος λυγίζουν «Κόλαση περάσαμε» συμφωνούν τελικά. Η Φρόσω δεν θα πει λεπτομέρειες της ζωής της, παρά μόνο ότι ήταν σύγκρια και πως είχε ένα παιδί. Μιλούν για τη Βικτωρία, τη γυναίκα που όρισε τη δραματική τους μοίρα. Και αποφασίζουν με τη βοήθεια του Πολίτη να τη βρουν.

Μόνο που η Φρόσω έχει πάρει την απόφασή της. Μαθαίνει που βρίσκεται και το σκάει. Αφήνει μόνο ένα τελευταίο γράμμα αποχαιρετισμού στις αδελφές της δηλώνοντας την αγάπη της και τη χαρά τους που έστω για λίγο κατάφερε να τις ξανασυναντήσει. Χωρίς να λέει λεπτομέρειες, γράφει πως «Εγώ θα σταματήσω το κακό», «Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτε, εσείς δεν πρέπει να μπλέξετε» και με το όπλο που έχει από τον Βελλή οδηγείται προς την εκδίκηση της Βικτωρίας.

Το αιματηρό φινάλε, θα έχεις όμως και μία γλύκα στο τέλος.

frosopsixokores.jpg