Οι Ψυχοκόρες ξανά μαζί και όχι μόνες: Ο άγνωστος αδελφός τους Νικόλας σώζει τη ζωή της Δεσποινιώς

Κατερίνα Μπούσιου
Οι Ψυχοκόρες ξανά μαζί και όχι μόνες: Ο άγνωστος αδελφός τους Νικόλας σώζει τη ζωή της Δεσποινιώς

Η ξαφνική εμφάνισή που θα αλλάξει τη μοίρα της μίας από τις Ψυχοκόρες, λίγο πριν τον βέβαιο θάνατό της. 

Οι Ψυχοκόρες φτάνουν στο τέλος τους και λίγο πριν από αυτό, θα δούμε πως η ζωή και των 4 αδελφών Πολύζου θα αλλάξει ξανά. Αυτή τη φορά οριστικά και αμετάκλητα. Λίγο πριν τη μεγάλη τους ένωση, καμία δεν θα είναι η ίδια. Ακόμη και μεταξύ τους δεν θα μπορούν να πουν στην αρχή όσα τους συνέβησαν τα χρόνια που έμειναν χωριστά. Από ντροπή περισσότερο. Πριν ξεκινήσει αυτό το κεφάλαιο της σειράς, θα δούμε καταρχάς πως η Δεσποινιώ που μοιάζει να είναι καταδικασμένη, σώζεται την τελευταία στιγμή.

Η επιστροφή του Σώτου και του αδελφού Νικόλα

Πολλά τα παιχνίδια της μοίρας στις Ψυχοκόρες, πολλές και οι εκπλήξεις στη σειρά η οποία φτάνει στο τέλος της. Μία πολύ ωραία τηλεοπτική ιστορία, με πρωτότυπο σενάριο, μία ηθογραφία της εποχής με αληθινά περιστατικά και έντονες συναισθηματικές εναλλαγές. Θα ζήσουμε ακόμη πολλές από αυτές στη διαδρομή προς το τέλος. Για όλες τις αδελφές Πολύζου, αλλά όχι μόνο.

Ψυχοκόρες: Η τελική αναμέτρηση Φρόσως - Ευανθίας έχει τραγική κατάληξη

Αν παρακολουθούσες τη σειρά από την αρχή, θα είχες δει στο πρώτο επεισόδιο, μία αναφορά στον αδελφό των Ψυχοκορών. Στον Νικόλα Πολύζο, που είχε φύγει από το σπίτι για να υπηρετήσει στον στρατό. Μετά τον χωρισμό των 4 αδελφών Πολύζου, κάποιες στιγμές τόσο η Μαρίκα όσο και η Δεσποινιώ τον είχαν αναφέρει με αγωνία, γιατί ούτε εκείνος γνώριζε τι απέγιναν, μα ούτε και εκείνες ήξεραν που βρισκόταν για να ζητήσουν τη βοήθειά του.

Σε μία πολύ ωραία σεναριακή ανατροπή της σειράς, ο Νικόλας εμφανίζεται ξανά στις ζωές τους. Αρχικά στη ζωή της Δεσποινιώς. Είναι ακόμη φαντάρος και βρίσκεται στον οίκο ανοχής που εργάζεται η αδελφή του. Εκείνη είναι καταπονημένη από την ασθένειά της. Έχει προλάβει να εκδικηθεί τον Κοσμά Κοτρώτση με τον χειρότερο τρόπο, όταν γίνεται «πελάτης» της.

Η Δεσποινιώ λιποθυμά μπροστά στον άγνωστος φαντάρο. Και εκείνος θα της δείξει μία πρωτόγνωρη συμπόνια και θα μάθει την ιστορία της. Όταν όμως ακούσει το όνομά της και τον τόπο καταγωγής της, θα συγκλονιστεί. Της τραγουδά το νανούρισμα που της έλεγε όταν ήταν μικρή και της δείχνει την αγάπη του. Δεν νιώθει καμία ντροπή για αυτό που έγινε η αδελφή του και της ζητά συγγνώμη που δεν βρίσκονταν κοντά της.

Για τα ήθη της εποχής, έχει μία πιο μοντέρνα αντιμετώπιση. Εκείνος θα τη βγάλει από τη δυστυχία της και θα φροντίσει να την απομακρύνει από το σπίτι. Το πρώτο του μέλημα θα είναι να την πάει στο νοσοκομείο. Και εκείνη θα έχουμε τη δεύτερη ανατροπή της σειράς.

Γιατί ο γιατρός που θα την περιθάλψει θα είναι ο Σώτος. Είναι λίγο πριν και οι δύο βρεθούν αντιμέτωποι με την Μαρίκα. Θα βρεθούμε έτσι λίγο πριν τη μεγάλη ένωση των αδελφών. Αλλά έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι εκεί και ποικίλες αλλαγές.

Προς το παρόν οδεύουμε προς το τέλος του Κοσμά και της Νέλλας.

Το μαρτυρικό τέλος του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στις Ψυχοκόρες από Δεσποινιώ και Νέλλα

https://www.instagram.com/reel/C86uZZSsoId/