Αγνώριστος ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στον Τιμωρό και μετά το τέλος του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Κατερίνα Μπούσιου
Αγνώριστος ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στον Τιμωρό και μετά το τέλος του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Αλλιώς είχαμε συνηθίσει τον τηλεοπτικό κυρ Ηλία στη μικρή οθόνη, εντελώς διαφορετικό θα δούμε τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον Τιμωρό. 

Μετά από μία πετυχημένη θεατρική χρονιά και έναν συγκινητικό τηλεοπτικό αποχαιρετισμό, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ξεκίνησε μία νέα επαγγελματική περιπέτεια, ένα όμορφο νέο ταξίδι. Σε αυτό, θα τον δούμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό και πιο δραματικό. Η οπτική του μεταμόρφωση μας εξέπληξε για τον νέο του ρόλο στο πλευρό του Δημήτρη Λάλου και του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Ο κυρ Ηλίας στη φυλακή και στον Τιμωρό

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δεν έχει σταματήσει λεπτό από την προηγούμενη χρονιά μέχρι σήμερα, να δημιουργεί τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Τον χειμώνα πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Ο θάνατος του Εμποράκου», ενώ μετά από 11 χρόνια ολοκλήρωσε τον κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» με αρκετή συγκίνηση και αφού είχε κάνει πρόταση γάμου στην Παρθένα Χοροζίδου. Ως κυρ Ηλίας μαζί με το Τάσο Αντωνίου και την Ελένη Κοκκίδου, ήταν από την πρώτη χρονιά στη σειρά.

Το τέλος της «Μουρμούρας» μετά από 11 χρόνια συγκίνησε το Twitter/Χ γιατί αποκαταστάθηκε η αδικία

Τον ηθοποιό τον είδαμε και σε ένα πολύ μικρό ρόλο στον Γιατρό, στο πρώτο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, αφού ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ενώ φέτος το καλοκαίρι κάνει θεατρική περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση «Δον Κιχώτης» σε σκηνοθεσία του καλού του φίλου Γιάννη Μπέζου. Όπως αντιλαμβάνεσαι ο ηθοποιός είναι ασταμάτητος επαγγελματικά, πραγματικά ακούραστος.

Ενδιάμεσα των παραστάσεών του, ξεκίνησε και τα γυρίσματα στα πρώτα επεισόδια της νέας σειράς ο Τιμωρός. Εκεί στα πρώτα πλάνα βλέπουμε τον ηθοποιό, εντελώς αγνώριστο. Για τις ανάγκες του ρόλου βλέπουμε πως με τον Δημήτρη Κίτσο στο πλευρό του, πρέπει να αντιμετωπίζουν μία πολύ δύσκολη συνθήκη. Είναι ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος.

Σα να ζουν και οι δύο σε μία τρώγλη. Ή μήπως όχι;

https://www.instagram.com/p/C9ztt5gsVMx/

Παρόλο που οι ακριβείς ρόλοι δεν μας έχουν αποκαλυφθεί από τον Alpha, παρατηρώντας καλύτερα τη φωτογραφία θα διακρίνεις ένα κλασσικό σκίτσο που υπάρχει σε φυλακές, με την καταμέτρηση ως μονοκοντυλιά των ημερών. Αυτό σημαίνει πως τόσο ο Βλαδίμηρος όσο και ο Δημήτρης Κίτσος είναι φυλακισμένοι, προφανώς ως συγκρατούμενοι του Δημήτρη Λάλου, γιατί αυτό το γνωρίζουμε από τις πληροφορίες που μας δόθηκαν για το σενάριο. Ο ηθοποιός θα πέσει θύμα πλεκτάνης και θα μείνει στη φυλακή για 18 χρόνια.

Αν συνδυάσουμε και την πληροφορία που είχε δώσει ο Δημήτρης Λάλος μιλώντας στη συνέντευξή του στη Ναταλία Γερμανού για γυρίσματα στο Μαρόκο, τότε σίγουρα μιλάμε για μία απομακρυσμένη φυλακή σε αυτή τη χώρα. Γιατί δεν είναι σίγουρα σκηνικό από φυλακή μίας πιο σύγχρονης ευρωπαΐκής χώρας. Σίγουρα είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους ρόλους του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Ο οποίος μπορεί να είναι το ίδιο ταλαντούχος, τόσο σε κωμικούς όσο και σε δραματικούς ρόλους.

Υπάρχει μία αναμονή κοινού μέχρι και επίσημα να μας ανακοινωθούν οι ρόλοι, αλλά και μία σύγχυση για το αν μιλάμε σε αυτή τη σειρά για την τηλεοπτική μεταφορά της τούρκικης σειράς Ezel. Όπως ήδη σε είχα πληροφορήσει δεν πρόκειται για διασκευή, αν και το σενάριο έχει αρκετές ομοιότητες. Θα έχει όμως εντελώς διαφορετικό σενάριο. Δες και εδώ.

Ο Δημήτρης Λάλος μεταμορφώθηκε σε Ezel και η πρώτη φωτογραφία από τον Τιμωρό προκάλεσε σχόλια