Ο γιος του Αίαντα Μανθόπουλου έκλεισε τα 18: H αθλητική του επιτυχία και η αφιέρωση στον μπαμπά του

Γεωργία Βλαχοπούλου
Ο γιος του Αίαντα Μανθόπουλου έκλεισε τα 18: H αθλητική του επιτυχία και η αφιέρωση στον μπαμπά του
ndp photo agency

Ο Χρήστος Μανθόπουλος έχει μία και μόνο ανάρτηση στο Instagram του και αυτή είναι με τον μπαμπά του, Αίαντα Μανθόπουλο, που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023. 

Ο Αίαντας Μανθόπουλος, ο ηθοποιός που το ευρύτερο κοινό αγάπησε μέσα από τον όλο του Αίαντα στους Δυο Ξένους, έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Ένα χρόνο σχεδόν από την απώλειά του ο γιος του - που είχε αποκτήσει από τον δεύτερο γάμο του με την επίσης ηθοποιό Στέλλα Τσιάτσιου - έκανε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση για εκείνον με αφορμή την επαγγελματική του επιτυχία στα 18α γενέθλιά του.

Ο Χρήστος Μανθόπουλος θέλει να κάνει τον μπαμπά του περήφανο

Στις 29 Ιουλίου ο Χρήστος Μανθόπουλος έκλεισε τα 18 και τα γενέθλιά του συνέπεσαν με το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσε να λάβει σε αυτήν την ηλικία, ένα επαγγελματικό συμβόλαιο με ομάδα της Α' Εθνικής στο μπάσκετ, διάρκειας 4 ετών.

«Κάνοντάς τον περήφανο», έγραψε στην ανάρτησή του ο 18χρονος, δημοσιεύοντας παράλληλα και μια φωτογραφία με τον μπαμπά του απ' όταν ήταν μικρός.

https://www.instagram.com/p/C-DG2NaqeNQ/

Ο γιος του Αίαντα Μανθόπουλου με ύψος 2.03m ξεκίνησε τη μπασκετική του καριέρα από τις ακαδημίες του Μύτικα Λάρισας. Ο ίδιος έχει εκπροσωπήσει την Εθνική Εφήβων, ενώ τον Ιούλιο του 2023, με το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που έγινε στο Μακάο.

Το 2016, ωστόσο ο Χρήστος μαζί με την οικογένειά του μετακόμισε στη Ρουμανία, όπου αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Petrolul Ploiesti μέχρι το 2023, οπότε και γύρισε στην Ελλάδα.

Ο Αίαντας Μανθόπουλος και η μητέρα του είχαν βέβαια, χωρίσει από το 2012.

Αυτή είναι και η μοναδική ανάρτηση που έχει στο προφίλ του ο νεαρός μπασκετμπολίστας, θέλοντας ίσως έτσι να σηματοδοτήσει τη νέα αυτή περίοδο στη ζωή του.

Η Λήδα Μανθοπούλου είναι αθλήτρια του στίβου

Παρ' όλα αυτά, στα highlights από τα Instagram stories του υπάρχει και μια φωτογραφία με την αδερφή του, την Λήδα.

Screenshot-(1285).png

Ο Αίαντας Μανθόπουλος μαζί με την Στέλλα Τσιάτσιου είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Χρήστο και την Λήδα.

Όπως ο αδερφός της, έτσι και η Λήδα είναι αθλήτρια και πιο συγκεκριμένα αθλήτρια του στίβου (σ.σ δρομέας).

katerina_loukatou__1627204573_2625504716433785193_5813943313.jpg

Και η Λήδα πάντως, στο προφίλ της στο Instagram δεν έχει πολλές αναρτήσεις. Κατά βάση έχει μόνο τρεις, με αυτήν που ξεχωρίζει να είναι η ανάρτηση για τον μπαμπά της, που δημοσίευσε τον Δεκέμβριο του 2023.

«Όταν έφυγες δε πίστευα ότι ήταν αλήθεια ή μαλλον δεν ήθελα να το πιστέψω αλλά ποτέ δεν έφυγες από δίπλα μου 18 χρόνια. Όσα περάσαμε κλάματα, χαρές, νοσοκομεία, τσακώμοι, γέλια, νίκες στον στίβο, άπειρες παραστάσεις στο θέατρο που σε έβλεπα με τον αδερφό μου πίσω στα καμαρίνια και μαθαίναμε τα λόγια πιο γρήγορα από σένα. Το θέατρο που έδινε και δίνει σε εσένα, στον αδερφό μου, στην μητέρα μου και σε εσένα πάντα ζωή είναι κατι που μας ενώνει και τους τέσσερις μας μαζί. Όταν έφυγες πήγα και εκανα τις μάσκες του θεάτρου τατουάζ για εμάς, για εσένα… για να σε έχω πάντα δίπλα μου, για να θυμίζω στον εαυτό μου ότι μπορώ και να γελάω και να κλαίω για να μου απαλύνει τον πόνο που ζω όλους τους μήνες, παλεύοντας ταυτόχρονα με την σκλήρυνση κατά πλάκας… Η μονάκριβη σου κόρη όπως με φώναζες σε αγαπάει στο άπειρο και πίσω…» έγραφε η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου αποκαλύπτοντας και το τατουάζ που έκανε μετά την απώλεια του μπαμπά της για να τον θυμάται αλλά και τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

https://www.instagram.com/p/C1A6XXPq8oS/

Η δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του

H ζωή του Αίαντα Μανθόπουλου, όσον αφορά την προσωπική του ζωή ήταν πολυτάραχη. Ο ίδιος ήταν άλλωστε, ένας από τους περιζήτητους ζεν πρεμιέ τη δεκαετία του '90.

Ο γάμος του με την Στέλλα Τσιάτσιου, που αναφέραμε και πιο πάνω ήταν ο δεύτερος για τον ηθοποιό.

Είχε προηγηθεί στις αρχές του 2000, ο γάμος του με την Δέσποινα Παπαθανασίου, μοντέλο της εποχής. Παρότι,οι δυο τους φάνηκε να ερωτεύονται κεραυνοβόλα, λίγο πριν εκείνη φέρει στον κόσμο τον γιο τους χώρισαν, με τις σχέσεις τους να είναι αρκετά τεταμένες σε σημείο που οι διαφορές που είχαν τους οδήγησαν σε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με τον ηθοποιό να μένει, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μακριά από τον γιο του. Παρ' όλα αυτά μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου το 2021 ο Αίας Μανθόπουλος είχε πει πως η διαμάχη αυτή είχε τελειώσει.

Είναι μια δικαστική διαμάχη που έχει τελειώσει εδώ και χρόνια. Έχω δικαιωθεί. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία, βεβαίως δεν λύνονται πλήρως ανάμεσα στους ανθρώπους ποτέ, αλλά έχουν τελειώσει όλα αυτά. Είμαι πολύ περήφανος για τα τρία μου παιδιά, όλα σπουδάζουν, ακολουθούν τα ταλέντα τους.

Τα τελευταία χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του ο Αίαντας Μανθόπουλος ήταν ζευγάρι με την Ελισάβετ Σταματοπούλου.

202008031104190.2099_EAS_MANTHOPOYLOS_3172020-(2).jpg