Ο Μίλτος Τεντόγλου ετοιμάζεται για νέο μετάλλιο και ήδη τον ακούμε να λέει: «Ε, και;»

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Μίλτος Τεντόγλου ετοιμάζεται για νέο μετάλλιο και ήδη τον ακούμε να λέει: «Ε, και;»

(AP Photo/Bernat Armangue)

Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Η επίσης cool σύντροφός του που βρίσκεται στο Παρίσι μαζί του, αποθέωσε χθες την προσπάθεια του κολλητού φίλου του Μίλτου Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλή. 

Στην πόλη του τα Γρεβενά, ήδη έχουν στηθεί στην κεντρική πλατεία γιγαντοθόνες για να δουν τον νέο άθλο του δικού τους παιδιού. Όλοι όμως περιμένουμε να δούμε τον Μίλτο Τεντόγλου, να μπαίνει στο κεντρικό στάδιο του στίβου στο Παρίσι με το ίδιο cool τρόπο που έκανε και στο Τόκιο 4 χρόνια πριν, φορώντας γυαλιά ηλίου κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση από το αγαπημένο του magna, One Piece.

Ο cool αθλητής - φαινόμενο, έχει μία εξίσου cool σύντροφο, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του και σε αυτούς τους αγώνες.

5 φορές που ο Τεντόγλου έγινε viral για όλους τους σωστούς λόγους

Στα 26 του χρόνια είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος άλτης στο μήκος σε παγκόσμιο επίπεδο, κατακτώντας όλους τους τίτλους και όλα τα μετάλλια στις διοργανώσεις που θεωρούνται σημαντικές για το επίπεδό του, δηλαδή Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Απόψε το βράδυ στο Παρίσι, περιμένει όχι απλά να πάρει το δεύτερο χρυσό του ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά να κάνει και ένα ρεκόρ.

Πέρασε τελικό με ένα άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου: Είχε για «γούρι» μαζί του την αδερφή του Κατερίνα

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη πριν φύγει για τη Γαλλία τον είχαν ρωτήσει αν προτιμούσε ένα μετάλλιο ή το να έρθει 4ος σε αγώνα αλλά με Πανελλήνιο ρεκόρ και προτίμησε το δεύτερο. Τον ενδιαφέρουν τα ρεκόρ και είναι κυνηγά τις καλές επιδόσεις.

Όλοι περιμένουμε το πώς θα αντιδράσει όταν τα κατακτήσει και τα δύο. Μη περιμένεις από τον Μίλτο βαρύγδουπες δηλώσεις. Πάλι κάτι έξυπνο θα βρει να πει για να γειώσει τον εαυτό του και να τοποθετήσει τα πράγματα στη μη σοβαρή τους διάσταση. Δεν τα υποβαθμίζει, αλλά μας κάνει να τα βλέπουμε όλα πιο πρακτικά. Θυμήσου μία από τις viral ατάκες του όταν 4 χρόνια πριν κέρδισε το πρώτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, ισοβαθμώντας με τον Κουβανό αθλητή Ετσεβαρία: «Κατά λάθος έγινε. Κ@@oς ήμουν. Δεν ήθελα μετάλλιο. Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Εγώ δεν ήμουν καλά, πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα».

tentoglouanime.png

Από τις δεκάδες viral ατάκες που έχει πει κατά καιρούς, ας συμπληρώσουμε και την τελευταία που μίλησε για «παπατζιλίκια» σε όσους μιλούσαν για το τερέν του σταδίου στο Παρίσι. Και από τις πιο αγαπημένες ατάκες του ήταν εκείνη, όταν μιλούσε για το κορίτσι του: «Πάνω από όλα, μου δίνουν δύναμη οι χορηγοί μου και επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κοπέλα μου, που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος και να ξεσπάω». Φυσικά αναφερόταν στην Πηνελόπη Γκιώνη, τη δημοσιογράφο και εδώ και 2 χρόνια σύντροφό του. Συνοδοιπόρο του σε κάθε προσπάθεια.

https://www.instagram.com/p/C1fZbOKov7T/

Η Πηνελόπη είναι μαζί του και στο Παρίσι, καλύπτοντας ως αθλητικογράφος τους Αγώνες και φαίνεται να έχει την ίδια cool αντιμετώπιση σε όλα όπως εκείνος. Χθες ήταν στο στάδιο για να δει τον αγώνα του Εμμανουήλ Καραλή και έκανε και το σχετικό story που «φώναζε» Μίλτος από μακριά: «Βαράμε κρισούλα άγχους για Μανόλοlive».

gkioni_tentoglou.png