Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Τα πλάνα από παραλία, γιατί; Οι αλήθειες του Στέλιου Λεγάκη

 Άρτεμις Σκούφου
Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Τα πλάνα από παραλία, γιατί; Οι αλήθειες του Στέλιου Λεγάκη
Instagram

Ο τραγουδιστής εγκατέλειψε το σπίτι του λόγω της φωτιάς και ξεσπά: «Σας έφαγαν τα στόρι και η δηθενιά». Έξω φρενών και η παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου που εγκαταλείπει το σπίτι της για δεύτερη φορά.  

Όσα είπε ο Στέλιος Λεγάκης μέσα σε ένα σύντομο insta story δεν τα έχει πει κανείς εδώ και περίπου δύο εικοσιτετράωρα που καίει η φωτιά στην Αττική.

Μια τεράστια μάχη με τις φλόγες έχουν δώσει τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς χθες, Δευτέρα, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Η φωτιά έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις καίοντας συνολικά πάνω από 100.000 στρέμματα.

Οι φλόγες περικύκλωσαν την περιοχή της Διώνης όπου κατοικεί ο Στέλιος Λεγάκης με τη σύζυγό του Ειριάνα και την κόρη τους. Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο τραγουδιστής μαζί με την οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του, κάτι που αποκάλυψε μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Εμείς φύγαμε στις 5 το πρωί από το σπίτι. Ευτυχώς προλάβαμε. Εύχομαι όλα να τελειώσουν αισίως. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα. Τα σπίτια είναι ντουβάρια, τοίχοι, άψυχα πράγματα. Φύγετε όλοι. Δεν υπάρχει κανένα νόημα να κάθεστε μέσα στα σπίτια να σώσετε κάτι. Δε χωράνε ηρωισμοί. Όσο για εσάς που βάζετε τις φωτιές… εύχομαι πραγματικά να καείτε οι ίδιοι. Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο», έγραψε ο ίδιος.

legakisstory.jpg

«Αντικρίζω, γεύομαι, μυρίζω κάπνα»: Η Ελένη Ράντου σε 5 γραμμές τα είπε «όλα» για τις φωτιές

Ο νεαρός τραγουδιστής που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του ξεσπά για μια μερίδα διαδικτυακών φίλων που κάνουν αναρτήσεις από παραλίες από τις διακοπές τους τη στιγμή που η Αττική καίγεται.

«Όσοι ανεβάζετε ακόμα παραλίες, ποτά και λούσα, είστε απλά ΖΩΑ. Η Αττική καίγεται. Υπάρχει κόσμος που δεν έχει που να πάει και έχει φύγει από το σπίτι του και πιο πιθανόν να μην ξαναγυρίσει ποτέ. Και πετάτε χαρταετό. Ανεβάστε να ενημερωθεί όλος ο κόσμος, πού μπορεί να πάει και πού να βοηθηθεί και με ποιο τρόπο. Ξυπνήστε πρόβατα. Σας έφαγαν τα στόρι και η δηθενιά. Στην ανάγκη και στην πραγματική χρησιμότητα αυτής της εφαρμογής κοιμάστε», έγραψε στην ανάρτησή του ο Στέλιος Λεγάκης.

legakis_story.png

Έξω φρενών και η Μαντώ Γαστεράτου

Η ραδιοφωνική παραγωγός είναι έγκυος και περιμένει το τρίτο της παιδάκι και λίγους πριν γεννήσει κλήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της, λόγω της φωτιάς.

Η Μαντώ Γαστεράτου, που πρόσφατα είχε βρεθεί στο νοσοκομείο και είχε γιορτάσει αναγκαστικά εκεί τα γενέθλια της κόρης της, έκανε μια ανάρτηση νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, ξεσπώντας μέσα από το Instagram για την πυρκαγιά.

«Δεύτερη φορά που φεύγω από το σπίτι μου σαν κυνηγημένη εξαιτίας των πυρκαγιών. Σας σιχάθηκα» έγραψε η ίδια φανερά αγανακτισμένη, έχοντας εγκαταλείψει για δεύτερη φορά την οικεία της στα βόρεια προάστια.

gasteratou_story.png

Στο νοσοκομείο γιόρτασε η Μαντώ Γαστεράτου τα γενέθλια της κόρης της λίγους μήνες πριν γεννήσει

Η Δήμητρα Κατσαφάδου ήταν επίσης ανάμεσα σε αυτούς που η πυρκαγιά τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ευτυχώς κατάφερε να φύγει εγκαίρως από το σπίτι μαζί με τα ζωάκια της.

«Ποτέ δεν με ένοιαζαν οι υλικές ζημιές όσο η αξία της ανθρώπινης ζωής! Φέτος έτυχε και στο δικό μου σπίτι! Φυσικά φυγάδευσα τα ζωάκια μου αλλά και όσα περισσότερα μπόρεσα! Να δείξουμε όλοι την απαιτούμενη ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη για να ξορκίσουμε το κακό! Όλοι μαζί μπορούμε» έγραψε στην ανάρτησή της.

katsafadou.png