Το marketing της Φαίης Σκορδά και η αντεπίθεση της Κατερίνας Καινούργιου στη μεγάλη μάχη των πρωϊνών

Κατερίνα Μπούσιου
Το marketing της Φαίης Σκορδά και η αντεπίθεση της Κατερίνας Καινούργιου στη μεγάλη μάχη των πρωϊνών

Εσείς τι θα βλέπετε τα πρωινά σας; Ο δυνατός Γιώργος Λιάγκας, το αουτσάιντερ ντουέτο Χατζίδου - Παύλου και η γυναικεία αναμέτρηση της Φαίης Σκορδά και της Κατερίνας Καινούργιου. 

Στην ελληνική τηλεόραση, ζούμε ένα ακόμη παράδοξο τα τελευταία χρόνια. Ενώ αριθμητικά μειώνεται το κοινό που παρακολουθεί τα πρωινά προγράμματα, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και όλα τα κανάλια ποντάρουν σε ισχυρά ονόματα, για να διατηρήσουν ένα μεγάλο διαφημιστικό μερίδιο, που τα αφορά. Η σεζόν ξεκινά για τη συγκεκριμένη ζώνη τη Δευτέρα στις 16 Σεπτεμβρίου και η αναμέτρηση της Φαίης Σκορδά και της Κατερίνας Καινούργιου έχει και το μεγαλύτερο (αρχικά) ενδιαφέρον.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που τις ενώνουν και άλλα τόσα που τις διαφοροποιούν.

https://www.instagram.com/reel/C_SgpAzIVW4/

Με τη φόρα της μεταγραφής η μία, με την εμπειρία στα αποκλειστικά η δεύτερη

Δεν θα έχουμε ξεκάθαρα, από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν τη νικήτρια στο Buongiorno VS Super Κατερίνα. Αρχικά θα υπάρχει το πειραματικό διάστημα για τη Φαίη Σκορδά, που στήνει μία καινούργια εκπομπή με νέους συνεργάτες σε ένα νέο κανάλι. Θα πρέπει γρήγορα να αποδείξει στο κοινό πως αξίζει η εκπομπή της, τη θέαση. Η ίδια και η ομάδα της, χρειάζονται λίγο χρόνο για να συγχρονιστούν για να γίνουν ένα ωραίο σύνολο και πολλά θα αλλάξουν στην πορεία.

Η Φαίη Σκορδά θα πει «Buongiorno» με δύο σημαντικές αλλαγές και έναν νέο έρωτα στη ζωή της

Προς το παρόν το τελευταίο διάστημα το Mega και η παρουσιάστρια, συγχρονίστηκαν σε ένα ιδιαίτερο marketing plan για να τονιστεί η αξία της μεταγραφής στο Μεγάλο Κανάλι. Το πρώτο και καλαίσθητο trailer ήταν μία ιδιαίτερη εισαγωγή στην ιταλική της κουλτούρα, πριν μας αποκαλύψουν τον (ατυχή) τίτλο, Buongiorno.

https://www.instagram.com/reel/C-XHuNStti_/

Μέχρι που προέκυψε το τελικό τρέιλερ με τη Φαίη Σκορδά αλά Ελένη Μενεγάκη στο ροζ dress code σήμα κατατεθέν κάθε λαμπερής παρουσιάστριας, να μας δείχνει το τεράστιο αλλά άδειο ακόμη στούντιο (είναι ωστόσο έτοιμο το σκηνικό) και τους νέους της συνεργάτες να βγαίνουν από τα καμαρίνια τους. Η παρουσιάστρια δείχνει αυτοπεποίθηση και χαρά. Όπως πρέπει, στα νέα ξεκινήματα.

Και αφού μιλήσαμε για καμαρίνι, η Φαίη, μας έδειξε και ένα μέρος του, με ένα τρίπτυχο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες της που κοσμεί τον ένα τοίχο.

skorda_kamarini.jpg

Την ίδια διακοσμητική διάθεση που έχει και η Κατερίνα Καινούργιου στο καμαρίνι της στον Alpha με μία μεγάλη της φωτογραφία να κοσμεί τον ένα τοίχο. Από την πρώτη της φωτογράφηση στο κανάλι, μετά τη μεταγραφή της από το Open.

kainourgiou_kamarini.jpg

Υπάρχουν πολλά κοινά αλλά και πολλά ανόμοια στοιχεία που ενώνουν τις δύο παρουσιάστριες. Και μία δημόσια περσινή κόντρα μέσω των εκπομπών τους για να μη ξεχνιόμαστε. Που συνδυάζεται και με το γεγονός πως ο πρώην συνεργάτης της Κατερίνας, Ανδρέας Μικρούτσικος, θα είναι πια φέτος στο πάνελ της Φαίης. Τους δένουν συμπτωματικά και ευχάριστες συγκυρίες. Το φετινό καλοκαίρι έκαναν και οι δύο αλλαγές στην προσωπική τους ζωή. Είναι ευτυχισμένες και ερωτευμένες.

Από τη Φαίη δεν περιμένουμε να ακούσουμε κάτι που την αφορά στα προσωπικά της στην εκπομπή της. Από την Κατερίνα Καινούργιου σίγουρα κάτι θα ακούσουμε.

Οι ομάδες που κερδίζουν και οι νέες «χρυσές» μεταγραφές στα πάνελ των εκπομπών

Η Super Κατερίνα, μπορεί να είναι σε πιο low profile φάση στη διαφήμιση της νέας της σεζόν, αλλά ετοιμάζει την αντεπίθεσή της, με αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Με τα αποκλειστικά ρεπορτάζ, μία πιο έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες και ήδη με τον «αέρα» των προηγούμενων πετυχημένων τηλεοπτικών σεζόν στα πρωινά. Και πάλι όμως, τίποτε δε θεωρείται δεδομένο.

Και οι δύο κυρίες έχουν να αντιμετωπίσουν τον δυνατό Γιώργο Λιάγκα που κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην πρεμιέρα του Πρωινού του. Με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Αργυρό που θα ανακοινώσει πως θα γίνει πατέρας και αρκετά επίσης αποκλειστικά. Σύμπτωση, αλλά και εκείνος έκανε μία ευχάριστη αλλαγή στην προσωπική του ζωή αυτό το καλοκαίρι με τη Μαρία Αντωνά.

Αφού μιλάμε για καλεσμένους, ο Λάκης Λαζόουλος θα κάνει ποδαρικό στη Φαίη Σκορδά, ενώ ο Τιμωρός - Δημήτρης Λάλος θα μιλήσει για πρώτη φορά στην Κατερίνα Καινούργιου για τον νέο του ρόλο και ίσως και για τη δική του ευχάριστη αλλαγή στη ζωή του με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Αντίπαλοι στους νέους έρωτες, οι πάντα ερωτευμένοι Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου στο Brekfast@Star. Αξιόλογοι αντίπαλοι στην πρωινή μάχη που κάνουν συχνά υψηλά νούμερα, ακολουθώντας ένα καθαρά ψυχαγωγικό προφίλ.

Κάποιος πρέπει να διαφέρει, στον infotainment ανταγωνισμό.