Οικονομάκου, Χατζίδου & άλλες μαμάδες απαθανάτισαν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Οικονομάκου, Χατζίδου & άλλες μαμάδες απαθανάτισαν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα στο σχολείο

Η πρώτη μέρα στο σχολείο ανέκαθεν ήταν ξεχωριστή, πόσο μάλλον για όσες μαμάδες βλέπουν τα παιδιά τους να «πηδούν» από τη μια τάξη στην άλλη.

Και το πρώτο κουδούνι χτύπησε για φέτος με τους μαθητές όλων των ηλικιών να πηγαίνουν στο σχολείο μετά από περίπου τρεις μήνες ξεγνοισιάς και παιχνιδιού σε χωριά και παραλίες.

Κι αν ακόμη νιώθεις ένα σφίξιμο όταν έρχεται η 11η Σεπτεμβρίου, καθώς θυμάσαι το άγχος εκείνης της πρώτης πάντα μέρας όταν πήγαινες εσύ σχολείο, σκέψου πως όσοι έχουν αποκτήσει τα δικά τους παιδιά έχουν το διπλό «σφίξιμο» στο στομάχι.

Ελένη Φουρέιρα & 6 δυναμικές γυναίκες που έκαναν θρύψαλα το ταμπού της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Αν είσαι γονιός σίγουρα περίμενες να έρθει αυτή η μέρα του χρόνου για να ξαναμπείτε σε ένα πρόγραμμα, αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός πως βλέπεις το παιδί ή τα παιδιά σου να μεγαλώνουν. Γιατί την πρώτη μέρα στο σχολείο συνειδητοποιείς τη χρονιά που αλλάζει και σηματοδοτεί το πέρασμα του χρόνου.

Κάπως έτσι πολλές εγχώριες celebrities απαθανάτισαν τα «μικρά» τους - γιατί όσων χρονών και να είσαι το παιδί σου πάντα είναι το μικρό σου - στη διαδρομή για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Δούκισσα Νομικού

«Καλή σχολική χρονιά να έχουμε», έγραψε η Δούκισσα Νομικού δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του 6χρονου Σάββα και της 5χρονης Αναστασίας με τις σχολικές τους τσάντες.

457688372_1079175996695213_1706397201738009453_n.jpg

Αθηνά Οικονομάκου

Ξεχωριστή χρονιά η φετινή και για την Αθηνά Οικονομάκου, αφού ο γιος της ο Μάξιμος ανήκει στα «πρωτάκια», ενώ και η 3 ετών Σιένα ξεκίνησε παιδικό σταθμό.

«Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια και τους εκπαιδευτικούς! Καλή δύναμη σε όλους τους γονείς!», έγραψε η Αθηνά Οικονομάκου βλέποντας και τη μικρή της να κρατάει πια σχολική τσάντα. Παράλληλα, την προηγούμενη μέρα «έντυσε» τα πρώτα βιβλία του Μάξιμου.

Ελένη Χατζίδου

Η Ελένη Χατζίδου απαθανάτισε την 5 ετών πια Μελίτα να πηγαίνει στο νήπιο ντυμένη στα ροζ, γράφοντας:

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο για το μικρό μας αστέρι.
Στα νήπια πια...!
Αχ πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος...
Σε καμαρώνουμε, γεμάτοι υπερηφάνεια και συγκίνηση, καθώς κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε αυτή τη νέα περιπέτεια.
Να έχεις μια μαγική σχολική χρονιά, μικρή μας!».

https://www.instagram.com/p/C_xG-wONtWj/

Χριστίνα Κοντοβά

Η Χριστίνα Κοντοβά ήδη από το προηγούμενο βράδυ περίμενε εναγωνίως την πρώτη μέρα της Ada στο σχολείο, αφού όπως έγραψε σήμερα θα ήταν μια από τις πιο σπουδαίες μέρες στη ζωή της.

458745281_1261814144979428_1705083628402151996_n.jpg

Σήμερα το πρωί λοιπόν, δημοσίευσε και κάποιες φωτογραφίες με την Ada να πηγαίνει στο σχολείο, γράφοντας: «Σπουδαία μέρα σήμερα! #πρωτάκι #adagoestoachool
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και κυρίως τα πρωτάκια μας!».

https://www.instagram.com/p/C_xlWSJMtYV/

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας λίγες μέρες πριν είχε κάνει ένα live στο Instagram με τον δάσκαλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Μάριο Μάζαρη ή αλλιώς schoolmarius, ώστε να λύσει τις δικές της απορίες αλλά και των followers της που τα παιδιά τους φέτος θα είναι στην πρώτη δημοτικού.

Βάσω Λασκαράκη

«Η ΣΤ´ τάξη μόλις ξεκίνησε για μας εδώ.
Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς … Καλή δύναμη και στους γονείς», έγραψε η Βάσω Λασκαράκη απαθανατίζοντας την 11χρονη Εύα να είναι πανέτοιμη για την τελευταία της χρονιά στο δημοτικό.

https://www.instagram.com/p/C_w9BDVt9QC/

Kατερίνα Καραβάτου

Η Κατερίνα Καραβάτου πήγε στον αγιασμό της 13χρονης Αέλιας και το 8χρονου Αρίωνα και στην ανάρτησή της πέρα από τις γλυκές selfies της μαζί τους, μετέφερε κι ένα πολύ ωραίο μήνυμα που άκουσε από τον ένα διευθυντή του σχολείου.

«Το πρωί στον Αγιασμό του σχολείου της Αέλιας άκουσα από τον διευθυντή το εξής: "Η εκπαίδευση είναι άσκηση αγάπης". Μ' αυτόν τον τρόπο θα ευχηθώ σε όλα τα παιδιά μας μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, χαρά κι αγάπη!».

https://www.instagram.com/p/C_xTllroNGG/

Έλενα Ασημακοπούλου

Η ηθοποιός και επιχειρηματίας, Έλενα Ασημακοπούλου έβγαλε την καθιερωμένη φωτογραφία με τη Μαρία - Ροζάρια να είναι έτοιμη για άλλη μια επιτυχημένη σχολική χρονιά. Η ίδια στην ανάρτησή της δεν παρέλειψε να τονίσει τα χρόνια που περνούν, βλέποντας την κόρη της να πηγαίνει στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου.

«Αν περνάνε λέει… Γ’ Γυμνασίου λοιπόν…ααααχχχ…
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!!!», έγραψε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/C_xMy7jNl7d/

Όλγα Λαφαζάνη

Μπορεί τα παιδιά της δημοσιογράφου Όλγας Λαφαζάνη να είναι λίγο πιο μεγάλα, αφού η κόρη της Μαρία - Αλεξάνδρα είναι 13 χρονών, ενώ ο γιος της ο Γιώργος έκλεισε τα 6, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει η ίδια συγκίνηση και το καμάρι για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

«Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια μας!!! Με υγεία, ασφάλεια, χαρά και ξεγνοιασιά!!!», έγραψε η ίδια δημοσιεύοντας μια φωτογραφία των παιδιών της μπροστά από το σχολικό.

457879373_878575540356841_5957582523516738594_n.jpg