Friends: Το αστρονομικό ποσό στο οποίο πουλήθηκε ο εμβληματικός καναπές της παρέας - κι ας ήταν fake

Friends: Το αστρονομικό ποσό στο οποίο πουλήθηκε ο εμβληματικός καναπές της παρέας - κι ας ήταν fake

Μία δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 30ή επέτειο του πρώτου επεισοδίου της θρυλικής σειράς Friends έβγαλε στο σφυρί όχι μόνο τον καναπέ του Central Perk αλλά και άλλα (αρκετά παράξενα, μάλιστα) memorabilia.

Πρόσφατα γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς και ο Οίκος Δημοπρασιών Julien's Auctions αποφάσισε να προσφέρει μερικά κομμάτια, άρρηκτα συνδεδεμένα με τα θρυλικά Φιλαράκια. Μεταξύ αυτών μία ρέπλικα του εμβληματικού πορτοκαλί καναπέ που υπήρχε μέσα στο Central Perk αλλά και στους τίτλους της σειράς.

https://www.instagram.com/p/DAUAdvRT3AN/

Ακόμη και αντίγραφο λοιπόν, ο καναπές αυτός πωλήθηκε στην εντυπωσιακή τιμή των 29.250$ (26.190€, δηλαδή) ενώ ως αρχική εκτίμηση είχε μόλις μεταξύ 2 και 3 χιλιάδων δολαρίων!

Ένας καναπές πολλές ιστορίες

Ο καναπές αυτός υπήρξε στο επίκεντρο σχεδόν κάθε ιστορίας που ειπώθηκε μέσα στα 10 χρόνια που κράτησε η σειρά καθώς ήταν το σημείο όπου η παρέα των 6 κολλητών συναντιόταν καθημερινά - μέχρι που στο τελευταίο επεισόδιο, κάποια άλλη παρέα, οι νέοι 20άρηδες σε εκείνη τη φάση, φάνηκε ότι τους αντικατέστησαν!

Η τελευταία φορά που είδαμε όλα τα Φιλαράκια να κάθονται σε αυτό τον καναπέ ήταν στο reunion του HBO Max του 2021, όπου οι έξι τους μίλησαν με τον James Corden προκαλώντας φρενίτιδα στους απανταχού φανς.

1.jpg

Τα άλλα αντικείμενα που βγήκαν στο σφυρί

Εκτός από τον καναπέ υπήρξαν και άλλα memorabilia από την αγαπημένη σειρά που βγήκαν προς πώληση και «μοσχοπουλήθηκαν» επίσης, προς τεράστια έκπληξη των υπεύθυνων.

Για παράδειγμα ένα αντίγραφο (επίσης) του παράξενου Geller Cup Trophy που είδαμε στο επεισόδιο της τρίτης σεζόν με τίτλο The One With The Football και είναι ένα χειροποίητο «τρόπαιο» φτιαγμένο από μία ξανθιά κούκλα Troll κολλημένη επάνω σε ένα κομμάτι ξύλο, βιδωμένου σε μία μεταλλική βάση και σε αυτό διαβάζουμε ετικετούλες με τις νίκες κάθε αδελφού Geller ανάλογα τη χρονιά. (77 Ross, 78 Ross, 79 Monica, 80 Ross, 81 Monica, 82 Monica, and 83 Ross).

Για το αντικείμενο αυτό, οι υπεύθυνοι δεν περίμεναν να λάβουν πάνω από 500$ και τελικά ο άνθρωπος που το διεκδίκησε και το αγόρασε έδωσε 9.100$ (8.148€).



Δεν ήταν όλα αντίγραφα, όμως, σε αυτή τη δημοπρασία. Μία αυθεντική επαγγελματική κάρτα της Monica έπιασε 1.455€ και ένα μπλε, κεντημένο με λουλούδια παλτό της Phobe, 4.656€, για παράδειγμα.

Το γκρι μάλλινο πουλόβερ που φορούσε η Jennifer Aniston ως Rachel Green στο επεισόδιο «The One With The Truth About London», αναμενόταν να κινηθεί μεταξύ 800 και 1400 € ενώ τελικά αγοράστηκε 5.00€.

Το ίδιο συνέβη και με ένα πλεκτό τοπ που φορούσε η Monica στο επεισόδιο 'The One With The Mugging' και έφτασε τα 2.000€, όπως επίσης ένα πουκάμισο του Joey, Matt LeBlanc «έπιασε» 2910€ αντί τα περίπου 1.000€ που περίμεναν οι υπεύθυνοι του Οίκου, και ένα κασμιρένιο πουλόβερ του Chandler Bing που φορούσε στο επεισόδιο 'The One With The Holiday Armadillo ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας τα 5.800€. Αυτό βέβαια ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο Matthew Perry δεν ζει πια.

Οι 10 αξέχαστες σκηνές του Chandler Bing -Matthew Perry- από τα Φιλαράκια

Η πρώτη επέτειος της σειράς χωρίς τον Matthew Perry

Οι δημιουργοί της κωμικής σειράς, Marta Kauffman και David Crane, μίλησαν για την απώλεια του Matthew σε συνέντευξή τους στο TODAY, με αφορμή τη φετινή επέτειο και φυσικά δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Η Marta Kauffman δήλωσε «Είναι μια τεράστια απώλεια και κάνει τον 30ό χρόνο λίγο δύσκολο» με τον David Crane να προσθέτει «Μας έκανε να γελάμε κάθε μέρα».

Αναμφίβολα, ο χαρακτήρας του Chandler Bing γέμιζε με ατάκες το κάθε επεισόδιο και η Marta παραδέχεται πως ο Matthew Perry «ήταν ο πιο αστείος άνθρωπος σε ένα δωμάτιο».

DPG Network