«Δικαιοσύνη για τον Justin»: Πώς το σκάνδαλο P. Diddy αποκάλυψε την πραγματική σχέση Combs-Bieber

«Δικαιοσύνη για τον Justin»: Πώς το σκάνδαλο P. Diddy αποκάλυψε την πραγματική σχέση Combs-Bieber

Diddy και Justin Bieber ήταν κάποτε φίλοι. Ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν. Οι φήμες περί κακοποίησης, η περίεργη σχέση τους ανά τα χρόνια και η απομάκρυνση του Bieber μετά τη σύλληψη του Combs. 

Ο Justin Bieber ήταν μόλις 15 χρονών όταν ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική. Εκείνη την εποχή ο μεγιστάνας της rap μουσικής Sean John Combs, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του ή αλλιώς ο P. Diddy, ήταν 40, γνωστός και έμπειρος στη μουσική βιομηχανία.

Ο Diddy για τον Justin Bieber ήταν η νούμερο ένα έμπνευσή του. Ίσως αυτό μέχρι να τον γνωρίσει. Ο Justin Bieber παίρνει αποστάσεις από τον Diddy μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε ο ράπερ για σεξουαλική κακοποίηση και όλοι ανησυχούν για το πώς νιώθει.

Ο Justin Bieber έχει δημιουργήσει πλέον την οικογένειά του, έχοντας αποκτήσει έναν γιο τον Αύγουστο με την Hailey Bieber. Και μπορεί ο μέντοράς του στη μουσική να συνελήφθει για μια σειρά καρκουγημάτων, αλλά στην πραγματικότητα δεν μας ανησυχεί τόσο ο σημερινός Bieber, όσο ο νεότερος εαυτός του.

P. Diddy και Justin Bieber «δέθηκαν» όταν ο νεαρότερος ήταν μόλις 15 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική βιομηχανία. Πολλοί ανησυχούν εκ των υστέρων γι' αυτή τη φιλία μετά τη σύλληψη του Combs, με ένα παλιό βίντεο να έρχεται στην επιφάνεια και να δείχνει τον Combs να λέει ότι θα έπαιρνε την «επιμέλεια» του έφηβου Bieber για 48 ώρες.

Οι «κολλητοί» του P. Diddy: Από τον Jay-Z και την Beyoncé μέχρι τον Kutcher και τον Di Caprio

Οι φήμες περί κακοποίησης

Ο Combs είχε στην ευθύνη του τον Justin με σκοπό να τον «φροντίσει», ή μήπως όχι; Σύμφωνα με ένα παλιό βίντεο από το επίσημο κανάλι του Justin Bieber, ο Usher, μέντορας του Bieber και στέλεχος της δισκογραφικής του εταιρείας, υπέγραψε την «επιμέλεια» του Bieber στον Diddy για 48 ώρες.

«Πού κάνουμε παρέα και τι κάνουμε, δεν μπορούμε πραγματικά να αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο ενός 15χρονου. Μου έχει δοθεί η κηδεμονία του. Έχει υπογράψει με τον Usher — είχα τη νόμιμη κηδεμονία του Usher όταν έκανε το πρώτο του άλμπουμ. Δεν έχω πραγματικά τη νόμιμη κηδεμονία του (σ.σ Justin Bieber), αλλά για τις επόμενες 48 ώρες είναι μαζί μου. Και θα τρελαθούμε», ισχυρίζεται ο Diddy στο βίντεο.

Ο Diddy ρωτά τον Bieber τι θέλει να κάνει τις επόμενες 48 ώρες, με τον νεαρό τραγουδιστή να απαντά: «Ας πάρουμε μερικά κορίτσια, ας πάμε να κάνουμε παρέα με μερικά κορίτσια».

Οι θεωρίες συνωμοσίας θέλουν ωστόσο, τα πράγματα να είναι πιο περίπλοκα και ο Usher να «έδωσε» τον Justin Bieber στον P.Diddy - ο οποίος τον κακοποίησε σωματικά - για να γλιτώσει απ' όλα τα φρικτά που έβλεπε ή του έκαναν, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο κύκλωμα το οποίο ανήκει σε μεγαλύτερα ονόματα από αυτό του Diddy, το οποίο κακοποιούσε κόσμο με ναρκωτικά, αλκοόλ και σεξ και από το οποίο ξέφευγες μόνο αν μυούσες κάποιον άλλο.

Και δεν είναι μόνο το βίντεο του Diddy που ήρθε με καθυστέρηση στην επιφάνεια. Έχουν προκύψει πολλά άλλα βίντεο με τον Bieber να σεξουαλικοποιείται ή να αντιμετωπίζεται παράξενα από ενήλικες της βιομηχανίας του θεάματος, με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται πώς του επιτράπηκε να του φέρονται με αυτόν τον τρόπο σε μια τόσο δημόσια σκηνή. Τα κλιπ που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκάλεσαν μαζική οργή, με τον όρο «Δικαιοσύνη για τον Justin Bieber» να κερδίζει την προσοχή στο διαδίκτυο.

Σε ένα ηχητικό αποσπάσμα, ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον 15χρονο τότε Bieber αν ξέρει πώς να δίνει γαλλικά φιλιά. Ο ίδιος αργότερα εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας: «Έκαναν μερικές πραγματικά περίεργες ερωτήσεις. Είμαι μόλις 15 ετών και η μαμά μου ήταν ακριβώς εκεί».

Σε μια άλλη, ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής είχε ρωτήσει τον Bieber: «Οι γονείς μου δεν μου έκαναν ποτέ λόγο για σεξ. Γιατί δεν μου μιλάς εσύ για το σεξ;». Ο Bieber απάντησε τότε: «Πραγματικά, νιώθω άβολα αυτή τη στιγμή. Γιατί θέλεις να μάθεις τη συζήτηση για το σεξ από ένα 15χρονο αγόρι; Αυτό είναι αρκετά περίεργο».

Βίντεο κλιπ που δείχνουν την περίεργη κακομεταχείριση του Bieber έχουν γίνει viral.
Τότε, η βιομηχανία του θεάματος είχε εκμεταλλευτεί το τρέχον meme της «ελκυστικότητας» του Bieber, εκμεταλλευόμενη την ακατάλληλη για την ηλικία του συμπεριφορά για να προκαλέσει γέλιο. Αλλά στη δεκαετία του 2020, όπου είναι γνωστό ότι η παιδική δημοσιότητα και η κακοποίηση πάνε χέρι-χέρι, μοιάζει γελοίο το γεγονός κάτι τέτοιο επιτράπηκε.

2010: Ο Diddy ρωτάει τον Justin Bieber γιατί δεν κάνουν συχνά παρέα

Σε ένα βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια, ο Justin Bieber φαίνεται να πέρναγε χρόνο με τον Diddy το 2010 σε ένα στούντιο ηχογράφησης και ο ράπερ τον είχε ρωτήσει τότε γιατί δεν κάνουν συχνά παρέα.

«Τι γίνεται φίλε, είσαι καλά; Ξεπουλάς σε αρένες και τα πάντα;», τον ρώτησε ο Diddy. «Αρχίζεις να φέρεσαι διαφορετικά, ε; Δεν με παίρνεις τηλέφωνο και δεν κάνουμε παρέα όπως κάναμε παλιά».

Στο βίντεο, ο Combs κάνει τον τραγουδιστή μέλος της ομάδας του Dirty Money και του δείχνει πώς να περπατάει με το swag. «Έτσι κατακτάς τις γυναίκες», λέει ο Justin, ενώ ο Diddy λέει: «Έτσι σπρώχνεις πίσω τους haters».

Το πρώτο σφηνάκι αλκοόλ για τον Bieber

Τον Μάρτιο του 2015, ο Justin έκλεισε τα 21 και ο Diddy του έδωσε το πρώτο του σφηνάκι αλκοόλ. Σε βίντεο τους βλέπουμε να πίνουν μαζί σφηνάκια τεκίλας.

Μια απλή αγκαλιά ή μήπως όχι;

Σε ένα φιλικό βίντεο μεταξύ των δυο τους, ο Diddy και ο Justin αγκαλιάζονται. Ωστόσο, προηγουμένως ο Diddy φαίνεται να τον ρωτάει κάτι, χτυπώντας κάπως περίεργα το στήθος του Justin προς τα κάτω. Όταν έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση, οι δυο τους εμφανίζονται να αγκαλιάζονται. Κάποιοι διαδικτυακοί χρήστες υποψιάστηκαν ότι ο Diddy έλεγχε για κάποιο καλώδιο.

Σεπτέμβριος 2023: Ο Diddy περιλαμβάνει τον Justin Bieber στο νέο του άλμπουμ

Ο Diddy αποκαλύπτει ότι ο Justin Bieber είναι ένας από τους καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ του The Love Album: Off The Grid.

Ο Justin ενθουσιάστηκε με τη συνεργασία με τον Diddy λέγοντας ότι ήταν «μια στιγμή που έκλεισε τον κύκλο του» γι' αυτόν. «Θυμάμαι να πηγαίνω στο γραφείο του αδελφού μου Diddy για να του προτείνω ένα τραγούδι που έγραψα γι' αυτόν όταν ήμουν περίπου 14 ετών, δυστυχώς το τραγούδι ήταν σκουπίδι χαχα», έγραψε στο Instagram Story του. «Fast forward σε μερικά χρόνια πριν ο Puff με ρώτησε αν θα κάνω κάποιο freestyle για το επερχόμενο άλμπουμ του για την αγάπη. Έντονη στιγμή που έκλεισε ο κύκλος, σ' αγαπώ @diddy».

Έναν χρόνο μετά, ο P. Diddy συνελήφθη.

O Justin Bieber επικεντρώθηκε στον γιο του και την Hailey μετά τη σύλληψη του Sean "Diddy" Combs

Μερικούς μήνες νωρίτερα, η μητέρα του Justin Bieber ήρθε επίσημα αντιμέτωπη με τον Diddy και κυκλοφόρησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για το τι έκαναν ο Diddy και ο Usher στον γιο της όταν ήταν 15 ετών. Η Patty Mallette διηγήθηκε τη θλιβερή ιστορία για όλα όσα πέρασε ο Justin ως παιδί στον κόσμο της βιομηχανίας του θεάματος.

Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που εικάζουν πως ο Bieber μας έχει προειδοποιήσει μέσα από πολλά τραγούδια του για τις ύποπτες δράσεις του Diddy. Μέσα από τραγούδια, όπως το «Lonely» και το «Purpose», φαίνεται ότι είχε αποκαλύψει τις δυσκολίες που βίωσε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά και την πίεση της φήμης από πολύ μικρή ηλικία.

DPG Network