Sandra Bullock και Keanu Reeves ξανά μαζί 30 χρόνια μετά το Speed κι όλα μοιάζουν 1994

 Άρτεμις Σκούφου
Sandra Bullock και Keanu Reeves ξανά μαζί 30 χρόνια μετά το Speed κι όλα μοιάζουν 1994
Instagram/ latimes_entertainment

Sandra Bullock και Keanu Reeves επανενώθηκαν και κανείς δε μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. Μήπως να περιμένουμε και Speed 3; 

Πότε ήταν 1994, πότε ήρθε το 2024;! Το Speed γιόρτασε τα 30 του χρόνια με τον πιο όμορφο τρόπο, την επανένωση Sandra Bullock και Keanu Reeves στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή στο Egyptian Theatre.

Οι δύο ηθοποιοί βρέθηκαν εκεί το βράδυ της Τρίτης, μαζί με τον σκηνοθέτη του Speed, Jan de Bont. Έχοντας μια συζήτηση επί σκηνής, οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας χαμογέλασαν, καθώς θυμήθηκαν το κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα της βραβευμένης με Όσκαρ επιτυχίας δράσης.

Ο Keanu Reeves κάνει ντεμπούτο στο Broadway: Το reunion με τον Alex Winter και ο ενθουσιασμός στο Χ

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το Speed του 1994

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Bullock, Reeves και de Bont ανέβηκαν στην ίδια σκηνή για να μιλήσουν για αυτό που δημιούργησαν το 1994. Η χημεία των δύο ηθοποιών ήταν εμφανής ακόμα και 30 χρόνια μετά. Η ταινία τότε έγινε επιτυχία-έκπληξη, αφού με προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων δολαρίων απέφερε πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

https://www.instagram.com/p/DA6qVebzIbw/

Στη σκηνή του Egyptian Theatre, μιλώντας για όσα έζησε τότε στα γυρίσματα της ταινίας, ο Keanu Reeves είπε από την πλευρά του «ξέραμε ότι κάναμε κάτι τρελό», όσον αφορά τον ρόλο του.

«Βρισκόμουν πίσω από το τιμόνι, οπότε ήμουν απλά χαρούμενη που ήμουν ζωντανή στο τέλος της ημέρας», δήλωσε από την άλλη η Sandra Bullock, η οποία υποδύθηκε την Annie Porter, μια επιβάτιδα του λεωφορείου που βοηθά να αποτραπεί η έκρηξή του. «Θέλω να πω, ήμουν καινούργια στο όλο παιχνίδι, οπότε δεν είχα επίγνωση του τι συνέβαινε ή τι ένιωθα σωστά ή τι δεν έπρεπε να νιώθω με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά ήμουν απλά, είσαι απλά μέσα σε αυτό», συνέχισε η ίδια.

Μιλώντας για το πώς οι άνθρωποι έπρεπε να πέφτουν πάνω σε πράγματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η ηθοποιός είπε «Έτσι, νομίζω ότι ως ηθοποιός και, καθώς ήμουν αρχάρια, ήμουν πίσω από το τιμόνι θέλοντας όλοι να είναι ασφαλείς. Ήταν ξεχωριστό».

Βλέποντας ξανά την ταινία, ακόμα και ο Jan de Bont δε μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Για τον σκηνοθέτη Jan de Bont, οι πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν σε μεγάλο βαθμό ο λόγος της κριτικής και εμπορικής της επιτυχίας. «Ποτέ δεν ήμουν τόσο περήφανος για αυτούς τους δύο ηθοποιούς, για ό,τι έκαναν για μένα και αρκετά συχνά αφύσικο γι' αυτούς», δήλωσε.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι απλά απίστευτο. Αλλά η σχέση που δημιούργησαν αυτοί οι δύο μαζί είναι απολύτως εκπληκτική. Και βλέποντάς την ξανά στην οθόνη απόψε, ήταν τόσο αληθινή. Ήταν απολύτως τέλειοι. Όλα τα συναισθήματα ήταν σωστά, όλα τα γέλια ήταν σωστά, όλα τα χαμόγελα.

Ο Jan de Bont συνέχισε για λίγα λεπτά να αποθεώνει τους δύο ηθοποιούς, λέγοντας ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, συνειδητοποίησε πόσο υπέροχοι ήταν.

1 χρόνο μετά τον θάνατο του συντρόφου της η Sandra Bullock στέλνει δυνατό μήνυμα για την ηλικία της

Στην επιτυχία του 1994 ο Reeves υποδύεται τον αστυνομικό Jack Traven και η Bullock την Annie Porter σε ένα λεωφορείο που θα εκραγεί αν πέσει κάτω από μια συγκεκριμένη ταχύτητα. Αφού ο de Bont μοιράστηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν 11 λεωφορεία για τα γυρίσματα, ο Reeves αστειεύτηκε με τον υπερβολικό αριθμό καμερών στα οχήματα.

«Μέτρησα 22 κάμερες στο μπροστινό μέρος», δήλωσε ο Reeves. «Μπροστά μας υπήρχαν περίπου 22 κάμερες. Υπήρχε μία κάμερα για το χέρι της Sandra. Μία κάμερα για όταν έστριβα».

Η επιτυχία της πρωτότυπης ταινίας οδήγησε στο δεύτερο Speed, με πρωταγωνιστές τους Bullock, Jason Patric και Willem Dafoe, και νωρίτερα φέτος, ο Reeves και η Bullock εμφανίστηκαν μαζί στο podcast «50 MPH».

Το ζευγάρι δήλωσε ότι δεν θα ήταν αρνητικό στο ενδεχόμενο να εμφανιστούν μαζί σε ένα πιθανό «Speed 3». Άλλωστε, η χημεία τους στις οθόνες μας έχει αποδειχθεί και άλλες φορές μέσα από το «Έρωτας δίχως παρόν» (The Lake House), την ταινία του 2006, αλλά και από συνεντεύξεις τους.

DPG Network