Λευτέρης Χαρίτος: Οι Μέλισσες, η Μάγισσα, ο επώδυνος «μη χωρισμός» & ένα «τα πάντα είναι ρίσκο»

Λευτέρης Χαρίτος: Οι Μέλισσες, η Μάγισσα, ο επώδυνος «μη χωρισμός» & ένα «τα πάντα είναι ρίσκο»
NDPPHOTO / NDP PHOTO

Ο σκηνοθέτης των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών μιλά για τα επαγγελματικά του αλλά και τα προσωπικά τους με μία «σοφία» που μας αρέσει.

Λίγο μετά την πρεμιέρα του φετινού τηλεοπτικού πονήματός του, της σειράς «Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά» στον ΑΝΤ1, ο Λευτέρης Χαρίτος έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη Δέσποινα Καμπούρη για τους Weekenders του ίδιου σταθμού.

Εν αρχή ήσαν οι Άγριες Μέλισσες

Οι Άγριες Μέλισσες έχουν γράψει τη δική τους λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνική τηλεόρασης με τον σκηνοθέτη που τις ανέλαβε, «against all odds» όπως σχεδόν περιέγραψε, να παραδέχεται (και να βρίσκει σύμφωνους τους πάντες, βέβαια) πως αν δεν υπήρχαν αυτές, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο στην ελληνική μυθοπλασία.

Οι δημιουργοί της σειράς τότε, έψαχναν κάποιον σκηνοθέτη που δεν είχε σχέση με την τηλεόραση, για να κάνει ΑΥΤΗ την τηλεόραση και, εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως με την επιλογή του Λευτέρη Χαρίτου πέτυχαν διάνα.

Εκεί κάπου στην τρίτη σεζόν, πάντως, όπως είπε ο κύριος Χαρίτος, ήρθε και η αναγνωρισιμότητα!

6+1 γυναίκες της TV που έγιναν αγαπημένες ηρωΐδες της μυθοπλασίας και έκαναν την έκπληξη

Έπειτα ήρθε η Μάγισσα

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συνέχεια στην πορεία του Λευτέρη Χαρίτου από τη Μάγισσα που έγραψε επίσης τη δική της φωτεινή σελίδα στην τηλεοπτική ιστορία της χώρας. Και φέτος ήρθε η συνέχειά της με το Prequel Φλεγόμενη Καρδιά.

«Η μεγάλη δυσκολία είναι ότι όταν έχεις κάνει την πρώτη Μάγισσα, με αυτούς τους ηθοποιούς και αυτό το σενάριο και αυτές τις συνθήκες, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να βάλεις τον εαυτό σου και πεις "πάμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο". Η πρώτη Μάγισσα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο πρότζεκτ, δεν νομίζω ότι θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Επώδυνος χωρισμός - Επώδυνος μη χωρισμός επίσης

Η συζήτηση πέρασε και στα προσωπικά καθώς η Δέσποινα Καμπούρη θέλησε να μάθει πόσο εύκολο είναι να έχει κάποιος μια μεικτή, όπως τη χαρακτήρισε, οικογένεια, δεδομένου πως ο Λευτέρης Χαρίτος έχει έναν γιο από προηγούμενη σχέση του και μία μικρότερη κόρη από την πιο πρόσφατη σχέση του με τη Μαρκέλλα Γιαννάτου. Οι δυο τους μάλιστα χώρισαν ύστερα από πολλά χρόνια σχέσης, λίγο πριν από τη γέννηση της μικρής.

Ο χωρισμός Μαρκέλλας Γιαννάτου και Λευτέρη Χαρίτου πριν γίνουν γονείς- Τι έλεγαν για τη σχέση τους

https://www.instagram.com/p/B1RgAK-IWvH/

«Τίποτα δεν είναι εύκολο σ’ αυτή τη ζωή, αλλά ούτε αυτό που λέμε η original οικογένεια, που είσαι για πάντα μαζί, είναι εύκολο. Και αυτό είναι δύσκολο. Γενικά, νομίζω ότι η συνύπαρξη των ανθρώπων είναι δύσκολη. Για εμένα το ουσιαστικό είναι να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν, όλα τα πράγματα είναι εφικτά. Θέλω να πω ότι δεν είναι θέμα μεικτής ή μη μεικτής οικογένειας, είναι θεωρώ θέμα συνεννόησης των ανθρώπων και επίσης το κατά πόσο συζητάς με τα παιδιά σου, όλα αυτά που προκύπτουν» είπε αρχικά ο σκηνοθέτης συμπληρώνοντας πως ναι, ένας χωρισμός είναι πάντα επώδυνος, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

«Εγώ θα το πάω ανάποδα, πόσο επώδυνος είναι ένας "μη χωρισμός" εφόσον κάποιος ή και οι δύο θα προτιμούσαν να είναι χωρισμένοι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι γονείς να είναι εκεί. Τα πάντα είναι ρίσκο, ποτέ δεν ξέρεις, ούτε πάντα πετυχαίνουν. Αν μπορούσες να προβλέψεις από πριν θα ήμασταν όλοι άνετοι, θα λέγαμε «κοίτα να δεις το πάμε για χωρισμό καλύτερα, γιατί το βλέπω να 'ρχεται».

Και ναι. Έτσι είναι, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. Όλα όσα είπε ο Λευτέρης Χαρίτος. Τα πάντα είναι ρίσκο, όντως. Και διασφαλίσεις δεν υπάρχουν σε καμία διαπροσωπική σχέση. Και όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες. Και όλα είναι θέμα συνεννόησης, και ούτε υπάρχει μη επώδυνος χωρισμός όμως ακόμη και αυτός είναι ίσως προτιμότερος από έναν «μη χωρισμός» που πονάει το ίδιο, αν όχι και περισσότερο!

DPG Network