Για την Εβδομάδα για την Απώλεια Μωρού, η Kate Middleton στέλνει το πιο προσωπικό της μήνυμα

 Άρτεμις Σκούφου
Victoria Jones/Pool Photo via AP

Η Kate Middleton στέλνει ένα «ζεστό» μήνυμα για την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια Μωρού και δείχνει ότι είναι εδώ για όσες οικογένειες το έχουν ανάγκη. 

Η Kate Middleton είναι μητέρα τριών παιδιών, έχει βιώσει τη μητρότητα και δείχνει ευτυχισμένη στο πλευρό του William. Έχει αποδείξει πολλές φορές την ευαισθησία της κι αυτή είναι μία ακόμα που μας θυμίζει ότι δεν είναι μόνο πριγκίπισσα, αλλά κυρίως Άνθρωπος.

Από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι η καθιερωμένη Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια Μωρού και πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτές τις μέρες για να δοθεί δύναμη και υποστήριξη στις οικογένειες που έχουν χάσει πολύ νωρίς τα μωρά τους και δε μπόρεσαν να τα κρατήσουν στην αγκαλιά τους.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δε θα μπορούσε να ξεχάσει αυτή τη βδομάδα και να μην κάνει μια ξεχωριστή ανάρτηση την τελευταία ημέρα, κλείνοντας τη βδομάδα αυτή μ' ένα μήνυμα.

Η Kate Middleton επέστρεψε άτυπα στα καθήκοντά της με μια αγκαλιά - γροθιά στον καρκίνο

Η Kate Middleton δίπλα σε όσους πενθούν ή έχουν πενθήσει

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία ενός φωτεινού κεριού για την εκστρατεία Wave of Light. Με αφορμή την Εβδομάδα Ενημέρωσης για την Απώλεια Μωρού, η Kate Middleton έκανε μια προσωπική ανάρτηση, στέλνοντας την υποστήριξή της σε όσους αντιμετωπίζουν μια τέτοια απώλεια και στις μανούλες φυσικά που δε μπόρεσαν να πάρουν στην αγκαλιά τους το μωρό τους, λόγω πρόωρης αποβολής.

«Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια Μωρού είναι μια τόσο σημαντική στιγμή για να υποστηρίξουμε όσους έχουν βιώσει την οδύνη της απώλειας μωρού», έγραψε η πριγκίπισσα Kate Middleton στο X.

«Στέλνουμε αγάπη, δύναμη και ελπίδα σε όποιον έχει υποφέρει», συνέχισε, προσθέτοντας το hashtag #WaveofLight.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας υπέγραψε την ανάρτηση με το «C», συντομογραφία του μικρού της ονόματος, Catherine, και για να δείξει ότι το μήνυμα προήλθε απευθείας από την ίδια, κι όχι από κάποιο άτομο της ομάδας της.

Το μήνυμα της Kate συνοδεύτηκε από τη φωτογραφία ενός λαμπερού κεριού από τη βρετανική μάρκα Plum & Ashby. Το βάζο ήταν σφραγισμένο με την ετικέτα Wave of Light που συνδέει με το hashtag που έκλεινε την ανάρτησή της.

Η Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την απώλεια μωρών κορυφώνεται με ένα παγκόσμιο «Κύμα φωτός», όπου οι άνθρωποι καλούνται να ανάψουν ένα κερί στις 7 μ.μ. τοπική ώρα και να το κάψουν για τουλάχιστον μία ώρα για να θυμηθούν τα μωρά που χάθηκαν πολύ νωρίς.

William και Kate έστειλαν μία συγκινητική επιστολή στη σύζυγο 47χρονου άντρα που πέθανε από καρκίνο

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια Μωρού ξεκίνησε ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια Μωρού στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2002, με πρωτοβουλία μιας ομάδας γονέων που εμπνεύστηκε από την Ημέρα Μνήμης για την Απώλεια Εγκυμοσύνης και Βρεφικής Απώλειας στις 15 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Σήμερα, η εβδομάδα αυτή συνεχίζει να υπάρχει για έναν σημαντικό λόγο, για την υποστήριξη των γονέων και των οικογενειών που έχουν πενθήσει, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αποβολή και την απώλεια μωρού και για την επιτάχυνση της φροντίδας για όποιον έχει επηρεασθεί και την πρόληψη μελλοντικών απωλειών.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει εστιάσει μεγάλο μέρος του βασιλικού της έργου στα μωρά, τα παιδιά και τις μητέρες, εκφράζοντας πολλές φορές τη στήριξή της στις οικογένειες. Το 2020, την αντίστοιχη αυτή εβδομάδα, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Αναπαραγωγικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου για να πληροφορηθεί για την έρευνα σχετικά με την αποβολή κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και τις πρόωρες γεννήσεις.

Όπως πολλές οικογένειες σε όλο τον κόσμο, έτσι και η βασιλική οικογένεια έχει επηρεαστεί με αποβολές στο παρελθόν. Η Sophie, η δούκισσα του Εδιμβούργου υπέστη έκτοπη κύηση το 2001.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο εκείνη την περίοδο, ο σύζυγός της, πρίγκιπας Εδουάρδος, δήλωσε: «Είναι προφανώς μια πολύ τραυματική στιγμή και η σύζυγός μου έχει... Είναι αρκετά το πιο οδυνηρό πράγμα που μπορεί να υποστεί κανείς. Είναι μια αρκετά τραυματική εμπειρία. Όσο μειώνεται ο πόνος, τόσο θα αυξάνεται η ανακούφιση. Θέλω να προσθέσω τις ευχαριστίες μου σε όλη την ιατρική ομάδα που έκανε φανταστική δουλειά και αντέδρασε τόσο γρήγορα και χειρίστηκε τα πράγματα τόσο επαγγελματικά».

Η Zara Tindall μοιράστηκε το 2018 ότι είχε μια δεύτερη αποβολή πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί της, η κόρη της Lena, και η Meghan Markle αποκάλυψε τον Νοέμβριο του 2020 ότι είχε μια αποβολή εκείνο το καλοκαίρι, περίπου ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου της, του πρίγκιπα Archie.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης