Μην κάνεις ποτέ αυτά τα 5 λάθη στο LinkedIn αν θες να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου

 Άρτεμις Σκούφου
Μην κάνεις ποτέ αυτά τα 5 λάθη στο LinkedIn αν θες να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου
Pexels

Χρησιμοποιείς σίγουρα σωστά το LinkedIn; Υπάρχουν 5 λάθη που κάνεις στο προφίλ σου και μπορούν να πάνε πίσω την καριέρα σου. 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ελπίζω να έχεις προφίλ στο LinkedIn και να το χρησιμοποιείς. Αυτό το social media έχει αποδειχθεί πολλές φορές σωτήριο στην εύρεση εργασίας, όχι γιατί μπορείς έτσι να συνδεθείς με άτομα που ανήκουν στον ίδιο επαγγελματικό τομέα με εσένα, αλλά και γιατί πλέον είναι ο σύγχρονος τρόπος να βρεις αγγελίες εργασίας.

Έτσι λοιπόν, το LinkedIn σε βοηθά να βελτιώσεις τις επαγγελματικές σου διασυνδέσεις, να ενημερώνεσαι για το τι συμβαίνει στον κλάδο σου και να προβάλλεις τις γνώσεις σου. Μπορεί πολύ εύκολα αυτό το μέσο να αποτελέσει έναν υπέροχο τρόπο για να αναδείξεις την καριέρα και τα προσόντα σου, όμως όλο αυτό αρκεί να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Αν είσαι από αυτούς που δεν το χρησιμοποιούν στο έπακρο ή δεν έχουν αρκετές γνώσεις για να το κάνουν σωστά, η Catherine Fisher είναι εδώ για σένα. Είναι ειδικός καριέρας στο LinkedIn με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας και ώρα να μάθεις τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στο προφίλ σου στο LinkedIn.

Δεν αναφέρεις τις δεξιότητές σου

Η ενότητα των δεξιοτήτων υπάρχει για κάποιον λόγο. Και παρόλο που είναι αρκετά πιο κάτω από την εμπειρία, δεν είναι άχρηστη. Η Catherine Fisher λέει, μάλιστα, πως το να την αφήνεις κενή είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Κι αυτό γιατί όσα πτυχία κι αν έχεις, οι δεξιότητες έχουν σήμερα προτεραιότητα. «Πραγματοποιήσαμε πρόσφατα έρευνα σε περισσότερους από 1.000 υπεύθυνους προσλήψεων και η έλλειψη των κατάλληλων δεξιοτήτων για τον ρόλο είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο θα απορρίψουν έναν υποψήφιο», δήλωσε η ίδια στο the everygirl.

Τα καλά νέα είναι ότι το πεδίο των δεξιοτήτων είναι ένα από τα πιο εύκολα στη συμπλήρωση. Βεβαιώσου λοιπόν ότι στο δικό σου εμφανίζονται όλες οι σχετικές δεξιότητες που διαθέτεις για τον κλάδο και τον ρόλο σου. Όσο πιο κοντά είναι οι δεξιότητές σου με τις θέσεις εργασίας που αναζητάς, τόσο καλύτερες θα είναι οι πιθανότητές σου.

Ποια είναι η καλύτερη περίοδος να ψάξεις για δουλειά; Όσα πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις αίτηση

Έχεις τυπογραφικά λάθη

Όλοι κάνουμε λάθη. Ωστόσο, το να έχεις ένα προφίλ στο LinkedIn με λάθη και τυπογραφικά είναι ένα μεγάλο «όχι» από τους ειδικούς. «Το να κάνεις λάθη μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες για το είδος της δουλειάς που θα έκανες αν σε προσλάμβαναν», λέει η Fisher. Πριν δημοσιεύσεις οτιδήποτε στο προφίλ σου, ζήτα από έναν συνάδελφο ή φίλο να το ελέγξει για τυχόν ορθογραφικά ή γραμματικά λάθη, καθώς και για αντιφάσεις. Αυτό θα δώσει στο περιεχόμενό σου μια νέα ματιά και θα διασφαλίσει ότι δεν είσαι ένας από τους πολλούς που κάνουν λάθη στο LinkedIn.

linkedin-(2).jpg

Δεν έχεις φωτογραφία προφίλ ή σήμα επαλήθευσης

Για πολλούς η φωτογραφία προφίλ και το σήμα επαλήθευσης είναι αδιαπραγμάτευτα. Για εσένα;

Δεν έχει να σου κοστίσει τίποτα το να αποκτήσεις αυτά τα δύο στοιχεία στο προφίλ σου, ίσα ίσα γίνεσαι πιο προσιτός στον εργοδότη που πλέον θα έχει μια ιδέα για το άτομο που θα συναντήσει από κοντά σε μια πιθανή συνέντευξη. Η φωτογραφία δε χρειάζεται να είναι τέλεια και σίγουρα δεν είναι ανάγκη να είναι από επαγγελματία φωτογράφο. Απλά βρες ένα λευκό φόντο και τράβα μια φωτογραφία με το κινητό σου.

Δεν έχεις προσθέσει το σήμα «open to work»

Το να κάνεις γνωστό ότι ψάχνεις εργασία είναι σημαντικό σε έναν χώρο με ανταγωνισμό και αυτό το σήμα μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει.

Εάν αναζητάς ενεργά εργασία ενώ εξακολουθείς να εργάζεσαι, μπορεί να μην θέλεις να το γνωρίζει ο εργοδότης σου, αλλά ευτυχώς, αυτό το σήμα μπορεί να αποκρυφτεί από τον τρέχοντα εργοδότη σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς ακόμα να καταστήσεις σαφές στους υπεύθυνους προσλήψεων ότι ψάχνεις χωρίς να προκαλέσεις αναστάτωση στο γραφείο.

Έχεις ανενεργό λογαριασμό

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την αναζήτηση εργασίας σου είναι να παραμείνεις ενεργός στο LinkedIn και να συνεισφέρεις θετικά στις συζητήσεις που γίνονται.

Βάλε ως προτεραιότητα τη θετική αλληλεπίδραση με την πλατφόρμα, μοιραζόμενος τις νίκες σου, προβάλλοντας κάποιον από τον οποίο εμπνέεσαι, ανακεφαλαιώνοντας τι έμαθες από μια πρόσφατη εκδήλωση ή προωθώντας ένα project στο οποίο εργάζεσαι. Η συνεχής ανάρτηση ενημερώσεων, η κοινοποίηση συνδέσμων προς σχετικό περιεχόμενο, η δικτύωση και η αλληλεπίδραση με άλλους μπορεί να σε βοηθήσει να δείξεις την εμπειρία σου, να διευρύνεις το επαγγελματικό σου δίκτυο και να αυξήσεις τις προοπτικές πρόσληψής σου.

Στην τελική, το LinkedIn είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορείς να αξιοποιήσεις ενώ ψάχνεις εργασία. Εκμεταλλεύσου το!

gynaika-douleia-xaroumeni.jpg
DPG Network