Τι συμβαίνει με την Meta AI; Το να φτιάχνεις AI φωτογραφίες είναι κάτι που χρειάζεσαι πραγματικά;

Τι συμβαίνει με την Meta AI; Το να φτιάχνεις AI φωτογραφίες είναι κάτι που χρειάζεσαι πραγματικά;

Η λειτουργία Imagine της Meta AI είναι πλέον εδώ για να αλλάξει τον τρόπο που δημιουργούμε και δημοσιεύουμε περιεχόμενο. Είναι πράγματι για καλό; 

Η στιγμή που δε θα χρειάζεται να κάθεσαι να αναρωτιέσαι ποια φωτογραφία να ανεβάσεις στα social media και να κάθεσαι να την επεξεργάζεσαι, έφτασε. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι τελικά εδώ για να διευκολύνει τη ζωή μας και να μας λύσει τα χέρια;

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, ο Mark Zuckerberg εφευρίσκει διαφορετικούς τρόπους για να προσελκύσει το κοινό στα social media του. Πώς θα είναι κάποιος πιο ικανοποιημένος από το Facebook και το Instagram; Η Meta κάνει μια μεγάλη αλλαγή, αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και εισάγει τη λειτουργία Imagine για να κάνει το κοινό να αγαπήσει περισσότερο το περιέχομενο.

Το Instagram φέρνει τα teen accounts και οι γονείς θα κοιμούνται πλέον πιο ήρεμοι τα βράδια

Τι συμβαίνει με την Meta AI;

Οι λειτουργίες Imagine της Meta AI, οι οποίες χρησιμοποιούν τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για να μετατρέπουν τις εντολές κειμένου σε εικόνες, επεκτείνονται τώρα στο Facebook και το Instagram, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο Meta Connect 2024. Με την ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν να δίνουν εντολές για τη δημιουργία φωτογραφιών AI απευθείας στο feed τους, στις ιστορίες και για τις εικόνες του προφίλ τους στο Facebook.

imagine_post.jpg

Οι νέες δυνατότητες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους χρήστες και τους δημιουργούς να τραβήξουν περισσότερη προσοχή στις αναρτήσεις και τις κοινοποιήσεις τους, επιτρέποντάς τους να παράγουν ευφάνταστες και εντυπωσιακές εικόνες που θα συνοδεύουν το κείμενό τους. Μόλις οι εικόνες κοινοποιηθούν, οι φίλοι και οι ακόλουθοι μπορούν να τις δουν και να αντιδράσουν σε αυτές ή ακόμα και να τις μιμηθούν, αναφέρει η Meta.

Οι χρήστες του Facebook ανεβάζουν ήδη φωτογραφίες χαρακτήρων, ζώων ή κάτι άλλο εκτός από τη δική τους φωτογραφία ως εικόνα προφίλ για να προστατεύουν καλύτερα την ιδιωτική τους ζωή. Τώρα δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν να βρουν μια τέτοια φωτογραφία: Μπορούν απλά να δημιουργήσουν μία.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να προτείνει λεζάντες για stories στο Facebook και το Instagram.

imagine_meta_ai.jpg

Οι δυνατότητες δημιουργίας εικόνων θα έρθουν και στο Messenger, για τη δημιουργία εξατομικευμένων θεμάτων συνομιλίας. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται πατώντας στο "Θέματα" στη συνομιλία. Πριν, οι χρήστες μπορούσαν να αλλάξουν το φόντο των συνομιλιών τους καθώς και το χρώμα των φυσαλίδων κειμένου, αλλά το Meta AI προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές όσον αφορά τους τύπους εικόνων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η Meta αναφέρει ότι δοκιμάζει επίσης νέο περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη στις ροές του Facebook και του Instagram, όπου θα εμφανίζει εικόνες τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται για τους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις τάσεις.

imagine_ai.jpg

Αυτό έχει σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για να ωθήσει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν το Meta AI, πατώντας σε μια προτεινόμενη εντολή για να επανασχεδιάσουν τη φωτογραφία ή κάνοντας swipe για να δημιουργήσουν περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας το Meta Imagine AI.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg σημείωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι η Meta AI διαφοροποιείται όχι μόνο προσφέροντας «μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και απεριόριστη πρόσβαση σε αυτά τα μοντέλα δωρεάν, ενσωματωμένα εύκολα στα διάφορα προϊόντα και τις εφαρμογές μας».

«Έτσι, η Meta AI είναι σε καλό δρόμο για να γίνει ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανότατα ήδη εκεί. ... Είμαστε σχεδόν στα 500 εκατομμύρια μηνιαία ενεργά άτομα και δεν έχουμε καν ξεκινήσει σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες», πρόσθεσε ο Zuckerberg.

Αν έχεις ενθουσιαστεί με αυτή την αλλαγή, λίγη υπομονή ακόμα για να έρθει η λειτουργία Imagine της Meta AI και στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, όμως, μήπως να σκεφτούμε αν αξίζει όλο αυτό;

Μήπως έχουμε μπει στην εποχή Matrix και δεν το ξέρουμε;

Άραγε όλες αυτές οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο δημιουργικοί ή μήπως το αντίθετο; Αν μπορώ να έχω μια αληθοφανή φωτογραφία από το Παρίσι, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, γιατί να πάω μέχρι εκεί για να τη βγάλω;

Η τεχνολογία έχει διευκολύνει πολύ την καθημερινή μας ζωή, αλλά μήπως όλο αυτό έχει παραγίνει;

Όταν όλο και περισσότεροι νέοι είναι καθηλωμένοι στα κινητά τους όλη μέρα, μια ακόμα λειτουργία που θα τους δίνει ένα εύκολο αποτέλεσμα, χωρίς κόπο, είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η τεχνητή νοημοσύνη έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Και ανάμεσα στα τελευταία είναι σίγουρα η έλλειψη δημιουργικότητας, η μείωση θέσεων αργασίας, ενώ για πολλούς υπάρχουν μεταξύ άλλων και πολλά ηθικά διλήμματα.

Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε πως ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και σίγουρα χωρίς υπερβολές και κατάχρηση.

Η τεχνητή νοημοσύνη στις online εφαρμογές γνωριμιών: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις