Τα stories στο Instagram αλλάζουν ριζικά. Η προσθήκη σχολίων και η ιδιαιτερότητα που λίγοι ξέρουν

Τα stories στο Instagram αλλάζουν ριζικά. Η προσθήκη σχολίων και η ιδιαιτερότητα που λίγοι ξέρουν
Unsplash

Τα σχόλια στα stories αλλάζουν το Instagram που ξέρουμε. Ποιος μπορεί να τα δει; Μπορείς να τα απενεργοποιήσεις ή να τα διαγράψεις; Όσα θες να ξέρεις για τη νέα λειτουργία.

Αν είδες κι εσύ μια αλλαγή στο Instagram, δεν είσαι η μόνη. Η εφαρμογή προσθέτει ένα νέο εργαλείο, που διχάζει τους χρήστες.

Το Instagram ανακοίνωσε ότι η νέα λειτουργία προσθέτει τη δυνατότητα σχολίων στα stories, με τους χρήστες ουσιαστικά να μπορούν να σχολιάσουν με τη μορφή comment - όπως γίνεται και στα post - τα stories που βλέπουν. Η αναβάθμιση αυτή έχει ως στόχο την αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των χρηστών και πλέον η δυνατότητα υπάρχει και στην Ελλάδα.

insta_story.jpg

Postάρω, άρα υπάρχω: Μήπως χρειάζεται ένα φίλτρο στα stories που ανεβάζουμε στα social media;

Τα βασικά σημεία της αναβάθμισης

  • Δημόσια σχόλια: Οι χρήστες μπορούν να αφήνουν σχόλια στα stories, τα οποία είναι ορατά σε οποιονδήποτε βλέπει το περιεχόμενο.
  • Μη παρεμβατική εμφάνιση: Τα σχόλια εμφανίζονται στο κάτω αριστερά μέρος του story και δεν το καλύπτουν.
  • Δυνατότητα αυξημένης αλληλεπίδρασης: Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερη συζήτηση και αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών στα stories.
  • Προβολή σχολίων: Τα ορατά σχόλια μπορούν να λειτουργήσουν ως αφορμές για συζήτηση ή να αναδείξουν δημοφιλείς αντιδράσεις στο story.
  • Σταδιακή εφαρμογή: Ορισμένοι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις για αυτή τη νέα λειτουργία, υποδηλώνοντας μια φάση σταδιακής εφαρμογής. Ωστόσο, η λειτουργία έχει έρθει ήδη στην Ελλάδα σε πολλούς χρήστες.

Λύνουμε όλες τις απορίες σου για τα σχόλια στα stories

Είναι ορατά σε όλους;

Ναι. Εφόσον γίνει ένα σχόλιο, μπορεί να το δεις οποιοσδήποτε δει και το story σου.

Μπορείς να διαγράψεις ένα σχόλιο που έγινε σε story σου;

Ναι, πατάς παρατεταμένα πάνω στο σχόλιο και επιλέγεις τη διαγραφή.

Μπορείς να διαγράψεις ένα σχόλιο που έχεις κάνει σε story άλλου χρήστη;

Ναι, επίσης μπορείς να το διαγράψεις, πάλι πατώντας παρατεταμένο πάνω στο σχόλιο και επιλέγοντας τη διαγραφή.

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τα σχόλια στα stories σου;

Η απάντηση είναι ναι, μπορείς. Κι έτσι κανείς δε θα έχει τη δυνατότητα στο εξής να σου αφήσει κάποιο σχόλιο. Τι πρέπει να κάνεις; Πήγαινε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού, πάτα την επιλογή σχόλια, στη συνέχεια Ιστορίες και στις επιλογές ελέγχου διαλέγεις την απενεργοποίηση. Αυτή είναι μία ιδιαιτερότητα που λίγοι έχουν ανακαλύψει μέχρι τώρα και δεν επηρεάζει τις αντιδράσεις που σου κάνουν στα stories σου και τα προσωπικά μηνύματα.

Το Instagram έχει βάλει ως προεπιλογή να μπορούν να σχολιάσουν μόνο άτομα τα οποία ακολουθείς κι εσύ, ωστόσο μπορείς να αλλάξεις αυτή την επιλογή με τον ίδιο τρόπο που απενεργοποιείς τα σχόλια αυτά.

Αν φοβάσαι ότι το story σου θα γεμίσει ανεπιθύμητα σχόλια, πάρε τα μέτρα σου πριν να είναι αργά.