Τούρτα με φρούτα του δάσους: Η πιο γλυκιά επιλογή για το γιορτινό τραπέζι
Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα σε μία… μπουκιά.
Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και αν έπρεπε με τρεις λέξεις (ή τέσσερις) να περιγράψουμε αυτήν τη μαγική «ιεροτελεστία» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αυτές θα ήταν: Στολισμός, φως από λαμπιόνια και όμορφες στιγμές. Τίποτα, όμως, από τα παραπάνω δεν ολοκληρώνεται σωστά, χωρίς τη γεύση ενός λαχταριστού γλυκού.
Βλέπεις, τα Χριστούγεννα είναι ανέκαθεν συνδεδεμένα με τα γλυκά. Με τη μυρωδιά των μελομακάρονων και των μπισκότων που μόλις έχουν βγει από τον φούρνο, με ένα καλοζημωμένο πανετόνε και μία ολόφρεσκη τούρτα με κρέμα και φρούτα του δάσους, που φτιάχνεις μόνη σου για να φέρεις το εορταστικό πνεύμα στο σπίτι.
Μιας και γνωρίζουμε, λοιπόν, πως με την παραπάνω εισαγωγή μας, σε «ταξιδέψαμε» ήδη στις γλυκιές γεύσεις που θα περιλαμβάνει το φετινό γιορτινό τραπέζι, θα σου πούμε και όλα τα «μυστικά» για να τις παρασκευάσεις. Για την ακρίβεια, ως ΓΙΩΤΗΣ lovers, θα σου πούμε τα «μυστικά» για να παρασκευάσεις την τούρτα με ΓΙΩΤΗΣ Crème και φρούτα του δάσους. Είσαι έτοιμη για το πιο γλυκό pastry session;
Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα σε μία… μπουκιά
Η αλήθεια είναι πως η προετοιμασία για τα γλυκά που θα «γεμίσουν» κάθε χρόνο το γιορτινό τραπέζι ξεκινάει από τη στιγμή που το ημερολόγιο θα δείξει 1η Δεκεμβρίου. Και αυτό είναι κάτι σαν άτυπος «νόμος» μεταξύ όλων των sweet fans αυτού του κόσμου. Αν, λοιπόν, ανήκεις και εσύ στο συγκεκριμένο fan club όλες οι γιορτινές και κατά βάση, γλυκές σου επιθυμίες αυτές τις γιορτές, θα βρουν «απάντηση» στην τούρτα με ΓΙΩΤΗΣ Crème και φρούτα του δάσους.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:
- 1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 2 συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 200 γρ. ινδική καρύδα
- 1 συσκευασία Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 200 γρ. φρούτα του δάσους
- 2 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ρούμι η λικέρ μπανάνα
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Για την παρασκευή της, αρχικά ξεκινάς να χτυπάς τις δύο συσκευασίες ΓΙΩΤΗΣ Crème μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα, θα χτυπήσεις το Garni με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας το 1/4 στο χτυπημένο ΓΙΩΤΗΣ Crème και θα ανακατέψεις. Αφού κρατήσεις λίγο από το Garni για το γαρνίρισμα, θα βάλεις σε μία πιατέλα τη μία Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και θα την πασπαλίσεις με λίγο ποτό. Στη συνέχεια, θα απλώσεις το 1/3 από το ΓΙΩΤΗΣ Crème και από πάνω τα μισά φρούτα, πιέζοντάς τα λίγο μέσα στην κρέμα. Θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη βάση. Τοποθετώντας και την τρίτη βάση, θα τη ραντίσεις με το υπόλοιπο ποτό και θα τοποθετήσεις την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Μόλις τη βγάλεις, θα την καλύψεις με το έτοιμο Garni και θα πασπαλίσεις επάνω και γύρω- γύρω με την καρύδα. Τέλος, θα τη γαρνίρεις με το υπόλοιπο Garni που κράτησες και… Voila! Δεν θα βλέπεις την ώρα να καθίσεις στο γιορτινό τραπέζι και να την απολαύσεις.
*Cooking secret: To Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα, ή εναλλακτικά, με τη χρήση ενός φυτικού ροφήματος στις ίδιες ποσότητες.
Οι γιορτές είναι άμεσα συνυφασμένες με τα γλυκά και κάθε πιστή λάτρης των γλυκών αυτού του κόσμου δεν βλέπει την ώρα να «χαθεί» στην κουζίνα της για να ανακαλύψει την πιο γευστική και γλυκιά συνταγή για τούρτα με ΓΙΩΤΗΣ Crème και φρούτα του δάσους, με ΓΙΩΤΗΣ φυσικά! Γιατί έτσι, μαζί κάνουμε την αγάπη γεύση.