Η ζύμη για τραγανές βελγικές βάφλες θέλει μόνο 7 υλικά

Η ζύμη για τραγανές βελγικές βάφλες θέλει μόνο 7 υλικά

Αν βαρέθηκες να τρως κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και θες ένα διαφορετικό πρωινό ή σνακ σου έχουμε την πιο γλυκιά επιλογή.

Οι εύκολες και γρήγορες συνταγές είναι σίγουρα αγαπημένη συνήθεια πολλών, ποσό μάλλον όταν είναι και πολύ νόστιμες.

Αν βαρέθηκες να τρως κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και θες ένα διαφορετικό πρωινό ή σνακ σου έχουμε την πιο γλυκιά επιλογή, που δεν είναι άλλη από τις σπιτικές βέλγικες βάφλες.

Οι βελγικές βάφλες είναι τραγανές, ελαφριές και ιδανικές για πρωινό. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με αλμυρές επικαλύψεις ή ακόμα με φρέσκες φράουλες και απαλή σαντιγί. Μην μας κάνεις να ξεκινήσουμε και με πόσες ακόμα επιλογές έχεις να τις συνδυάσεις! Για να αποκτήσεις αυτές τις νόστιμες λιχουδιές, θα χρειαστείς αρχικά ένα βελγικό σίδερο για βάφλες. Ωστόσο αν δεν έχεις γίνονται άνετα και σε ένα κανονικό σίδερο βάφλας.

pexels-brigitte-tohm-36757-131045.jpg

Αυτή είναι η συνταγή μου για τα πιο νόστιμα Chunky Brownies μέσα σε 20 λεπτά

Δες παρακάτω ποια υλικά θα χρειαστείς για να τις ετοιμάσεις

Συστατικά

125g απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
150 ml πλήρες γάλα
2 αυγά χωρισμένα
40g ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή πάστα βανίλιας

Για σερβίρισμα

φράουλες
σαντιγί,
σιρόπι σφενδάμου ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμάνεις τη βαφλιέρα σε μέτρια φωτιά. εάν χρησιμοποιείς ηλεκτρική μηχανή βάφλας, θερμαίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Στη συνέχεια Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Σε μια κανάτα, χτυπάμε μαζί το γάλα, τους κρόκους των αυγών, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος στα στεγνά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να κρατήσουν σταθερά, αλλά όχι σφιχτά.

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα της ζύμης μέχρι να ενωθούν, αλλά δεν τα ανακατέψουμε υπερβολικά. Ρίχνουμε με κουτάλι τη ζύμη στο μηχάνημα για βάφλες - το πόσο θα χρειαστεί εξαρτάται από το μέγεθος του σίδερου ή της μηχανής. Το αφήνουμε στην εστία για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά.

pexels-brigitte-tohm-36757-131056.jpg

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για summer nights με αγαπημένα πρόσωπα

Extra tip: Διατήρησέ τες ζεστές όσο μαγειρεύεις τις υπόλοιπες βάφλες σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μπορείς άνετα να τις συνοδεύσεις με φρούτα και σαντιγί και να τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή τα σερβίρεις με σιρόπι σφενδάμου.

Επιπλέον είναι λαχταριστές εξίσου με κάποιο τυρί της επιλογής σου ή κάποια σως.

Όπως και να τις συνοδεύσεις το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις το αποτέλεσμα γρήγορα και εύκολα, καλή όρεξη!