Ένα εκατομμύριο posts για τη viral cucumbersalad του Logan που εξάντλησε τα αποθέματα αγγουριού

Πατούλια Κατερίνα

Ο Logan Moffitt με ένα απλό τάπερ κι ένα μαντολίνο, κατάφερε να γίνει ο μάγος του Tik Tok μετουσιώνοντας σε κίνημα την #cucumbersalad, άκα σαλάτα αγγουριού. 

Το TikTok έχει τη δύναμη να κάνει πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εθνικής έλλειψης αγγουριών στην Ισλανδία.

Έλλειψη στις προμήθειες αγγουριού!

Ο Logan Moffitt, 23 ετών Tik Toker ευθύνεται για το trends αυτό, το οποίο μνημόνευσε και η ίδια η πλατφόρμα στα trends της για το φθινόπωρο πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Ο 23χρονος «λάτρης του πράσινου λαχανικού», έχει γίνει τόσο δημοφιλής που συγκέντρωσε πάνω από έξι εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok με πάνω από 265 εκατομμύρια αγαπημένα μέσα σε λίγους μήνες και μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές του με αγγούρι και σολωμό να έχει ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια views.

https://www.tiktok.com/@logagm/video/7397217761241402630

Ο Logan φαίνεται ότι ευθύνεται για την επίσημη εθνική έλλειψη αγγουριών στην Ισλανδία λόγω των viral συνταγών του και της δημιουργίας του hashtag #CucumberSalad που έχει ξεπεράσει τα 1 εκατομμύριο βίντεο ενώ η ειρωνεία είναι ότι ο Moffit δεν εδρεύει καν στην Ισλανδία, ζει στην Οτάβα του Καναδά.

https://www.tiktok.com/@logagm/video/7406307671160163590


Η Ένωση Κηπουρών επιβεβαίωσε τα νέα για τα λαχανικά στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό RUV, ενώ ακόμα και η Kronan, η μεγαλύτερη ισλανδική αλυσίδα παντοπωλείων, ανακοίνωσε ότι δεν είχε αγγούρια ενώ έλλειψη παρατηρείται σε σησαμέλαιο, ξύδι ρυζιού και σάλτσα ψαριού, συστατικά που χρησιμοποιούνται συχνά στο περιεχόμενο της συνταγής του Καναδού.

https://www.tiktok.com/@sia_kyrili/video/7414148742674140449

Στην Ελλάδα, η viral σαλάτα σαρώνει επίσης, είτε στην αρχική της μορφή, είτε στις πιο ελληνικές παραλλαγές της.

https://www.tiktok.com/@elektraps/video/7406012752256355616

Πού βοηθάει διατροφικά το αγγούρι;

#1. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Τα αγγούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά έχουν πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Ένα αγγούρι 300 γραμμαρίων περιέχει τα ακόλουθα:

Θερμίδες: 45
Ολικό λίπος: 0 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 11 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 2 γραμμάρια
Ίνες: 2 γραμμάρια
Βιταμίνη C: 14%
Βιταμίνη Κ: 62%
Μαγνήσιο: 10%
Κάλιο: 13%
Μαγγάνιο: 12%

Επιπλέον, τα αγγούρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Στην πραγματικότητα, τα αγγούρια αποτελούνται από περίπου 96% νερό. Για τη μεγιστοποίηση της περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά, τα αγγούρια πρέπει να τρώγονται χωρίς να τα καθαρίζεις. Το ξεφλούδισμα μειώνει την ποσότητα των ινών, καθώς και ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα.

Έπειτα, τα αντιοξειδωτικά είναι μόρια που εμποδίζουν την οξείδωση. Τα φρούτα και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των αγγουριών, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ευεργετικά αντιοξειδωτικά που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο αυτών των καταστάσεων.

Τα αγγούρια θα μπορούσαν ενδεχομένως να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος με διάφορους τρόπους. Πρώτα απ' όλα, έχουν χαμηλές θερμίδες. Κάθε μερίδα (104 γραμμάρια) περιέχει μόνο 16 θερμίδες, ενώ ένα ολόκληρο αγγούρι (300 γραμμάρια) περιέχει μόνο 45 θερμίδες. Μια ανάλυση εξέτασε 13 μελέτες, συμπεριλαμβανομένων 3.628 ατόμων και διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό νερό και χαμηλές θερμίδες συσχετιζόταν με σημαντική μείωση του σωματικού βάρους.

Επιπρόσθετα η αγγουροσαλάτα είναι τόσο καλή για την υγεία του εντέρου μας;

Για αρχή, τα αγγούρια αποτελούνται από περισσότερο από 95% νερό, το οποίο βοηθά να μαλακώσουν τα κόπρανα ενώ αποτρέπουν και τη δυσκοιλιότητα.

«Οι πλούσιες διαλυτές φυτικές ίνες που βρίσκονται στα αγγούρια δρουν επίσης ως ψυκτικό στο στομάχι και βοηθούν στην επιβράδυνση της πέψης διασπώντας και απορροφώντας τα θρεπτικά συστατικά, αυτό μας βοηθά να αποφύγουμε τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα»,

Φαίνεται μάλιστα πως το τουρσί των αγγουριών έχει βρεθεί ότι ενισχύει περαιτέρω αυτά τα οφέλη, μιλάμε δηλαδή, για την πρώτη ever σαλάτα του Logan στην οποία εξηγούσε πως φτιάχνοντας αυτό το ιδιαίτερο τουρσί, μπορείς να φας ένα αγούρι ολόκληρο.

Η νέα viral εκδοχή της cucumber salad μετά την αρχική.

Η πρώτη σαλάτα είχε τα εξής υλικά που θύμιζαν τουρσί

1 αγγούρι
1–2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ψαριού
½ – 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
Σουσάμι

Στην εκδοχή που λάτρεψε ο πλανήτης Tik Tok και αποτελεί αγαπημένη και του Logan, θα βάλεις καπνιστό σολομό, κάππαρη, κρεμμύδι, τυρί cottage, μισό αβοκάντο, μπαχαρικά με σουσάμι.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης