7 healthy bowls που μπορείς να φτιάξεις για πρωινό

Γεωργία Βλαχοπούλου

Άσε κάτω τη μπάρα πρωτεΐνης και δοκίμασε ένα από αυτά τα γρήγορα και νόστιμα πρωινά σε μπολ.

Το πρωινό γεύμα ειδικά στην Ελλάδα δεν το έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση σε σχέση με άλλες χώρες του κόσμου, αυτό είναι μια αλήθεια. Παρ' όλα αυτά όλοι μας κάτι θα επιλέξουμε να πάρουμε είτε από το σπίτι μας είτε φτάνοντας στο γραφείο για να φάμε το πρωί.

Αντί να παραγγείλεις όμως, κάτι που σίγουρα δεν θα είναι και πολύ υγιεινό (ναι, για τις τυρόπιτες και τα πεϊνιρλί λέω) ή αντί να αρπάξεις επειδή βαριέσαι ή δεν προλαβαίνεις μια μπάρα δημητριακών, πρωτεΐνης, όπως θες πες το, υπάρχουν 7 εναλλακτικές που και υγιεινές είναι και νόστιμες και δεν θέλουν ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας!

Nachos Κουνουπιδιού: Το plot twist ενός από τα πιο μισητά φαγητά στον κόσμο

Το πρωινό γεύμα είναι άλλωστε, ο «βασιλιάς» των γευμάτων, οπότε είναι κρίμα να μην του δίνεις σημασία.

Μπολ πρωινού με αυγά ποσέ

Ένα αυγό ποσέ είναι δέκα φορές πιο νόστιμο όταν ο κρόκος του περιχύνει ένα σωρό φρέσκα υλικά. Ευτυχώς, αυτό το υγιεινό μπολ πρωινού με αυγά θα ανταποκριθεί τέλεια στις προσδοκίες σου. Ένα αυγό ποσέ είναι απλώς το «κερασάκι» πάνω από φρέσκα μανιτάρια, λάχανο, ντοματίνια ή ότι άλλο επιλέξεις. Έτσι έχεις όλα τα αγαπημένα σου υλικά ομελέτας σερβιρισμένα σε μπολ.

Πρωινή σαλάτα

Σαλάτα για πρωινό; Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά άκουσέ με.

Μπορείς να πάρεις κανονικά το μαρούλι, τη ρόκα και ό,τι άλλα χορταρικά σου αρέσουν και να προσθέσεις μανιτάρια αλλά και βατόμουρα, κρουτόν και ένα αυγό ποσέ από πάνω για να έχεις την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Μπορείς να βάλεις αυτά τα υλικά και μέσα σε ένα bagel.

6 φυσικά «ελιξήρια» για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό και την υγεία σου

Τηγανητό αυγό και ρύζι

Αντάλλαξε το μπολ με δημητριακά με αυτό το νόστιμο μπολ γεμάτο με πιπεριές σε διάφορα χρώματα, μαύρα φασόλια και καστανό ρύζι.

Αντί να προσθέσεις σε όλα αυτά κάποιο κρέας, αυτό το υγιεινό μπολ πρωινού συμπληρώνεται τέλεια με ένα τηγανητό αυγό.

Αν θες να ξυπνήσεις τους γευστικούς σας κάλυκες, προσθέστε μια δόση καυτερής σάλτσας ή οποιασδήποτε άλλης σάλτσας από πάνω.

Μπολ πρωινού με τυρί cottage

Οι πρωτεΐνες και το πλούσιο σε ασβέστιο τυρί cottage είναι αυτά που χαρακτηρίζουν αυτό το λαχταριστό, χορταστικό μπολ πρωινού.

Μπορείς να προσαρμόσεις αυτό το απλό, υγιεινό πρωινό με τα αγαπημένα σας φρούτα και σπιτική γκρανόλα. Παράλληλα λίγοι σπόροι chia θα προσθέσουν στο γεύμα σου τις απαραίτητες φυτικές ίνες και υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Scramble με ασπράδι αυγού, σπανάκι και ντοματίνια

Αντί να φτιάξεις μια ομελέτα με ασπράδι αυγού, ανακάτεψε τα αυγά σου και σέρβιρέ τα με τα συνηθισμένα υλικά που μπαίνουν στην ομελέτα, όπως το φρέσκο ​​σπανάκι και τα ντοματίνια.

Πριν μαγειρέψεις τα αυγά, σόταρε το σπανάκι και τις ντομάτες για ένα μόνο λεπτό για να μαραθεί ελαφρώς το σπανάκι και να μαλακώσουν οι ντομάτες. Γέμισε το έτοιμο πιάτο με τριμμένη παρμεζάνα.

Για να ολοκληρώσεις το γεύμα, σέρβιρε το μπολ μαζί με μια φέτα ψωμί του τοστ και αβοκάντο για μια υγιεινή δόση υδατανθράκων και λίπους.

Μπολ Smoothie με βατόμουρα και καρύδα

Σίγουρα, μια συνταγή για πρωινό 30 λεπτών είναι καλή, αλλά τι θα έλεγες για ένα μπολ πρωινού που είναι έτοιμο σε 3 λεπτά;

Αυτό προσφέρει αυτό το πρωινό χωρίς γαλακτοκομικά, που είναι vegan με φρούτα.

Το γιαούρτι καρύδας και τα κάσιους προσφέρουν τη λαχταριστή κρεμώδη υφή και τον ικανοποιητικό αριθμό πρωτεϊνών (18 γραμμάρια ανά μερίδα συνταγής για μπολ πρωινού!), ενώ οι κατεψυγμένες φράουλες και ο λιναρόσπορος γλυκαίνουν το μείγμα και σε βοηθούν λάβεις τις φυτικές ίνες που χρειάζεσαι.

Μπολ Smoothie με μπανάνα και μαύρη σοκολάτα

Μπανάνες, μέλι, βανίλια, κανέλα και μαύρη σοκολάτα (συν ένα ακόμη μυστικό συστατικό) συνδυάζονται για ένα μπολ πρωινού σαν επιδόρπιο, γεμάτο πρωτεΐνες που θα ικανοποιήσει κάθε λάτρη της σοκολάτας.

Πασπάλισε με μερικά τρίμματα σοκολάτας και επιπλέον φέτες μπανάνας για ένα μπολ Instagrammable που μπορεί να θεραπεύσει όλες τις λιγούρες σου σε μόλις 10 λεπτά.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης