Nachos Κουνουπιδιού: Το plot twist ενός από τα πιο μισητά φαγητά στον κόσμο

Γεωργία Βλαχοπούλου
Nachos Κουνουπιδιού: Το plot twist ενός από τα πιο μισητά φαγητά στον κόσμο
@matbymonica

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι νόστιμη και διασκεδαστική!

Ναι, αν με ρωτάς δεν είμαι καθόλου fan των λαχανικών. Στου άκουσμα δε, της λέξης «κουνουπίδι» το πρώτο πράγμα που μου ερχόταν στο μυαλό ήταν ο Κατακουζηνός από τη σειρά Κωνσταντίνου κι Ελένης κι εκείνα τα νερόβραστα που έτρωγε.

Κι όμως, τα nachos κουνουπιδιού ουδεμία σχέση έχουν με αυτό.

Είναι πολύ πιο γευστικά και πολύ πιο υγιεινά από τα κοινά nachos του εμπορίου.

Μιας και οδεύουμε για τα καλά προς το φθινόπωρο και τις cozy βραδιές με «Νetflix and chill», τα nachos κουνουπιδιού και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου και δεν θα σε κάνουν να νιώσεις ενοχές ότι χάλασες την ισορροπημένη διατροφή σου.

Εμπιστεύσου με!

Υλικά

3-4 φλιτζάνια (300-400 g) μπουμπούκια κουνουπιδιού, πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια (2,5-5 cm)

Σπρέι ελαιόλαδου ή 2 κουταλιές της σούπας (10 ml) ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού (3 g) κύμινο

¼ κουταλάκι του γλυκού (1 g) κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού (3 g) καρύκευμα Tajin ή chili lime

113-170 gr άπαχο κιμά, γαλοπούλα ή θρυμματισμένο κρέας, μαγειρεμένο

3 κουταλιές της σούπας (42 g) τυρί, τριμμένο: επιλέξτε από μερικώς άπαχο τσένταρ, μοτσαρέλα ή μείγμα μεξικάνικο τυρί

¼ φλιτζάνι (70 g) ελληνικό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ντομάτες, ψιλοκομμένες

½ lime, κομμένο σε δύο ίσες φέτες για γαρνίρισμα

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

¼ φλιτζάνι κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 400 βαθμούς.

Στη συνέχεια, στρώσε σε ένα ταψί λαδόκολλα και άφησέ το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κουνουπίδι, το οποίο θα έχεις ψεκάσει με σπρέι λαδιού (ή απλά προσθέσε λίγο λάδι).

Ανακατεύεις για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα το κουνουπίδι και μετά προσθέτεις τα
καρυκεύματα και ανακατεύεις ξανά.

Έπειτα τοποθετείς το κουνουπίδι στο ταψί σου και ψήνεις για 30 λεπτά.

Όσο ψήνεται το κουνουπίδι, ροδίζεις και ψήνεις το κρέας (ή τα χορτοφαγικά crumbles) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Αφού είναι έτοιμο το κουνουπίδι, το βγάζεις από τον φούρνο και πασπαλίζεις ομοιόμορφα με κρέας και τυρί.

Ξαναβάζεις το κουνουπίδι στο φούρνο και μαγειρεύεις για άλλα 2 με 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Extra tip: Μπορείς προαιρετικά να βάλεις τον φούρνο σου σε χαμηλή φωτιά και να μαγειρέψεις για 2 έως 3 λεπτά επιπλέον, ώστε το τυρί και το κουνουπίδι να γίνουν τραγανά στις άκρες.

https://www.instagram.com/p/B3y2j0aJMT1/