Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και ginger cookies από την ειδικό

Πατούλια Κατερίνα

Γλυκό ή αλμυρό; Όποιο πιάτο κι αν επιλέξεις, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές τις ειδικού Δήμητρας Γλυνού και να φτιάξεις τις συνταγές που θα σε διατηρήσουν fit.

Εμείς, σε γιορτές και αργίες, ζητάμε από τη διαιτολόγο- διατροφολόγο Δήμητρα Γλυνού να μας δώσει τα «φώτα» και τις συνταγές της.

Αυτή τη φορά, βρήκαμε μία γλυκιά και μια αλμυρή συνταγή άκρως γιορτινές και οι δύο.

Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ

800γρ. Γαλοπούλα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 πορτοκαλί φετες

20γρ. Κουκουνάρι

30γρ. Σταφίδες μαύρες

1/2 φλ. Μαϊντανός

1 καρότο τριμμενο

Χυμός από 1 λεμόνι

1 φλ. Κρασί λευκό

3κ.σ. Ελαιολαδο

3κ.σ. Βαλσάμικο

1φλ. Ρύζι άγριο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά μαρινάρουμε τη γαλοπούλα για 30 λεπτά με ένα μείγμα απο λεμόνι, κρασί, βαλσάμικο, ελαιόλαδο και μαϊντανό. Στην συνέχεια βάζουμε την γαλοπούλα σε ένα πιρεξ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τις φέτες πορτοκάλι. Προσθέτουμε νερό περίπου 2 ποτήρια και αφήνουμε να ψηθεί για 30-40 λέπτα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα νερό. Συνοδεύουμε το φαγητό μας με άγριο ρύζι!

Ginger cookies

ΥΛΙΚΑ

  • 200gr. Αλεύρι αμυγδάλου
  • Αυγό • 50ml φυτικό γάλα
  • 1κ.σ. ginger σε σκόνη
  • 1κ.γ.μαγειρική σόδα
  • 2κ.γ. κανέλα
  • 1κ.γ. γαρύφαλλο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ μελάσα
  • 100γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 80ml σιρόπι αγαύης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, το γάλα και χτυπάμε γάλα, στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε τα cookies και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μερίδα 20-22 COOKIES (ανά μερίδα) CALORIES: 122 KCAL CARBS:7,8GR PRO:3 GR FAT:9,3GR

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης