Η αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα της Pamela Anderson είναι το comfort food που θες σήμερα
Στη νέα της ζωή, μετά την «αναγέννησή» της, η Pamela Anderson έχει εκδώσει και βιβλίο μαγειρικής. Αυτή είναι η αγαπημένη συνταγή της ίδιας και των οικείων της και καταλαβαίνουμε το γιατί.
Το βιβλίο μαγειρικής της Pamela Anderson έχει τίτλο I Love You και έχει κερδίσει ήδη το ενδιαφέρον του κόσμου. Με τον χειμώνα να έχει προχωρήσει αρκετά και τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν εμείς ασχολούμαστε με ένα από τα πιο αγαπημένα της, όπως λέει η ίδια, πιάτα, που προτιμά για τα χειμωνιάτικα δείπνα της. Ο λόγος για μια «γευστική, χορταστική και αντιφλεγμονώδη σούπα με δύο είδη φακών».
Την περιμένουν όλοι στο σπίτι
«Αυτή είναι η αγαπημένη μου σούπα που όλοι αγαπούν και περιμένουν ως καλωσόρισμα όταν επισκέπτονται», λέει η Pamela μιλώντας στο Poosh της Kourtney Kardashian περιγράφοντας βραδιές που οι γιοι της έμπαιναν στο σπίτι πολύ αργά και την έψαχναν, πράγμα που την έκανε να «να μην κάνει το λάθος να μην την έχει πάντα έτοιμη, ποτέ ξανά».
Η Pamela Anderson είναι «The Last Showgirl» και κερδίζει τις καλύτερες κριτικές της καριέρας της
Πως να τη φτιάξεις:
Θα χρειαστείς τα παρακάτω υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 μικρές πατάτες (340 γραμμάρια), κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζάνι (140 γραμμάρια) κολοκύθα butternut, κομμένη σε κύβους
- 1 φλιτζάνι (130 γραμμάρια) γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) γαλλικές πράσινες φακές (ή οποιαδήποτε άλλη ποικιλία φακής)
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 8 1/2 φλιτζάνια (2 λίτρα) ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) κόκκινες φακές
- 1 κονσέρβα (400 ml) γάλα καρύδας
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 3 φλιτζάνια (130 γραμμάρια) baby σπανάκι
Γαρνιτούρες: φυτική ξινή κρέμα, λάδι τσίλι, μαϊντανός ή κόλιανδρος, σπασμένο μαύρο πιπέρι, λεπτές φέτες από jalapeño, και φέτες λάιμ.
Εκτέλεση
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα, τις πατάτες, την κολοκύθα, τις γλυκοπατάτες και το σκόρδο. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τον κουρκουμά, το κύμινο, το τζίντζερ, την πάπρικα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγείρεψε και ανακάτεψε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να ενσωματωθούν καλά.
- Πρόσθεσε τις πράσινες φακές και τον πελτέ ντομάτας. Σόταρε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών.
- Μόλις βράσει η σούπα, σκέπασε την κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις κόκκινες φακές και μαγείρεψε για 10 ακόμη λεπτά.
- Ρίξε το γάλα καρύδας, τον χυμό λεμονιού και το σπανάκι. Ανακάτεψε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, για 2-3 λεπτά. Δοκίμασε και, αν χρειάζεται, πρόσθεσε επιπλέον αλάτι.
- Σέρβιρε κάθε μπολ σούπας με μια κουταλιά ξινή κρέμα ή λάδι τσίλι, λίγo μαϊντανό ή κόλιανδρο, σπασμένο μαύρο πιπέρι, λεπτές φέτες jalapeño, θαλασσινό αλάτι ή μια φέτα λάιμ (ή όλα μαζί – η παρουσίαση κάνει τη διαφορά!).
Μία ειδικός τη δοκιμάζει και προσθέτει
Η senior food editor του bhg.com, Sarah Martens, δοκιμάζει τη συνταγή της Pam και μοιράζεται την εμπειρία της, μαζί με μερικά tips επάνω στη συνταγή, επιβεβαιώνοντας πως χρειάζεται 40 λεπτά για να την προετοιμασίας και εκτέλεσης. Ιδού τι έχει να πει:
«Ενθουσιάστηκα με το πόσο γευστική είναι αυτή η σούπα με φακές. Κάθε μπουκιά είχε μια ελαφρώς γλυκιά γεύση χάρη στο γάλα καρύδας και τα λαχανικά, αλλά με τη βαθιά γήινη γεύση του κουρκουμά. Ο χυμός λεμονιού προσέθετε ακριβώς τη σωστή ποσότητα οξύτητας για να κρατήσει τη σούπα ανάλαφρη. [...] Δεν είχα ξαναφάει φακές σούπα με δύο είδη φακών και μου άρεσαν πραγματικά οι διαφορές υφής που προστέθηκαν στο τελικό πιάτο», γράφει η Martens και συνεχίζει με μία (πολύ χρήσιμη, ομολογουμένως) λίστα με δικές της συμβουλές για όποιον θέλει να δοκιμάσει τη συνταγή της Pamela. Αξίζει να τις σημειώσεις κι εσύ - και να τη δοκιμάσεις, οπωσδήποτε, έτσι κι αλλιώς.
* Φρόντισε τα λαχανικά να είναι κομμένα σε κομμάτια ίδιου μεγέθους. Αυτό θα τα βοηθήσει να μαγειρευτούν ομοιόμορφα μέσα στο ζωμό.
* Μαγείρεψε τα μπαχαρικά στο λάδι πριν προσθέσεις τον ζωμό – αυτό βοηθά να αναδειχθεί η γεύση τους. Μην παραλείψεις αυτό το βήμα!
* Ίσως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείς ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και να προσαρμόζεις τη γεύση ανάλογα. Έτσι μπορείς να ελέγξεις το πόσο αλμυρή θα είναι η τελική σούπα.
* Οι γαρνιτούρες πραγματικά απογειώνουν αυτή τη σούπα! Εκτός από τα αγαπημένα της Pamela, δοκίμασε να προσθέσεις σε κάθε μπολ λίγο τραγανό τσίλι, crème fraîche ή τουρσί πιπεριές.
Αγρότισσα μόνη δεν ψάχνει! Η Pamela Anderson μένει πια στο Vancouver Island & είναι απλά ευτυχισμένη
Επέστρεψε στις ρίζες της και βρήκε τον εαυτό της
Μέσα στην πανδημία η Pamela επέστρεψε στο αγρόκτημα όπου μεγάλωσε μικρή στη Vancouver Island και άλλαξε η ζωή της. Αγόρασε το κτίριο και το κτήμα όλα ήταν υπό διάλυση, όπως εξήγησε η ίδια. Επί δύο χρόνια ζούσε σε μια μικρή καλύβα κοντά στο ποτάμι όσο γινόταν οι εργασίες. Εκεί είχε άπλετο χρόνο να σκεφτεί και αυτό έκανε. Μόνη με τον εαυτό της. «Μου πήρε 2 χρόνια μετάβασης και σκέψης», λέει συγκεκριμένα. «Επιτέλους μπόρεσα να καθίσω με τον εαυτό μου. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνω παρά να γράψω πολλά», συνεχίζει και εκεί ήταν που εμπνεύστηκε και για τα απομνημονεύματά της που το 2023 έγιναν και ντοκιμαντέρ στο Netflix με τίτλο «Pamela, A Love Story».
«Η επιστροφή στο σπίτι της παιδικής μου ηλικίας μου αποκάλυψε ένα πολύ μαγικό μονοπάτι. Είναι ένας ρομαντικός τρόπος να ζεις στη φύση με συμπόνια και αισθησιασμό», λέει η Anderson και παραδέχεται πως όλο αυτό μπορεί να φαίνεται μπερδεμένο σε μερικούς ανθρώπους, αλλά για εκείνη «όλα έχουν απόλυτο νόημα».
Το βιβλίο μαγειρικής
Τον Οκτώβριο η Pamela κυκλοφόρησε ένα βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «I love you» και παρόλο που δεν έλειψαν τα σχόλια τύπου «Ξέρεις να μαγειρεύεις; Δεν στο ’χα!», η ίδια δηλώνει πανευτυχής και πλήρης από την έκδοση αυτή.
Μέσα από τις συνταγές της, αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της άρρηκτα συνδεδεμένες με την οικογένεια, την παράδοση και την οικειότητα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μορφή προσωπικής έκφρασης, έναν τρόπο να δείξει ότι οι γυναίκες είναι πολλά περισσότερα από αυτό που επιβάλλουν τα κοινωνικά στερεότυπα. Πρόκειται για ένα project που ξεκίνησε από την αγάπη της να μαγειρεύει για τα δύο παιδιά της, αλλά εξελίχθηκε σε μια γιορτή για την απλότητα και την ουσιαστική ζωή.