Ο Glenn Martens εκτός Y/Project μετά από 11 χρόνια -Τελικά τον κέρδισε η Diesel;

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Glenn Martens εκτός Y/Project μετά από 11 χρόνια -Τελικά τον κέρδισε η Diesel;

Άλλη μία ανακοίνωση που συνεχίζει το παιχνιδί των musical chairs.

Η μία είδηση διαδέχεται την άλλη. Και καθώς ο Σεπτέμβριος αποτελεί μία άτυπη Πρωτοχρονιά για τον κόσμο της μόδας φαίνεται ότι πολλοί επωφελήθηκαν από αυτό το ούτως ή άλλως busy διάστημα για να κάνουν τις ανακοινώσεις τους. Πρώτα έχουμε την ευχάριστη ανακοίνωση ότι ο Haider Ackermann είναι ο νέος creative director του οίκου Tom Ford και μόλις δύο μέρες μετά -και συγκεκριμένα πριν από λίγο- μάθαμε για την αποχώρηση του Glenn Martens από τον οίκο Y/Project για λόγους χρηματικής στευρότητας.

O Haider Ackermann είναι ο νέος creative director του Tom Ford -Yay or nay;

Photo-shared-by-Glenn-Martens-on-August-05-2022-tagging-@diesel-@francescacefiscasoli-@carlottamanaigo-and-@wsjmagchina..jpg

Έντεκα χρόνια, λοιπόν, μετά από τη στιγμή που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του αγαπημένου γαλλικού οίκου, ο Glenn Martens αποφάσισε να αποχωρήσει από μία εταιρία που ταυτίστηκε σε μεγάλο βαθμό με το όραμά του και μαζί μας προσέφεραν πολλά. Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο γνωστός λογαριασμός στο Instagram StyleNotCom για να ακολουθήσουν κορυφαία fashion sites όπως το WWD, το οποίο επιβεβαίωσε την είδηση. Και όπως ήταν αναμενόμενο κάτω από το σχετικό post τα σχόλια έχουν ήδη πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ο Glenn Martens εκτός Y/Project. Τι γίνεται με τη Diesel;

Τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια ο κορυφαίος Βέλγος σχεδιαστής μοίραζε το χρόνο και την καριέρα του ανάμεσα σε Παρίσι και Ιταλία έχοντας αναλάβει παράλληλα τη θέση του creative director για την Diesel, την οποία και κατάφερε μέχρι στιγμής να μεταμορφώσει, αφού μετά το FW25 show του στο Μιλάνο τον περασμένο Φεβρουάριο το BOF έκανε λόγο για το next big thing της μόδας. Ωστόσο, η πλειοψηφία των fans του τον είχαν ταυτίσει με τον οίκο Y/Project και τα ανατρεπτικά του σχέδια, τα οποία διαμόρφωσαν τη new age αισθητική του brand μέχρι στιγμής.

https://www.instagram.com/reel/Cx552zcNtgp/

Καθώς, λοιπόν, οι περισσότεροι προσπαθούν να επεξεργαστούν ακόμα την είδηση της αποχώρησής του δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για ένα διπλό συμβόλαιο, το οποίο ετοιμάζεται από τον Renzo Rosso για τον Martens και θα του δώσει την καλλιτεχνική επιμέλεια της Diesel αλλά και του Maison Margiela, όταν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι ο John Galliano είναι εκτός.

Πολλά τα νέα, πολλές οι αλλαγές και ακόμα μεγαλύτερο το παρασκήνιο.

Οι μπαλαρίνες επιστρέφουν -Τα top σχέδια που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα σεζόν

https://www.instagram.com/reel/C4ApFFSqqLm/