H Melissa Odabash στο Queen: «Για μένα δεν υπάρχει τέλειο σώμα, κάθε σώμα είναι ένα bikini body»

Ναταλία Κατσακιώρη
H Melissa Odabash στο Queen: «Για μένα δεν υπάρχει τέλειο σώμα, κάθε σώμα είναι ένα bikini body»

H boutique της Melissa Odabash σε περιμένει για να ανακαλύψεις τα κορυφαία resort wear και μαγιό στο πιo όμορφο location της Πελοποννήσου, στο Costa Navarino.

Κάθε fashion lover έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από τις διακοπές της. Όσο σύντομες και αν είναι, ακόμα και ένα τριήμερο δίπλα στη θάλασσα, πρέπει να έχει και την αντίστοιχη αισθητική που θα σε κάνει να νιώσεις άνετα και θα απογειώσει την αίσθηση του luxury cool που αναζητάμε πλέον οι περισσότεροι στις διακοπές μας. Το W Costa Navarino, το πρώτο W Escape στην Ελλάδα, είναι το δικό σου place to be για το καλοκαίρι του 2024, αποτελώντας έναν προορισμό που συνδυάζει την κουλτούρα των ξενοδοχείων της Costa Navarinoμε τις διαχρονικές αξίες του W. Ένας συνδυασμός ακαταμάχητος, αν λάβουμε υπόψη μας και το μοναδικό φυσικό location του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, που είχα τη χαρά να επισκεφθώ για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες.

Οδηγός αγοράς: Τα πιο stylish sneakers που θα φορέσουμε το καλοκαίρι πάντα και παντού

W-Costa-Navarino-Swim-up-rooms.jpg

Η αφορμή; Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα fashion events της καλοκαιρινής σεζόν με την Melissa Odabash να επισκέπτεται την boutique της στην Navarino Agora, τον πιο stylish και ολοκληρωμένο προορισμό για shopping λίγα λεπτά μακριά από τις εγκαταστάσεις του W Costa Navarino, που στάθηκε το δικό μας σημείο αναφοράς για ένα τριήμερο με μοναδικές στιγμές. Η Navarino Agora είναι ο διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος της Costa Navarino, ανοικτός σε όλους όσοι ζουν ή επισκέπτονται τη Μεσσηνία διπλά στο W Costa Navarino. Η άφιξη στο resort και η ξενάγηση στα δωμάτια με την θέα στην πισίνα σε βάζει αμέσως στο κλίμα και τη φιλοσοφία του W, όπου το διακριτικό luxury design συναντάει τη βιωσιμότητα και τις πλέον σύγχρονες οικολογικές διαδικασίες κατασκευής ενός resort.

W-Costa-Navarino-Fashion.jpg

Σύντομη επίσκεψη στο AWAY spa και το Navarino Watersports by Moraitis, λίγο πριν το δείπνο μας στο Parelía με θέα τον πανέμορφο κόλπο του W. Tα τραπέζια ακουμπούν σχεδόν την άμμο και το μενού περιλαμβάνει όλες τις signature γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας με το δημιουργικό touch ενός σύγχρονου ελληνικού εστιατορίου που θέλει να πειραματιστεί με τα υλικά της ελληνικής γης. Την επιμέλεια του menu έχει ο Executive Chef του W Costa Navarino, Δημήτρη Καράμπαμπα. Η χαλαρή μουσική των DJ sets δίπλα στο κύμα σε προδιαθέτει να δοκιμάσεις την εκπληκτική wine list και τα κοκτέιλ που δημιουργεί το bar αποκλειστικά για τους καλεσμένους του ξενοδοχείου.

W-Costa-Navarino-View-from-Parelia.jpg

Έχοντας απολαύσει μία μέρα απόλυτης χαλάρωσης και μπαίνοντας στο νόημα της ζωής σύμφωνα με το πνεύμα του W Costa Navarino ήμασταν πιο έτοιμοι από ποτέ να συναντήσουμε από κοντά την Melissa Odabash στην αποκλειστική boutique της στη Navarino Agora, να τη γνωρίσουμε από κοντά και να μιλήσουμε για τα μικρά και μεγάλα μυστικά του summer beach look. Η ίδια μας υποδέχτηκε χαλαρή και χαμογελαστή, και αφού τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας, μας ξενάγησε βήμα προς βήμα στη νέα της resort wear συλλογή για το 2024, δίνοντάς μας τις καλύτερες συμβουλές ενός expert για την επιλογή του σωστού μαγιό.

Το team της μάλιστα είχε ετοιμάσει για εμάς και ένα ξεχωριστό experience με δύο υπέροχες τεχνήτριες της περιοχής να κεντούν τα αρχικά του ονόματός μας σε ένα Melissa Odabash παρεό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να φύγουμε με ένα customized item που θα γίνει το must των καλοκαιρινών μας εμφανίσεων. Η ίδια μας μίλησε για το προσωπικό της brand, τα σωστά μαγιό που πρέπει να επιλέγουν οι γυναίκες αλλά και το δικό της μοναδικό experience στο W Costa Navarino. «Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο μέρος για ένα κατάστημα resort wear από την εκπληκτική Costa Navarino. H αισθητική της συμπληρώνει τέλεια τη συλλογή μου,» μας είπε καθώς ξεκινούσαμε τη συνέντευξή μας.

H Melissa Odabash στο Queen.gr.

TON03776.jpg
Evoto

Έχοντας υπάρξει πρώην μοντέλο μαγιό, ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεται το καλό μαγιό. Ποιες είναι οι βασικές γραμμές που ακολουθείτε πάντα;

Επιλέξτε μαγιό με υλικά υψηλής ποιότητας, τα μαγιό πρέπει να εφαρμόζουν καλά και να είναι άνετα, ενώ προσφέρουν υποστήριξη και κάλυψη. Να επιλέγετε πάντα στυλ που ταιριάζουν στο σχήμα του σώματός σας!

Κάνατε την πρώτη σας συλλογή το 1999. Τι νιώθατε ότι έλειπε από την αγορά των μαγιό;

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως μοντέλο μαγιό συνειδητοποίησα ότι όλα τα κομμάτια ήταν ίδια και υπήρχε ένα κενό στην αγορά για μαγιό που όχι μόνο ήταν κομψά αλλά φτιαγμένα με υψηλής ποιότητας ανθεκτικά υφάσματα.

Τι θεωρείτε ότι είναι διαφορετικό τώρα όσον αφορά την αγορά των μαγιό;

Υπάρχει μια αυξανόμενη έμφαση στo inclusivity στα μαγιό, κάτι που με κάνει τόσο χαρούμενη. Υπάρχει επίσης μια τεράστια αλλαγή στη βιωσιμότητα στην αγορά, τα αειφόρα υλικά όπως το ανακυκλωμένο νάιλον γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα.

(112).jpg

Από πού εμπνέεστε για κάθε νέα σας συλλογή;

Το να ταξιδεύω συχνά είναι τόσο σημαντικό για μένα. Mεγάλο μέρος της έμπνευσής μου προέρχεται από την εμπειρία διαφορετικών πολιτισμών, αρχιτεκτονικής και μόδας. Μου αρέσει να επισκέπτομαι τις τοπικές αγορές και να βλέπω τι φοράνε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Είστε μία σχεδιάστρια που πάντα δούλευε για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο τους. Πιστεύετε ότι στις μέρες μας έχουμε κάνει αρκετά όσον αφορά τη διαφορετικότητα;

Ενώ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, υπάρχουν πάντα περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Προσπαθώ να σχεδιάσω μαγιό που θα ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα του σώματος και θα ενισχύουν τις φυσικές φιγούρες των πελατών μου για να μεγιστοποιήσουν την αυτοπεποίθηση.

(85).jpg

Τι γνώμη έχετε για αυτό το τέλειο «bikini body» που έχουν πάντα στο μυαλό τους οι γυναίκες;

Για μένα δεν υπάρχει τέλειο σώμα, κάθε σώμα είναι ένα bikini body!

Το 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας σειρά για γυναίκες με μαστεκτομή, ένα πολύ σημαντικό έργο εκείνη την εποχή. Πείτε μας μερικά πράγματα για αυτήν την εμπειρία και πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα.

Παρακολούθησα μια εκδήλωση για μια φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο του μαστού και με ρώτησαν αν μπορούσα να κάνω κάτι για να βοηθήσω, μαζί σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια σειρά μαστεκτομής, δίνοντας αυτοπεποίθηση ξανά σε γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες δυσκολίες.

Η νέα σας συλλογή για το καλοκαίρι του 2024 είναι γεμάτη χρώματα και εντυπωσιακά σχήματα. Πείτε μας μερικά πράγματα για τη φετινή έμπνευση.

Πέρασα το καλοκαίρι μου στην ακτή του Αμάλφι και βρήκα τόση έμπνευση εκεί, μου αρέσει να δουλεύω με έντονα χρώματα και prints.

A_K02943.jpg

Έχετε κάποια ειδική συμβουλή για την επιλογή των σωστών μαγιό, ως expert;

Κατανοήστε το σχήμα του σώματός σας και επιλέξτε στυλ που κολακεύουν το σώμα σας, βεβαιωθείτε ότι τα μαγιό σας είναι άνετα και όχι πολύ στενά ή πολύ φαρδιά, εστιάστε σε κομμάτια κατασκευασμένα με υφάσματα υψηλής ποιότητας για να παρέχουν τη σωστή υποστήριξη. Επενδύστε σε καλοφτιαγμένα μαγιό που θα διαρκέσουν για πολλές χρήσεις και πλύσεις.

Τι αντίκτυπο και τι κληρονομιά θέλετε να αφήσει το Melissa Odabash brand;

Θέλω να με θυμούνται ως ένα brand που έδωσε στις γυναίκες την αυτοπεποίθηση να νιώθουν ευτυχισμένες μέσα στο σώμα τους στις διακοπές τους.

Ζέτα Μακρυπούλια: Βρήκαμε το μαύρο κορμάκι που συνδύασε με τζιν

«Λατρεύω τη φιλική ατμόσφαιρα και τη φιλοξενία της Costa Navarino, όλοι με κάνουν να νιώθω τόσο ευπρόσδεκτη εδώ,» μου είπε καθώς απολαμβάναμε το δείπνο μας με φόντο το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. «Η αρχιτεκτονική είναι τόσο όμορφα σχεδιασμένη και τα κτίρια δένουν άψογα με το φυσικό περιβάλλον. Νιώθω πολύ προνομιούχα που έχω ένα κατάστημα σε μια τόσο εκπληκτική τοποθεσία. Το να μπορώ να δω το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα από το κατάστημά μου είναι μια τέτοια απόλαυση». Και κάπως έτσι η Melissa Odabash κατάφερε να συνοψίσει σε λίγες μόλις προτάσεις ολόκληρη την εμπειρία που σου προσφέρει η διαμονή στο W Costa Navarino. Ένα resort που σαν όαση πολυτέλειας προσφέρει την πιο χαλαρή μορφή φιλοξενίας, κάνοντας το inclusivity πράξη, όχι ως μία απλή ενέργεια marketing αλλά ως ένα πραγματικό life style του οποίου θέλεις να γίνεις μέρος.

Sunset-WetDeck.jpg