Τhe Gilded Age: Μήπως τα πρόσφατα fashion weeks έφεραν το τέλος του quiet luxury;

Ναταλία Κατσακιώρη

Δαντέλες, βελούδο, φτερά και strass. Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο στο quiet luxury;

Quiet luxury ή αλλιώς η ήσυχη πολυτέλεια. Ένα aesthetic που έχει παίξει πολύ δυναμικά τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να καταταχθεί στην κορυφή των τάσεων. Υπήρξαν οίκοι που άλλαξαν παντελώς την αισθητική και την πορεία τους προκειμένου να την προσεγγίσουν και να δουν τα νούμερά τους να ανεβαίνουν -βλέπε τη νέα Gucci του Sabato De Sarno- και άλλοι που ήταν φυσικά πρωτοπόροι όπως η Prada και ο Maximilian Davis στον Ferragamo. Kαι εκεί που όλοι οι αναλυτές ορκίζονται στην τάση του Gen Z αγοραστικού κοινού, έρχεται ο πρόσφατος μήνας της μόδας να ανατρέψει και πάλι τα δεδομένα.

Το βουργουνδί είναι η hot απόχρωση της σεζόν -Τα 3 basic χρώματα για το συνδυάσεις

Valentino SS25

Το ντεμπούτο του Alessandro Michele στον Valentino έσβησε την οποιαδήποτε έννοια ήσυχης πολυτέλειας και πήγε στην extravagant μορφή του luxury μέσα από γούνες, φτερά, πληθωρικά κεντήματα, μπροκάρ υφάσματα, δαντέλες και πολλά head pieces κοσμήματα, τα οποία συνδυάστηκαν σε layering, κάνοντας το catwalk οριακά avant garde.

Λίγο νωρίτερα, όμως, στο Μιλάνο, ένα από τα πιο σημαντικά shows της σεζόν, αυτό της Miuccia Prada και του Raf Simons, συμπεριέλαβε ανάμεσα στα minimal φουστάνια και τα λιτά πλεκτά του τεράστια καπέλα με τρύπες, oversized γυαλιά ηλίου συνδυασμένα με 60s headbands αλλά και πληθωρικά φορέματα με shiny λεπτομέρειες και φτερά, τα οποία φορέθηκαν με neon anoraks.

Prada SS25

Filippo Fior

Είναι η ιδέα μας η ξαφνικά η μόδα ζει τη δική της Gilded Age;

Ο Anthony Vaccarello στον Saint Laurent ξεκίνησε το συλλογή του με μια σειρά από ανδρικά κοστούμια, ζωντανεύοντας στο catwalk τη φιγούρα του ίδιου του Yves Saint Laurent. Όταν όμως περάσαμε στα night out looks στο δεύτερο μέρος του show είδαμε πολύχρωμα, layered outfits με βαθιά χρώματα εμπνευσμένα από την πολυτελή βίλα του Yves στο Μαρόκο.

Ακόμα και η Bottega Veneta με τα άψογα tailored, δερμάτινα παλτό της συμπεριέλαβε στη συλλογή της ένα patchowrk φορέματα με απλικέ λουλούδια και fluffy head pieces, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς κινούνταν τα μοντέλα.

Bottega Veneta SS25

Ο Sean McGirr στον Alexander McQueen πρόσθεσε πούπουλα και ποπλίνες στα άψογα tailored pieces της συλλογής, ενώ έκλεισε το show με μια σειρά από ολοκέντητα φορέματα με glam λεπτομέρειες. Ακόμα και η bohemian, αιθέρια συλλογή της Chloe είχε έντονα στοιχεία με δαντέλες, διαφάνειες και παπούτσια με κορδόνια.

McQueen SS25

Indigital.tv/Courtesy of Alexander Mcqueen

Η μόδα φαίνεται ότι κάνει μία ξαφνική στροφή και βαδίζει στα δικά της Gilded Ages. Ο πλουραλισμός και η φαντασία είναι πάντα τα στοιχεία που κερδίζουν το fashion crowd τελικά, όταν η πίεση των κοινωνικών καταστάσεων μας ωθεί σε μια πιο ανέμελη ματιά της εξωτερικής μας εμφάνισης. Όπως τα παιδιά των 20s, έτσι και εμείς βρίσκουμε τη χαρά στα πλούσια χρώματα και τα φωτεινά, ανάγλυφα υφάσματα. Γιατί μπορεί να μας αγαπάμε την ήσυχη πολυτέλεια, αλλά τι γίνεται με την ανησυχία μέσα μας; Ήρθε πάλι η στιγμή να σχηματίσει all day -and night- looks ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα ντύσουμε τον εύθραυστο ψυχισμό μας, όπως έκανε ο Alessandro Michele. Τουλάχιστον θα ζούμε το δικό μας luxury.

PFW street style: 12 σύνολα για να φορέσεις τις φούστες τώρα όπως οι Γαλλίδες

Chloe SS25

Launchmetrics.com/spotlight
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης